Peppi Pitkätossu Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Astrid Lindgren

Äänikirja

Johdanto

Astrid Lindgrenin tunnettu teos maailman vahvimmasta tytöstä Peppi Pitkätossusta vuodesta 1945 nyt uutena suomennoksena. Suomennokset on tehnyt Kristiina Rikman. Peppi pitkätossu äänikirja lukee Elsa Saisio. Peppi pitkätossu äänikirja ilmainen on pituudeltaan vähän alle kolme tuntia pitkä. Peppi pitkätossu on Astrid Lindgrenin syntymän 110-vuotias kunnianosoitus. Tarkoituksena on nostaa esiin Peppi Pitkätossun tarinat uudelle sukupolvelle. Kirja sisältää Ingrid Vang Nymanin alkuperäiset kuvitukset. Astrid Lindgren on vielä tänä päivänä yksi maailman luetuimpia lastenkirjailijoita.

Peppi pitkätossu kirjassa ovat kaikki alkuperäiset tarinat uudessa ja raikkaassa muodossa. Kirja sisältää tarinat Peppi pitkätossu, Peppi pitkätossu astuu laivaan sekä Peppi pitkätossu etelänmerellä.  Kirja on osa Peppi Pitkätossu kirjasarjasta.

Kirjasta: Peppi Pitkätossu

Peppi pitkätossu sai alkunsa 1940-luvun alkupuolella, kun kirjailijan Astrid Lindgrenin pikkutyttö Karin sairasti kotona ja pyysi äitiään kertomaan satua tytöltä nimeltä Peppi pitkätossu. Kirja jäi viimeistelemättä mutta muutaman julkaistun kirjan jälkeen Lindgren kirjoitti kirjan loppuun ja se julkaistiin sittemmin vuonna 1945.

Peppi pitkätossu on yksinasuva 11-vuotias tyttö, hänen äitinsä on enkeli ja hänen isänsä on merimies. Peppi pitkätossu äänikirja kertoo alkuun tarinan, miten Peppi, hänen hevosensa Pikku Ukko ja hänen apinansa herra Tossavainen muuttavat ruotsalaiseen pikkukaupungin laidalle taloon nimeltä Huvikumpu. Eläimiensä lisäksi Pepillä on mukanansa iso kapsäkki kultarahaa. Peppi on erikoinen myös siksi että hän on maailman vahvin sekä maailman kiltein tyttö.

Huvikummussa asuvat sisarukset Tommi ja Annika iloitsee suuresti Huvikummun uudesta asukkaasta. Pepin kanssa kaikki on niin paljon hauskempaa. Peppi pitkätossu äänikirja esittää Peppiä hyvin iloisena ja hieman erikoisena tyttönä. Peppi pukeutuu mustiin, moneen numeroon liian isoihin kenkiin ja valehtelee kovasti kertomansa tarinoissa. Öisin Peppi nukkuu jalat tyynyllä ja koulu on hänestä täysin turha keksintö.

Peppi pitkätossu kuitenkin katkeroituu kuullensa, että Tommille ja Annikalle on tulossa koulusta joululoma. Joululoman toiveesta Peppi päättää itsekin kokeilla koulunkäyntiä. Koulupäivän aikana Peppi, herra Tossavainen ja Pikku Ukko kuitenkin saavat sellaisen sekasorron aikaan, että sekä opettaja ja Peppi itse kokee Pepin koulunkäynnin olevan tarpeetonta.

Yksin asuessa voi keksiä mitä hauskempia juttuja. Peppi pitkätossu äänikirja ilmainen kertoo tarinan, miten Peppi leipoo pipareita mielin määrin keittiön lattialla ja miten hän leikkii poliisien kanssa kuuropiiloa, kun he tulevat hakemaan hänet lastenkotiin. Siihen Peppi pitkätossu toteaa, että hän on lapsi, huvikumpu hänen kotinsa, joten hän elää jo omassa lastenkodissaan eikö aio muuttaa.

Kirjailijasta: Astrid Lindgren

Astrid Lindgren syntyi vuonna 1907 Vimmerbyssä Ruotsissa. Lindgren on lastenkirjailija jonka teoksia on käännetty yli sadalle eri kielelle ja maailmanlaajuisesti hänen kirjojansa on myyty yli 80 miljoonaa kappaletta. Lindgrenin tunnetuimpia kirjoja ovat kirjat jotka kertovat Peppi Pitkätossun lisäksi Vaahteramäen Eemeli, Veljekset tarinassa Veljeni Leijonamieli, Ronja Ryövärintytär ja Katto-Kassinen Mio poika kirjassa Mio, poikani Mio. Myös Marikki, Saariston lapset sekä Melukylän lapset ovat Lindgrenin tunnettuja kertomuksia. Lindgren kirjoitti uransa aikana 53 kirjaa.

Lindgrenin ensimmäinen kirja oli nuortenkirja, kirja nimeltään Riitta-Maija keventää sydäntään julkaistiin vuonna 1944. Vuodesta 1945 Lindgren työskenteli 25 vuotta kustannusyhtiön Raben & Sjögrenin lastenkirjatoimittajana. Lindgren kuoli vuonna 2001, 94-vuotiaana Tukholmassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: