Prinsessan pako Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Johanna Elomaa

Äänikirja

Johdanto

Johanna Elomaan kirjoittama tositapahtumien perustuva Prinsessan pako kirja on kertomus ystävyydestä, ja siitä mitä ihminen on valmis ystävyyden tähden tekemään samalla kun se on kuvaus naisten asemasta Arabiemiraateissa sekä taistelusta vapaudesta. Prinsessan pako äänikirja kuvaa suomalaisen Tiina Jauhiaisen ja hänen ystävänsä prinsessa Latifasta ja heidän uskomattomasta ja huimaavasta pakomatkastaan Intian valtameren poikki ja sinnikkäästä taistelusta vapaudesta.

Kaksikkoa vangittiin Intian rannikolla ja heidän pakomatkastaan nousi maailmanlaajuinen uutinen. Jauhiaista vietiin salaiseen vankilaan missä hänet kuulusteltiin kahden viikon ajan. Sisukkaan suomalaisen naisen tarina ystävyyden voimasta ja halusta auttaa on ainutlaatuinen kertomus. Prinsessan pako äänikirja ilmainen on Ella Pyhältön äänittämä. Äänikirja on pituudeltaan 8 tuntia ja 41 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Prinsessan pako

Prinsessan pako äänikirja kertoo Suomalaisen Tiina Jauhiaisen ja prinsessa Latifan ystävyydestä Dubaissa ja heidän yhteisestä pakomatkastaan Intian valtamerellä. Tiina Jauhiainen syntyi vuonna 1976 Iisalmessa. 2000-luvun vaihtuessa hän aloitti matkailualan opiskelun yliopistossa Lontoossa. Valmistuessaan sieltä Jauhiainen muutti työn perässä Dubaihin missä hän asui ja työskenteli 17 vuotta. Dubaissa Jauhiainen harrasti capoeiraa. Harrastuksensa parissa Jauhiainen oppi tuntemaan Prinsessa Latifaa ja heistä tuli hyviä ystäviä.

Prinsessan pako äänikirja ilmainen kertoo miten Latifa tahtoi pois isänsä, tyrannimainen Dubain hallitsijan šeikki Muhammadin, holhouksesta. Isänä valvovien silmien alla eläminen oli käynyt niin raskaaksi, että Latifa oli valmis tekemään mitä vaan päästäkseen elämään vapaudessa. Elämä loiston ja yltäkylläisyyden Dubaissa ei enää tarjonnut Latifalle mitään. Joten Latifa kääntyi ystävänsä Tiinan puoleen ja pyysi häneltä apua.

Jauhiainen ei epäillyt auttaa ystävänsä ja vapauttaa hänet ja niin he aloittivat suunnittelemaan, ja toteuttivatkin, pakomatkan halki Intian valtamerta päämääränä vapaus. Prinsessan pakomatka äänikirja kertoo matkan olevan suuri seikkailu, hauskoja hetkiä täynnä mutta matkan aikana oli myös hetkiä jolloin Jauhiainen epäili pääsevätkö he elossa perille asti. Naiset joutuivat olemaan sekä kylmähermoisia, sisukkaista ja sinnikkäitä pääsemään edes niin pitkälle, kun he pääsivät.

Päästyään Intian valtameren rannikolle kaksikko vangittiin. Naiset erotettiin ja Jauhiaista vietiin salaiseen vankilaan. Siellä hänet kuulusteltiin ja pidettiin vankina yli kaksi viikkoa. Naisten pakomatkasta tuli maailmanlaajuinen uutinen joka nosti keskustelun aiheeksi naisten asema Arabiamaissa. Naisten yritys saada Prinsessa Latifa vapauteen johti taisteluun, joka lopulta sai jopa kansainväliset mittasuhteet.

Prinsessan pakomatka teos vuodelta 2021 on tarina ystävyydestä ja toeoista, jotta teet ystävyyden puolesta. Kirja on myös mahtava tositarinaan perustuva seikkailu joka kuvaa naisten tahdonvoimaa ja uskoa.

Kirjailijasta: Johanna Elomaa

Johanna Elomaa syntyi vuonna 1977. Elomaa on aiemmin työskennellyt toimittajana, vastaavana tuottajana ja uutispäällikkönä. Nykyään Porvoossa asuva Elomaa toimii vapaana kirjailijana. Kirjailijana hän on hyvin monipuolinen. Hänen elämänkerrallinen teos Säästä ajatuksiasi eläviä varten vuodelta 2016 on myös hänen esikoisteoksensa. Tämän jälkeen Elomaa kirjoitti tietokirjan Sukellus valoon – Mikko Paasi ja uskomaton pelastusoperaatio, tietokirja julkaistiin vuonna 2018. Vuonna 2021 Elomaalta julkaistiin romaani Sinä päivänä kun synnyin.

Elomaan kirjoittamia tekstejä on julkaistu muun muassa Me Naiset-, Kotilääkäri ja Koululaiset- lehdessä. Elomaa on opiskellut taloutta, markkinointia ja kommunikaatiota Suomessa sekä ulkomailla. Tämän lisäksi Elomaalla on myös kokemusta dokumentaristina olemisesta. Hän on ollut osana kahden dokumentin teossa.

Kuuntele Ilmaiseksi: