Piranesi Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Susanna Clarke

Äänikirja

Johdanto

Palkittu fantasiakirjailijan Susanne Clarkin uusin kirja Piranesi on päiväkirjan muotoon kirjoitettu tarina jossa päähenkilö Piranesi viettää elämänsä yksin Talossa. Talo muodostuu suurista saleista, huoneista ja käytävistä. Käytäviä reunustavat patsaat. Vuorovesi on tunkeutuneet taloon ja yltää portaisiin asti ja yläkerrassa liikkuu pilvet. Piranesia ei kuitenkaan pelota, hän on tottunut ja löytää reitit huoneesta toiseen. Eräänä päivänä liidulla on piirretty viestejä laattoihin. Piranesi varmistuu siitä, ettei hän ole yksin Talossa.

Piranesi äänikirja on älykäs ja hypnoottinen fantasiaromaani joka vie lukijansa ihmismielen mutkikkaaseen labyrinttiin. Kirjan on suomentanut Helene Bützow. Piranesi äänikirja ilmainen on Markus Niemen äänittämä. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja yksi minuutti.  

Kirjasta: Piranesi

Piranesi on fantastinen fantasiakirja Piranesista. Piranesi äänikirja paljastaa kiehtovan maailman. Piranesi asuu yksin Talossa joka kostuu käytävistä patsaineen, isoista saleista joka ovat vuorovedestä täyttyneet ja ylempänä talossa leijuu pilvet. Talossa liikkuu Piranesin lisäksi myös lintuja ja sieltä löytyy myös muutama vainaja jonka luista Piranesi huolehtii.

Piranesi äänikirja ilmainen kertoo, että tiistaisin ja perjantaisin taloon tulee Piranesin ainut ystävä, tiedemies, joka etsii talosta Salaista ja Suurta tietoa. Tiedemiestä kutsutaan kirjassa nimellä Toinen. Toinen ei koskaan jää taloon kovin pitkäksi ajaksi. Toinen ei myöskään pidä Talosta. Piranesi on vetänyt johtopäätöksen, ettei Toinen ymmärrä taloa ja sen sisältöä ja sen takia ei pidäkään talosta.

Eräänä päivänä Piranesin tasainen elämä Talossa järkkyy, kun hän tajuaa, että Talossa liikkuu joku hänelle tuntematon. Piranesi äänikirja kertoo, että Piranesi löytää viestejä. Toinen varoittaa Piranesia ja sanoo että viestit voivat olla varallisia. Kohta tapahtuu myös muita outoja asioita.

Piranesi löytää katkelmia kirjoituksista ja hänelle käy selväksi, ettei hän tiedä kaikkea mitä talossa tapahtuu ja ettei hän välttämättä edes muista kaikkia Talon tapahtumia. Kun salaisuudet alkavat paljastumaan Piranesille hänen koko elämänsä kokee järkytyksen.

Piranesi on kiehtova ja mielenkiintoinen tarina joka jää elämään lukijassa pitkäksi aikaa. Tarinassa liikutaan fantasian maailman todellisuudessa ja pelkästään Talossa liikkuminen on lukijalle kokemus. Clarken kirjoitustyyli on omalla tavalla myös mahtavan lumoava. Tekstissä on kaunis vanhanaikaisuus. Kirjan tarina avautuu lukijalle hitaasti, kuten imisi kovaa karkkia joka pikkuhiljaa pehmenee ja avautuu suussa. Tarinan maailmassa voisi viihtyä pidempäänkin mutta kirja ei, huolimatta hitaasta temposta, viivy kovin pitkään missään.

Jokaisen Clarkin julkistama kirja on palkittu, eikä se ole mikään ihme. Piranesi on lukemisen arvoinen kirja.

Kirjailijasta: Susanna Clarke

Susanna Clarke syntyi 1959 Nottinghamissa Englannissa. Clarke on tunnettu kirjailija. Hänen esikoiskirjansa Jonathan Strange & herra Norrell vuodelta 2005 palkittiin useasti ja saavuttu suurta suosiota. Kirjaa on myyty yli neljä miljoonaa kappaletta ja sitä on saatavilla yli 30 eri maasta. Vuonna 2006 Clarke julkaisi toisen kirjansa joka sisälsi kymmenen tarinaa jotka sijoittuvat samaan maailmaan, kun esikoiskirjakin, eli 1800-luvun Englantiin. Myös tämä teos oli suosittu ja se palkittiin World Fantasy Award-palkinnolla.

Clarke sairastui vakavasti Ms-tautiin ja piti sen takia pitkää taukoa ennen, kun hänen kolmas kirjansa Piranesi julkaistiin vuonna 2020. Myös Piranesi saavuttu suurta suosiota ja teos palkittiin vuonna 2021 Women’s Prize for Fiction -palkinnolla.

Kuuntele Ilmaiseksi: