Pimeään jäänyt Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Stefan Ahnhem

Äänikirja

Johdanto

Pimeään jäänyt on Stefan Ahnhemin kirjoittama supersuosiota saavuttanut kirjasarjan ensimmäinen osa.  Kirjasarja kertoo rikospoliisista nimeltään Fabian Riskistä. Pimeään jäänyt äänikirja kertoo miten lapsuudenkaupunkiin palannut Risk joutuu heti ensimmäisenä päivänä murhatutkimukseen, kun hänen vanhasta koulusta löytyy ruumis. Ruumis kuuluu koulun teknisen työn opettajalle Jörgen Pålssonille.

Hänen ruumiin päälle on asetettu luokkakuva missä uhrin kasvot on ruksattu yli. Risk ymmärtää, että hänen vanhan luokkakaverin murha on karmivan tapahtumasarjan alkusoittoa ja syyt siihen löytyy menneisyydestä. Murha herättää myös Riskissä epämieluisia muistoja omasta kouluajastaan. Pimeään jäänyt äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen nauhoittama. Äänikirjan pituus on 18 tuntia ja 45 minuuttia pitkä. Teoksen on suomentanut Laura Beck.

Kirjasta: Pimeään jäänyt

Pimeään jäänyt on jännittävä ja otteensa pitävä rikoskirja joka aloittaa kuuden kirjan kirjasarjaa jossa päähenkilönä toimii rikospoliisi Fabian Risk. Pimeään jäänyt äänikirja kuvaa miten Fabian Risk muuttaa Tukholmasta takaisin kotikaupunkiinsa Helsingborgiin perheensä kanssa. Risk saa lentävän alun työssään, kun jo muuttopäivänä Riskin vanhasta yläasteesta löytyy ruumis.

Vaikka tarkoituksena oli, että Risk olisi viettänyt perheensä kanssa muutama viikko loma ennen työn alkua, hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa, kun pukea työvaatteet ja lähteä tutkimaan murhaa. Vastoin Riksin odotuksia osoittautuu, että murha koskettaa häntä enemmän, kun mikään muu tutkinta aiemmin.

Pimeään jäänyt äänikirja ilmainen kuvailee miten ruumis kuuluu Riskin vanhalle luokkakaverille, nykyään teknisen työn opettaja, Jörgen Pålsson. Pålssonin kädet ovat silvottu ja hänen päälleen on varovaisesti asetettu Riskin vanha luokkakuva. Kuvassa Pålssonin kasvot peittävät ruksi. Murha, ja käytin vanhassa koulussa, herättää Rikissä epämiellyttäviä muistoja hänen kouluajastaan.  Risk ymmärtää heti, että Pålssonin murha on vaan yksi tapahtuma karmivasta tapahtumaketjusta joka sai alkuunsa vuosia sitten.

Risk huomaa nopeasti miten syvälle murhatutkintaa hän joutuu sekä ajatuksissaan että työajalla. Kun Riskin mieleen palaa teinirakastumisia ja erittäin raaka koulukiusaaminen hän ymmärtää, että murhaaja ei aio lopettaa, ei ennen, kun kaikki ovat saaneet mitä ansaitsevat.

Murhatutkinta etenee ja jossain vaiheessa tutkintaa on pakko myös tehdä yhteistyötä Tanskan poliisin kanssa, yhteistyö joka ei oikein suju. Tutkinta etenee mutta osoittautuu vaaraksi myös Riskin perheelle. Poliisi etsii kuumeisesti tekijää ja onnistuvatkin saamaan kiinni yhden epäillyn mutta onko murhan syyt sittenkään se miltä vaikuttaa?

Pimeään jäänyt äänikirja on erittäin mieleen painuva ja kiihkeä tarina. Se on jännittävä, jopa kauhutarina pätkittäin. Kirja on erittäin vaikea olla kuuntelematta, kun sen kerran aloittaa. Se jos jokin, on merkki hyvästä kirjasta.

Kirjailijasta: Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem syntyi vuonna Tukholmassa vuonna 1966. Ahnhem toimi 20 vuotta elokuva- ja tv-käsikirjoittajana ennen, kun hän ryhtyi täyspäiväiseksi rikoskirjailijaksi. Ahnhem on muun muassa tehnyt käsikirjoitukset Irene Huss sekä Wallander tv-sarjoja varten. Ahnhemin esikoisromaani Pimeään jäänyt julkaistiin vuonna 2014 ja kirja sai Crimetime Specsavers Award-palkinnon vuonna 2015. 

Fabian Risk kirjasarja on kansainvälisesti menestynyt ja koostuu kuudesta kirjasta. Fabian Riskistä kertovat kirjat on myyty maailmanlaajuisesti yli kaksi miljoonaa kappaletta ja sen oikeudet on myyty yli 30 maahan. Kirjojen pohjalta on myös valmistumassa tv-sarjaa. Ahnhem asuu nykyään perheensä kanssa Tanskassa, ja hän on julkisuuteen kertonut, ettei aio kirjoittaa tv-sarjaa varten käsikirjoitusta, vaikka se pohjautuu häneen kirjoittamiin kirjoihin.

Kuuntele Ilmaiseksi: