Perhosten huone Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Lucinda Riley

Äänikirja

Johdanto

Jo edesmennyt suosittu kirjailijan Lucinda Rileyn romaani Perhosten huone äänikirja kertoo talosta joka on ollut saman perheen omistuksessa jo kauan. Admiral Housessa asuu enää vanhempi nainen Posy Montague. Hän on talon puutarhassa metsästänyt lapsena perhosia yhdessä isänsä kanssa ja nähnyt omien poikien varttumista talossa.

Nyt on kuitenkin tullut aika myydä jo rähjäytynyt talo ja sen yhteydessä vanhat asiat, salaisuudet ja muistot nousevat pintaan. Sitten Posy tapaa vanhan tuttunsa, tuttu jolla on sydäntä särkyvä salaisuus joka voi muuttaa kaiken. Perhosten huone äänikirja ilmainen on Mirva Kuivalaisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 18 tunti aja 13 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Tuukka Pekkanen.

Kirjasta: Perhosten huone

Perhosten huone äänikirja kertoo naisesta nimeltä Posy Montague ja hänen talostaan johonkin kätkee koko Posyn elämän tarinan. Posyn tarinaa seurataankin kirjassaan kahdessa aikatasossa. Ensimmäinen aikakausi kertoo Posyn lapsuudesta ja nuoruudesta ja alkaa 1940-luvulta ja toinen on nykyhetki, nyt jo kohta 70-vuotias Posy on leski jolla on kaksi aikuista lasta.

Perhosten huone äänikirja ilmainen kuvailee myös Posyn poikien elämää. Hänen esikoinen Sam on epäonnistunut yrittäjänä ja muun muassa tämän vuoksi hänen perheensä on kokenut kovia. Nuorempi poika Nick taas on antiikkikauppias, ja menestynyt sellainen. Hän on asunut jo 10 vuotta Australiassa.

Posyn talo Admiral House on mahtipontinen talo joka on kuulunut Posyn suvulle jo yli 300 vuotta. Tila sijaitsee Sufflokissa. Posy on viime vuosina keskittynyt kovasti talon puutarhaan jota hän on yrittänyt toteuttaa hänen edesmenneen isän tehtyjen piirustusten mukaan. Hänen isänsä oli botanisti. Iso talo on rapistunut ja rapistuu edelleen ja Posyllä ei ole muuta vaihtoehtoa kun myydä talo. Tämä on sekä henkisesti että käytännössä pulmallista.

Perhosten huone äänikirja kuvailee kuinka Posy yllättäen kohtaa vanhan (ja suuren) nuoruudenrakkautensa Freddie. Posy ei ole kuullut hänestä vuosiin ja yllättyy ja järkyttyy miehen kohtaamisesta. Freddie on itsekin leski ja hän onnistuu ylipuhumaan Posyn lounastamaan hänen kanssaan.  

Posy miettii olisiko mahdollista että hän ja Freddie voisi selvittää asioitaan mutta Freddie alkaa käyttäytymään omituisesti eikä Posy ymmärrä mitä Freddie oikein hänestä haluaa. Samalla Posyn poika Samin nelihenkinen perhe kärsii rahapulasta ja he joutuvat asua pienessä mökissä joka on tarkoitettu lähinnä matkustaville. Myös Nick palaa Englantiin sen jälkeen kun hänen sydäntensä särkyi Australiassa.

Kaiken lisäksi Posyn perheestä paljastuu suuri salaisuus joka muuttaa kaiken. Perhosten huone on täynnä yllättäviä juoneenkäänteitä, perhedraamaa ja rakkautta. Kirja on taitavasti kirjoitettu ja ihana lukukokemus.

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Irlantilainen menestykäs ja suosittu kirjailija Lucinda Riley syntyi 1966 ja kuoli 2021 syöpään. Tuolloin Riley asui Englannissa. Riley aloitti kirjoittamisen 22-vuotiaana kun hän sairastui rauhaskuumeeseen ja joutui sänkypotilaaksi. Jotta hän saisi ajan kulumaan hän kirjoitti esikoisromaaninsa Lovers and Players joka julkaistiin vuonna 1992.

Nuori Riley näytteli jonkun verran ennen kun kirjoittamisesta tuli hänen työtään. Riley saavutti suurta menestystä ja suosiota kirjasarjallaan Seitsemän Sisarta. Sarjaan kuuluu seitsemän kirjaa ja jokainen kirja käsittelee yhtä sisarta (ja hänen pyrkimyksensä ja matkansa juuriensa selvittelyssä) seitsemännestä adoptoidusta sisaresta. Rileyn kirjoittamia romaaneja on maailmanlaajuisesti myyty yli 30 miljoonaa kappaletta ja romaanit ovat käännetty noin 40 eri kielelle.

Kuuntele Ilmaiseksi: