Pisara veressä Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Seppo Jokinen

Äänikirja

Johdanto

Pisara veressä on Seppo Jokisen vuonna 2020 kirjoittama dekkari konstaapeli Koskisesta. Pisara veressä äänikirja on kirjasarjan 25-vuotias juhlaosa. Rikosmysteeri alkaa, kun marketin itsepalvelupesussa pestään verinen matto. Ensin kukaan ei usko pientä kahdeksanvuotiaan pojan kertomusta matostaan jonka hän näki mutta pian paljastuukin, että tapauksella on kytköksiä vanhaan, vielä ratkaisemattomaan, murhaan Koskisen uran alkuvaiheesta. Tällä kertaa murha ei saa jäädä ratkaisematta. Pisara veressä äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen äänittämä. Pituudeltaan äänikirja on vähän yli 10 tuntia pitkä.

Komisario Koskisesta kertovia tarinoita on muitakin kuin kirjoja. Vuonna 2009 Tampereen Työväen Teatteri esitti näytelmää nimeltä Komisario Koskinen. Vuonna 2021 suoratoisto palvelu Ruutu julkaisi Koskinen niminen rikosdraamasarja.

Kirjasta: Pisara veressä

Komisario Sakari Koskinen on Seppo Jokisen kirjasarjan täysipartainen päähahmo. Kirjasarjassa on saatu seurata Komisario Koskisen kokonaista työuraa, ensimmäisistä rikostutkinnoista asti tähän päivään.

Pisara veressä äänikirja kertoo Komisario Koskinen olevan jo noin 60 vuotta vanha. Pisara veressä äänikirja ilmainen saa alkuunsa, kun pikkupoika kertoo nähneensä marketin itsepalvelupesussa veritahraisen maton. Ensin pikkupojan kertoma pidetään ainoastaan vilkkaan mielikuvituksen tuotoksena mutta ennen pitkään Komisario Koskinen ymmärtää, että nyt on jokin muu asia kyseessä.

Verisestä matosta lähtee vyörymään sellainen tapahtumaketju ja Koskinen huomaa, että tuoreen tapauksen loimet johtavat kauas menneisyyteen. Itse asiassa rikos johtaa Koskisen takaisin uransa alkuun ja henkirikokseen joka silloin jäi ratkaisematta ja joka edelleen muistuu mieleen aina vähän väliä.

Koskisen tutkintaryhmä toimii omia sääntöjä keksien ja noudattaen. Tästä syntyy nuorten ja uusien poliisitutkijoiden kesken hämmästytä. Pisara veressä on rauhallisesti etenevä tarina. Kirjassa ei ammuskella eikä räjähdyksiä ole luvassa. Ehkä juuri sen takia dekkari on realistinen ja luotettava, aivan kuten Komisario Koskinenkin.

Komisario Koskinen on syntynyt Tampereella Hervannassa ja asuu nykyään Tampereen keskustassa, Rautatiellä. Hänen työpaikkansa on Sorin poliisilaitos. Hänellä on poika ja lapsenlapsi. Koskinen on kova kalamies ja haluaisi jo kovasti viedä pojanpojan kalastamaan. Hän harrastaa myös pyöräilyä ja juoksua, kun hänellä on aikaa. Koskisen parisuhde status on epävarma. Hänellä on ex-vaimo ja muutama seurustelusuhdetta.

Komisario Koskinen on tullut monelle suomalaiselle tutuksi. Harvemmin on mahdollista seurata yhden kirjallisuuden hahmoa näin pitkään, kun Jokisen kirjoittamassa kirjasarjassa. Tosin Pisara veressä äänikirja voi olla ensimmäinenkin kirja mitä lukee Koskisesta kertovasta sarjasta koska teos tarjoaa yhdenlaista yhteenveto komisarion koko urastaan ja elätystä elämästä. Koskinen ja rikokset jota hän tutkii ovat vahvasti suomalaisia.

Kirjailijasta: Seppo Jokinen

Seppo Jokinen syntyi vuonna 1949 Tampereella. Jokinen on suomalainen palkittu rikoskirjailija sekä kustannusyhtiön osaomistaja. Nuorena Jokinen asui yli neljä vuotta Australiassa jonka jälkeen hän teki yli 30 vuoden uran Tampereen kaupungin tietotekniikkakeskuksessa. Jokinen ryhtyi vuonna 2006 vapaaksi kirjailijaksi. Jokinen on tullut tunnetuksi komisario Koskisesta kertovasta kirjoistaan. Vuodesta 1996 jälkeen Jokinen on vuosittain julkaissut uuden kirjan Koskisesta. Tällä hetkellä sarja kostuu 26 osasta. Jokista on myös palkittu kirjasarjastaan. Hänelle on myönnetty muun muassa Vuoden johtolanka palkinnon vuonna 2002. 

Jokinen on osaomistaja sekä yksi perustajajäsenestä kustannusyhtiössä Crime Time. Kustannusyhtiön Crime Time omistaa ainoastaan suomalaisia dekkarikirjoilijoita. 12 kirjailijaa, muun muassa Matti Rönkä ja Jarkko Sipilä, perusti yhtiön vuonna 2010.

Kuuntele Ilmaiseksi: