Pelontekijät Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Jarkko Sipilä

Äänikirja

Johdanto

Pelontekijät dekkari on rikosetsivän Kari Takamäestä kertova kirjasarjan 21 osa. Takamäen kirjailijana toimii tunnettu rikostoimittaja Jarkko Sipilä. Tässäkin osassa kirjasarjaa liikutaan alamaailman ytimessä. Pelontekijät äänikirja palaa alussa tapaukseen missä kiusattu pojan isä menee koulun aseen kanssa. Isä tuomitaan ja Pelontekijät kirjassa hän on juuri vapautettu vankilasta.

Kirjassa palataan nykyaikaan missä kerrostalon yhteen asunnon oveen avataan tuli. Ampuja pakenee ja jäljelle jää pelkästään kaksi luodinreikää. Asukas ei suostu puhumaan poliisille. Juttu päättyy Kari Takamäen pöydälle, ja meinaakin jäädä muiden kiireellisempien rikostapausten varjoon ennen kuin tilanne muuttuu äkillisesti. Pelontekijät äänikirja ilmainen on Veikko Honkasen äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia 48 minuuttia pitkä.  

Kirjasta: Pelontekijät

Dekkaristi Jarkko Sipilän palaa kirjassaan Takamäki-kirjasarjaan. Sipilän pitkä kokemus rikostoimittajana näkyy kirjassa ja tarjoaa lukijalle sekä dramaattisen että todentuntuisen elämyksen väkivaltaisen rikollisuuden keskiössä. Rikosetsivä Takamäki joutuu taas alamaailman rikollisuuden selvittäjäksi. Monesta eri johtolangoista ja tapahtumista pitäisi saada selkoa ja nähdä miten asiat liittyvät yhteen.  

Pelontekijät äänikirja liikkuu tarinassaan Helsingissä ja sen lähiympäristössä, liikutaan merellä ja maahanmuuttajien vuokrahuoneistoissa. Monikulttuurisuuden aiheuttamat asiat kuten kielimuurit ja eri kulttuurien suhtautuminen poliisiin hidastaa virkavallan työtä kirjan tapahtumaketjussaan.

Vuosaaressa tapahtuu kirjan alussa ampumarikos, kukaan ei loukkaannu ja ampuja pääsee pakoon. Asunnon ampuneen oven takana, siivouskomerossa piilossa löytyy tietokonenörtti joka ei suostu sanallakaan selittämään luodinreiät ovessaan. Takamäki luonnehtii nopeasti miehen vaarattomaksi mutta miksi hänen ovessaan on kaksi luodinreikää? Liittyykö salaperäinen muistitikku huippusalaisella sisällöllä asiaan? Muistitikku on keskeisellä paikalla Pelontekijät äänikirja ilmainen tapahtumaketjussa.

Samaan aikaan lasersäde osuu Takamäen poikaan, myös hän poliisi. Osoittelija uhkaa poliisia ja heidän toimintatapojaan. Eikä tämä lasersäde ole ainutlaatuinen, tapauksia alkaa tulemaan useampi. Jännityskirjassa sekä virkavalta että rikolliset toimivat omien sääntöjen mukaan. Jopa virkavallalla sekoittuu paha ja hyvä. Poliisin yhteistyömuodot, peiteoperaatiot ja ilmiantosysteemit liikkuvat rajalla, laillisen ja epälaillisen harmaalla alueella.

Pelontekijät kirjan lopussa Takamäki ja hänen kollegansa kohtaavat kylmäkiskoiset rikolliset ja kohtaaminen on menossa kohti väkivaltaista taistelua pahan ja hyvän välillä. Päättykö kirja verilöylyyn vai voittaako virkavalta tämänkin taistelun?

Pelontekijät äänikirja kuvailee rikollisten elämäntapoja ja uskomuksia. Kirjassa kuvataan myös rikollisuus joka jakautuu rikollisen seuraavaankin sukupolveen. Kirjassa kuvataan miten vanhempien elämäntapa ja siitä johtuvat avioerot ja vankilatuomiot vaikuttavat syyttömään lapseen. Kuinka huonovointinen nuori usein sortuu väärille poluille muun muassa huumeisiin ja miten vähän resursseja yhteiskunnalla ja virkavallalla on puuttua ajoissa näihin asioihin. 

Kirjailija: Jarkko Sipilä

Jarkko Sipilä syntyi vuonna 1964 Helsingissä. Hän on sekä tunnettu että palkittu dekkarikirjailija ja rikostoimittaja. Sipilä työskentelee rikostoimituksen päällikkönä MTV:llä. Hän on tuttu näky uutisissa ja keskusteluohjelmissa kuin puidaan rikollisuutta Suomessa. Sipilä on koulutukseltaan toimittaja j uransa alkuvaiheessa hän toimi Helsingin Sanomien rikostoimittaja. Vuodesta 1996 lähtien hän on ollut MTV3 palkkalistoilla.

Sipilä on myös yksi kustantamo Crime Timen perustajajäsenistä. Crime Time on suomalaisten dekkarikirjailijoiden omistuksessa oleva pienkustantamo. Sipilä on varsin tuottelias kirjailija muun työn ohessa. Hänen esikoiskirjansa Koukku julkaistiin vuonna 1996 ja hän on komisario Kari Takamäestä kertova kirjasarjan tekijä. Sipilä on myös toimittanut suosion saavuttaneet kirjat Immu sekä Late Suomen pelätyimmän rikollisen tarina.

Kuuntele Ilmaiseksi: