Pimeys välillämme Äänikirja

3.1/5

Kirjoittaja: Rolf Börjlind & Molly Börjlind

Äänikirja

Johdanto

Tunnettu dekkarikirjailija Rolf Börjlind on kirjoittanut yhdessä tyttärensä kanssa Molly Börjlindin kanssa kirjan Pimeys välillämme. Pimeys välillämme äänikirja on psykologinen trilleri joka kertoo 25-vuotiaasta Emmiesta joka lähtee selvittämään mitä todella tapahtui Robinille, hänen pikkuveljelleen, joka katosi heidän ollessaan lapsia. On oletettu että Robin olisi hukkunut mutta hänen ruumistaan ei koskaan löydetty.  

Tästä syystä Emmie lähtee yllätysvieraillulle perheen omistamalle mökilleen. Mökki sijaitsee Tukholman saaristossa. Mökillä vanhemmat eivät halua vastata Emmien esittämiin kysymyksiin ja muutenkin tunnelma on mökillä kalsea. Mitä oikein tapahtui Robinille? Pimeys välillämme äänikirja ilmainen on Elina Keinosen lukema. Äänikirjan kesto on 7 tuntia ja 49 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Hanni Salovaara.

Kirjasta: Pimeys välillämme

Pimeys välillämme äänikirja saa alkuunsa kun 25-vuotias Emmie päättää selvittää mitä hänen pikkuveljelleen Robinille oikein tapahtui kun tämä katosi pienenä. Vaikka poikaa oletetaan hukkuneen, hänen ruumistaan ei koskaan löydetty ja Emmie Robinin kohtalo mietityttää. Myöhään syksyllä, lokakuun lopussa, Emmie päättää tehdä perheen mökille yllätysvisiittiä.

Pimeys välillämme äänikirja ilmainen kuvailee miten Emmie ei ole nähnyt perheensä neljään vuoteen ja varsinkin hänen suhteensa äitiinsä Veronikaan on vaikea. Emmie haluaa kuitenkin yllättää pikkuveljensä Oliverin joka täyttää vuosia.

Perillä mökillä Tukholman saaristossa Emmie kuitenkin alkaa kyselemään isältään Casperilta ja äidiltään pikkuveljestään Robinista. Emmie kaipaa hänet kovasti ja hänellä on ollut vaikeuksia saada elämänsä järjestykseen surun murtamana. Emmie kaipaa vastauksia jota hänen vanhemmat eivät selvästikään halua hänelle antaa.

Pimeys välillämme äänikirja kuvailee miten tunnelma mökillä on huono. Vanhemmat riitelevät keskenään ja kerran niin kaunis ja pramea talo on rapistunut. Vanhemmat eivät halua puhua Robinin katoamisestaan vaikka siitä on jo kulunut 18 vuotta. Perheen äiti Veronika on kylmän tuntuinen, kuten ennenkin.

Emmie vierailee mökin naapurissa asuvan vanhemman miespuolisen taiteilijan luona ja hänen ateljeestaan vanhassa majakassa, Emmie löytää maalauksen joka näyttää tutulta. Maalausta tutkittuaan Emmie huomaa että akvarellillä maalatut leikkivät lapset jota taiteilija on käyttänyt mallina on hän itse ja Robin. Yksityiskohtainen maalaus on tehty sinä päivänä kun Robin katosi.

Mitä Robinille oikein tapahtui? Miksi vanhemmat eivät vastaa Emmien kysymyksiin ja mitä naapuri asiasta tietää? Robinin katoaminen on ollut hankalaa kaikille, voisiko nyt asia saada päätökseen?

Pimeys välillämme on tiivis ja jännityksellinen psykologinen trilleri jota ei kannatta yksin pimeän syysaikaan lukea. Kirja on alun perin kirjoitettu äänikirjaksi.

Kirjailijasta: Rolf Börjlind & Molly Börjlind

Rolf Börjlind syntyi vuonna 1943 Malmössä. Hän on näyttelijä, ohjaaja, runoilija, käsikirjoittaja ja kirjailija. Tunnetuksi hän on tullut elokuvista Jönssonliigasta, Martin Beckistä ja Arne Dahlista. Börjlind on kirjoittanut käsikirjoituksia muun muassa noin 30 Beck elokuvaa varten. Kirjailijana hän on suosittu kirjasarjastaan Olivia Rönningistä ja Tom Stiltonista. Hän on kirjoittanut kirjasarjan yhdessä vaimonsa Cilla Börjlindin kanssa. He ovat yhdessä kirjoittaneet yhdeksän kirjaa.

Molly Börjlind on syntynyt vuonna 1994. Hän on opiskellut Tukholman elokuvakoulussa. Pimeys välillämme on hänen esikoisteoksensa. Hän on kertonut innostuneen kovasti isänsä ehdotuksesta kirjoittaa yhdessä. Pimeys välillämme on kaksikon ensimmäinen, mutta tuskin viimeinen, yhteinen kirjoitusprojekti. Kirja kirjoitettiin lähtökohtaisesti äänikirjaksi.

Kuuntele Ilmaiseksi: