Prinsessa Rämäpää Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Elina Hirvonen

Äänikirja

Johdanto

Prinsessa Rämäpää ja riitataika on palkitun kirjailijan Elina Hirvosen kolmas kirjasarjasta Prinsessa Rämäpäästä ja hänen perheestään. Tässä osassa Prinsessa Rämäpää väsyy vanhempiensa riitoihin ja kehittelee lääkkeeksi riitattaikan. Riitataikan avulla vanhemmat eivät enää haluaisivat riidellä, ja heidän ei tarvitsisi muuttaa Kukan luo asumaan. Hirvonen on erittäin lahjakas tuoda teksteissään esille lapsen maailma niin kun lapset asioita näkee ja kokevat sekä lapsiperheiden arjen.

Prinsessa rämäpää äänikirja on Saara Lehtosen äänittämä. Kirjan kuvituksen on tehnyt mahtava Mervi Lindmanin. Lindemanin värikkäät, leikkisät mutta silti realistiset kuvat puhuttelevat sekä lapsia että aikuisia. Kirja julkaistiin vuonna 2021. Prinsessa rämäpää äänikirja ilmainen osa 3 on noin vartin pitkä.

Kirjasta: Prinsessa Rämäpää

Prinsessa Rämäpää on kuusivuotias tavallinen tyttö. Hän on myös prinsessa, hänellä on monta kruunua ja hänellä on myös taikavoimia. Taikavoimien avulla Prinsessa Rämäpää kohtaa ja käsittelee vastaantulevia pulmatilanteita. Prinsessa Rämäpää asuu äidin, isän ja pikkuveljen Onnin kanssa.

Prinsessa Rämäpää ja riitataikaa äänikirja jatkaa Rämäpää-nimisestä tytöstä kertovaa kirjasarjaa hauskalla mutta myös käsitellen aiheita jotka varmasti mietityttävät monta lasta.  Prinsessa Rämäpää äänikirjassa äiti ja isi riitelevät. Prinsessa rämäpää miettii mikä taika voisi auttaa siihen, kun vanhemmilla ei ole tarpeeksi aikaa. Onneksi kekseliäs Prinsessa Rämäpäällä on ratkaisu tällaiseenkin ongelmaan.

Kirjassa äiti ja isä tiuskivat toisilleen, isä näyttää vihaiselta peikolta ja äiti taas muistuttaa punasilmäistä pandaa. Nyt on korkea aika keksiä taikoja jotka auttavat riitelyyn.  Pikkuveljen Onnin oivallusten ja Prinsessa Rämäpään huikeiden taikojen avulla syntyy ratkaisu. Se on maailmaan mahtavin pussauskoppi.

Prinsessa Rämäpää äänikirja esittää pulmaan helpon ratkaisun. Lapset ilmoittavat vanhemmilleen heidän pitää siirtyä pussauskoppiin pussaamaan. Jos he niin tekevät he rakastavat taas, riitelyn sijaan. Ja jos vanhemmat ei enää riitele ei lasten tarvitse muuttaa Kukan luo.

Hirvosen mahtavat teksti yhdistettynä Lindmanin hauskojen ja oivaltavien kuvituksen myötä jokainen lapsiperheessä eläjä pystyy samaistuman kirjan aiheisiin. Lapsiperheen arki, kun voi koostua väärinymmärryksistä ja kiukusta samalla kun se on lämpöä ja rakkautta täynnä.

Prinsessa Rämäpää kirjasarjassa on aiemmin julkaistu Prinsessa Rämäpään talvitaika vuonna 2019 ja Prinsessa Rämäpää ja vessasanat vuonna 2019. Kaikissa kirjoissa on Mervi Lindmanin ihanat kuvitukset. Prinsessa Rämäpää äänikirja ilmainen osa 1 Prinsessa Rämäpää ja talvitaika tarinassa Rämäpää keksii keinon poistaa talven. Talvi tekee äidistä kiukkuisen. Prinsessa Rämäpää ja vessasanat kertoo siitä, kuinka Rämäpää aloittaa eskarin. Se jännittää häntä kovasti ja sen lisäksi hänellä on tarinassa kova pissahätä.

Kirjailijasta: Elina Hirvonen

Elina Hirvonen syntyi Helsingissä vuonna 1975 Helsinki. Hän on kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvaohjaaja. Hirvonen on koulutukseltaan filosofian maisteri, että taiteen kandidaatti. Hän on myös opiskellut kirjallisuustiedettä. Hirvonen on toiminut toimittajana ja tuottajana sekä Tulva lehden päätoimittajana. 

Vuonna 2005 Hirvonen esikoisromaani, Että hän muistaisi saman oli ehdolla sekä Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon että Finlandia-palkinnon saajaksi. Teoksen käännösoikeudet on myyty ainakin 9 eri maahan. Toisen romaaninsa vuodelta 2010 Hirvonen kirjoitti Sambiassa missä hän asui pari vuotta. Romaani sai Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon. Myös toisen romaanin käännösoikeudet ovat myyty ulkomaille. Tämän jälkeen Hirvonen on julkaissut kaksi muuta romaania sekä kirjoittanut muun muassa Prinsessa Rämäpää kirjasarjaa. 

Kuuntele Ilmaiseksi: