Pimeyteen Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Cara Hunter

Äänikirja

Johdanto

Cara Hunterina rikossarjan Adam Fawleystä saa jatkoa kirjassa Pimeyteen. Pimeyteen äänikirja kertoo järkyttävän rikostarinan, kun rauhallisen pikkukadun varren olevasta talon kellarista löytyy hädin tuskin elossa oleva nainen ja lapsi. Talossa asuva muistisairaus vanhempi ihminen ei tunnu tietävän asiasta mitään. Kukaan ei kaksikkoa tunnista mutta tapahtuma saa luonnollisesti koko naapuruston järkyttymään. Etsiväkomisario Adam Fawley saapuu tutkimaan tapausta ja hän tietää varsin hyvin, ettei kukaan ole niin viaton, kun aluksi uskoo, tai antaa uskotella.

Mikään ei ole mahdotonta, kirja sisältää sekä hätkäyttäviä juonenkäänteitä että yllättävä loppu. Pimeyteen äänikirja on Ville-Veikko Niemelän äänittämä. Äänikirjan pituus on 14 tuntia ja 2 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Sirpa Parviainen.   

Kirjasta: Pimeyteen

Pimeyteen äänikirja saa alkunsa, kun rikas liikemiehen ostamassa paritalossa arvostetulla alueella tehdään remonttia. Kun arkkitehti ja ostaja ovat talon kellarissa ja seinä vieraiseen kellariin sortuu. Pienestä reiästä seinässä paljastuu naisen kasvot. Kun poliisit menevät asuntoon jonka kellarissa nainen on, he löytävät hirveässä kunnossa oleva asunto ja sen sisältä muistisairas kiukkuinen vanhus.

Kun poliisit vihdoin ja viimein pääsevät kellariin, sieltä löytyy huononkuntoisen naisen lisäksi myös pieni poikalapsi. Nainen on erittäin huonossa kunnossa ja hänen psyykkisen olotilan vuoksi hänet nukutetaan sairaalassa. Kukaan ei tiedä kuka nainen ja lapsi on.

Pimeyteen äänikirja ilmainen kuvaa miten Adam Fawley alkaa tutkimaan tapausta eikä aikaakaan ennen, kun mies yhdistää tämän tapaukseen naiseen joka katosi samalta alueelta kaksi vuotta sitten. Talossa asuva vanhus ei tunnu tietävän naisesta ja lapsesta mitään, hän paljastuu olevansa kuitenkin sosiologin professori joka on saanut potkut vuosia aiemmin seksuaalisesta häirinnästä johtuvista syistä. Kaikilla tuntuu olevan jokin salaisuus ja tapahtuman tutkinta vie sinne tänne. Saako Fawley ja kumppanit rikoksen selvitettyä?

Pimeyteen äänikirja paljastaa monia uusia näkökulmia ja käänteitä.  Kyseessä on moderni dekkari missä tarinankulussa käytetään hyödykseen muun muassa viestiketjuja, vanhoja dokumentteja ja lehti artikkeleita. Tämä tekee Pimeyteen dekkarista nykypäiväisen ja antaa hienon vivahteen ja monia eri näkökulmia tarinaan.

Pimeyteen on toinen osa kirjasarjasta joka kertoo etsivästä Adam Fawleysta. Hänen oma menneisyytensä painaa raskaasti ja vaikuttaa hänen työtapoihinsa, ei välttämättä huonolla tavalla. Fawleysta ei tarina kerro, vaan hänen taustastaan saa vihjeitä pitkin kirjaa.

Pimeyteen tarina ei etene kovin vauhdikkaasti, eikä siihen ole tarvettakaan. Kirja on hyvin kirjoitettu ja pitää lukijan jännityksessä. Kirja on helppo suositella rikostarinoiden ystäville.   

Kirjailijasta: Cara Hunter

Cara Hunter on Iso-Britannialainen kirjailija. Hunter on opiskellut englannin kielen kirjallisuutta Oxfordin yliopistosta, mistä hän myös sai maisterin paperit. Hunterin kirjoittamista neljästä kirjasta vaan kaksi on suomennettu tähän asti. Hunter on saavuttanut maailmanlaajuista suosiota ja menestystä kirjoillaan, jotka kaikki kertovat etsiväkomisario Adam Fawleysta ja rikoksista jota hän selvittää.

Kirjoissa tapahtuneet rikokset ovat pääasiassa koskeneet lapsia tai nuoria. Hunter on kiitelty siitä, että hänen dekkarinsa ovat nykypäiväisiä ja tarina etenee hyvällä nopeudella.  Pelkästään Iso-Britanniassa Hunterin kirjoittamia kirjoja ovat myyty yli miljoona kappaletta ja kirjojen käännösoikeudet ovat myyty jo 25 eri maahan taikka alueeseen. Hunter asuu itse Oxfordissa alueella, joka muistuttaa kovasti hänen teostensa miljöitä.

Kuuntele Ilmaiseksi: