Pintaremontti Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Miika Nousiainen

Äänikirja

Johdanto

Miika Nousiaisen kirjoittama Pintaremontti on kirja Samista. Hauska tarina kertoo siitä, miten ihmisellä jolla on tavallaan kaikki ihan ok, silti voi voida huonosti. Pintaremontti äänikirja kertoo miten päähenkilö yksinäinen Sami Heinonen epätoivoisesti yrittää löytää elämänsä naisen, ja on keinoja kaihtamatta tehnyt niin pitkään.  Sami haaveilee tulevaisuudesta ja tarvitsee naisen vierellensä. Hänellä on vaan erittäin huono tapa saada ihmissuhteensa sekaisin. Kirjassa hänen Tinder-profiilista lähtien kaikki menee päin mäntyä ja kohta Sami joutuu piileskelemään ystävänsä luona, kun rikollisjengi etsii häntä.

Samin isä kuolee ja jäljelle jää lapsettomuudesta kärsivä sisko ja ripustautuva äiti. Viimeistään nyt Sami ja hänen perheensä joutuvat kohtaamaan kipeät ja vaikeat asiat.  Pintaremontti äänikirja ilmainen on Oskari Katajiston äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 30 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Pintaremontti

Miika Nousiaisen viides romaani Pintaremontti valaisee suomalaisten puhumattomuus ja sen aiheuttamat ongelmat sekä perheissä että ihmissuhteissa. Kirjan tarinassa lukija saa ottaa osaa myös väärinkäsitysten ja kömmähdysten seurauksista, koko ajan hauskalla tavalla.

Pintaremontin pääkertojana toimii sympaattinen ja hyvää tahtova Sami Heinonen. Hänen pyrkimyksensä kuitenkin menevät jatkuvasti, tavalla tai toisella pieleen. Pintaremontti äänikirja kertoo, että vaikka Sami vaan tahtoo vakaan parisuhteen eikä riidellä kenenkään kanssa hän onnistuu kuitenkin saamaan asiansa niin sekaisin, että hänen perässään ovat sekä leikkipuiston vanhemmat että moottoripyöräkerhon jengiläisiä.

Pintaremontti äänikirja ilmainen kertoo, että Sami loppujen lopuksi onnistuu saamaan asiansa kuntoon ja löytää jopa parisuhteenkin. Samin parisuhde ei sekään ihan helpommasta päästä ole, kun maailmat ei tunnu kohtaavan. Tässä tilanteessa olisi rehellisyydestä ja puhumisesta hyötyä.

Pintaremontti äänikirja antaa puheenvuoron myös Samin perheenjäsenille, hänen äidille Seijalle joka yrittää miehensä kuoleman jälkeen löytää uudenlaisen elämän sekä hänen siskolle Henna joka yrittää saada lasta, ja hänen ystävilleen, yksinhuoltajaisälle Markukselle ja äitiä hoitavalle Pesoselle. Kirjan lopussa myös sivuhenkilöiden tarinansa saadaan onnellinen loppu.

Kaikki tarinan viisi henkilöä on kuitenkin keskiluokkaisia ihmisiä jonka ongelmat ovat tavallisia, arjen tasapainottelun liittyviä. Vaikka aisat joskus menevät hankalamman tien kautta, asioilla on tapana järjestyä lopulta.

Kirjan nimi on hyvinvointiblogista, joka tarinan aikana nivoutuu monella tavalla kirjan henkilöiden elämään. Tarinassa paljastuu myös se, ettei blogin kulissien takana kaikki ole niin hienoa mitä blogi antaa olettaa, mutta sekin asia järjestyy lopulta.

Pintaremontin viesti on selkeä; asioista kannattaa puhua. Rehellisyys on erittäin tärkeä kaikissa ihmissuhteissa. Ja jos kaikki on pielessä, kyllä se vielä onneksi muuttuu. Nousiaisen kirja on lämminhenkinen, hauska ja menevää viihdettä.

Kirjailijasta: Miika Nousiainen

Miika Nousiainen syntyi vuonna 1973 Haukiputaalla. Nousiainen on toimittaja ja kirjailija. Nousiainen on saavuttanut suurta suosiota kirjojensa kautta. Hänen esikoisromaani Vadelmavenepakolainen vuodelta 2007 tehtiin vuonna 2014 myös samanniminen elokuva. Hänen toinen romaani Maaninkavaara vuodelta 2009 sai Kalevi Jäntin myöntämä palkinnon. Nousiaisen kolmas romaani Metsäjätti vuodelta 2011 tehtiin myös elokuva vuonna 2020. Hänen seuraavasta romaanistaan Juurihoito, joka ilmestyi vuonna 2016, tehtiin näytelmäversio Suomen Kansallisteatteriin.  Romaanin elokuvaoikeudet on myös ostettu.

Nousiainen on myös työskennellyt televisiossa, muun muassa MTV3:n uutisissa sekä Hyvät naiset ja herrat-ohjelman juontajana. Hän on myös kirjoittanut käsikirjoituksia, muun muassa Putous nimiselle viihdeohjelmaan. Nousiainen on myös toiminut panelistina muun muassa Hyvät ja huonot uutiset sekä Pitääkö olla huolissaan? ohjelmissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: