Petra Olli Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Mikko Kekäläinen

Äänikirja

Johdanto

Petra Olli äänikirja teos on kertomus pikkukylän naisesta, joka määrätietoisesti ja päättäväisesti ponnisti painimaailman huipulle kovalla hinnalla. Takana on vuosien kovaa ja määrätietoista harjoittelua ja hienoja saavutuksia kun alkuvuodesta 2020 Olli ilmoittaa lopettavansa urheilu-uransa välittömästi. Olli kertoo syyksi motivaation katoaminen mutta se on vaan jäävuoren huippu. Takana on vuosien kestäneen taistelu. Ollista oli tullut oman päättäväisyytensä vanki.

Mikko Kekäläisen esikoisteos on lämmin ja rehellinen kuvaus huippu-urheilun vaativuudesta ja yksityishenkilöstä, ihmisestä, sen kovan työn takana. Petra Olli – Painija äänikirja on Anna-Riikka Rajasen, yhdessä Petra Ollin, kanssa äänittämä. Teos julkaistiin vuonna 2021. Petra Olli äänikirja ilmainen on kestoltaan yli 9 tuntia.

Kirjasta: Petra Olli

Petra Olli on suomalainen maailmanmestari naispainissa. Petra Olli lopetti urheilu uransa vuonna 2020. Hän toimii nykyään painivalmentajana. Keväällä 2021 Olli voitti Big Brother Vip -tosi-tv-ohjelman, ohjelmaan osallistui Ollilan lisäksi 13 muuta julkkista. Kirja Petra Olli – Painija kertoo Ollin koko tarinan, juniorivuosista maailmanmestariksi ja selventää syyt hänen urheilu uransa äkkilopetukseen.

Petra Olli syntyi vuonna 1994 Lappajärvellä. Hänen perheeseensä kuuluu vanhempien lisäksi kaksi nuorempaa veljeä. Ollin lapsuudenkodissa harrastettiin paljon urheilua. Paavo Olli, Ollin isoisä, oli pikajuoksija. Petra Olli voitti 15-vuotiaana ikäluokkansa Suomen-mestaruuden keihäänheitossa. Keihäänheiton lisäksi Olli harrasti myös maastohiihtoa ja pesäpalloa.  Olli on opiskellut Kuortaneen urheilulukiossa.

Painin Olli aloitti vuonna 2002, ollessaan kahdeksan vuotta vanha. Ensimmäisissä kansainvälisissä arvokilpailuissaan, vuoden 2009 alle 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa Serbiassa, Olli voitti pronssia. Elokuussa vuonna 2010 Singaporessa järjestetyissä ensimmäisissä nuorten kesäolympialaisissa Olli voitti 46 kg:n sarjassa pronssia. Ollin mitali oli Suomen ensimmäinen nuorten olympialaisista.

Olli voitti uransa aikana MM-hopea vuonna 2015 Las Vegasissa ja MM-kultaa vuonna 2018 Budapestissä. EM mitaleja Olli on voittanut seuraavasti; pronssia Vantaalla vuonna 2014 ja Bukarestissa 2018, kultaa Riikassa vuonna 2016 ja Kaspijskissä vuonna 2018. Sen lisäksi hän on saavuttanut menestystä monessa kansainvälisissä turnauksissa ja hänet on myös palkittu esimerkiksi vuoden naispainija vuonna 2012 ja vuonna 2014. Ollin valmentaja toimi hänen isänsä Pertti Olli sekä entinen maailmanmestaruustason painija Ahto Raska Virosta.

Tokion olympialaisten vahvana mitalitoivona pidetty painin maailmanmestari Olli ilmoittaa, kun salama kirkkaalta päivältä alkuvuodesta 2020, lopettavansa painin välittömästi. Hän kertoo syyksi motivaation puute mutta totuus on sekä syvempi että raskaampi.

Mikko Kekäläisen esikoisteos avaa ovet Petra Ollin elämään ennen näkemättömällä tavalla. Petra Olli äänikirja ja kirja julkaistiin vuonna 2021. Petra Olli äänikirja ilmainen on Anna-Riikka Rajasen ja Petra Ollin itse äänittämä.

Kirjailijasta: Mikko Kekäläinen

Mikko Kekäläinen syntyi vuonna Pieksämäellä. Hän kiinnostui radioalasta jo 1990-luvulla, kuunneltuaan Pertti Salovaaraa. Kekäläinen aloittikin uransa radiotoimittajana vuonna 2007. Hän aloitti Kieku-ohjelman juontajana ja siirtyi vuonna 2009 Radio Suomen valtakunnalliseksi aamuohjelman vetäjäksi. Hän siirtyi vuonna 2009 juontamaan suorana esitettävänä Puoli seitsemän- ohjelmaa Yle TV1-kanavalla. Vuonna 2014 Kekäläinen juonsi myös ohjelmaa Kekäläisen kesäduuni. Kekäläinen on naimisissa urheilutoimittaja Kristiina Kekäläisen kanssa. He juonsivat yhdessä Rion 2016 olympialaisten kisastudiota.

Petra Olli – Painija on Kekäläisen esikoiskirja. Teosta kirjoitettiin yhteistyössä. Petra Olli on kertonut Kekäläisen toimivan kirjaprojektin yhteydessä lailla terapeutin. Kekäläinen myös vieraili kirjoittamisen aikana Ollin lapsuudenkodissa. Kirja on autenttinen ja rehellinen, syvä ja lämmin. Teos on hieno kuvaus hienosta urheilijasta.

Kuuntele Ilmaiseksi: