Peilimies Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Lars Kepler

Äänikirja

Johdanto

Lars Keplerin kirjoittama kahdeksas dekkari Joona Linnasta. Joona Linna on suomalaistaustainen entinen sotilas ja nykisin rikostutkijana toimiva poliisi. Peilimies äänikirja kertoo murhasta jota Jonna Linna alkaa tutkimaan. Murhan kohteena on nuori nainen joka oli kadonnut koulun ja kotinsa välisenä matkana viisi vuotta aiemmin. Nyt nainen löytyy kuolleena leikkipuistoista Tukholmassa.

Linna onnistuu löytämään silminnäkijän alueen kameravalvonnan avulla. Silminnäkijä on kuitenkin psyykkisesti sairas eikä hän muista tapahtuneista mitään. Linna joutuu näin ollen kääntymään Erik Maria Barkin puoleen. Mutta haluaako hypnotisoija auttaa häntä ratkaisemaan murhan? Peilimies äänikirja ilmainen on Toni Kamulan äänittämä. Äänikirjan pituus on 16 tuntia ja 56 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Kari Koski ja Anu Heino.

Kirjasta: Pelimies

Peilimies äänikirja on Joona Linnasta kertova dekkari, jo kahdeksas osa jonka takana on ruotsalainen kirjailijanimi Lars Kepler. Linna on erittäin pätevä ja älykäs rikostutkija. Hän on suomalaistaustainen ja on aiemmin toiminut sotilaana. Armeijassa Linna toimi erikoisjoukoissa ja on käynyt Alankomaissa huippukoulutuksen. Tämän jälkeen hän opiskeli poliisiksi ja toimii nyt keskusrikospoliisin komisariona. Linna on yksi pohjoismaiden taitavin murhatutkija.

Peilimies äänikirja ilmainen kuvailee miten viisi vuotta aiemmin kotimatkallaan kadonnut Jenny Lind löytyy kuolleena. Teini-iässä oleva Lind löytyy puettuna mutta hirtettynä leikkipuistossa keskeisellä paikalla Tukholmassa. Linna saa tapauksen omalle pöydälleen ja aloitta heti silmännäkijöiden etsimistä.

Pian Linna löytää valvontanauhoista silminnäkijän. Silminnäkijä Martin on kuitenkin vakavasti psykoottinen oman perhetragedian vuoksi eikä hän muista mitään leikkipuiston tapahtumista. Samaan aikaan Linna ja hänen kollegoilla on kiire. Ilmeisesti Ruotsissa on uusi sarjamurhaaja. Muitakin nuoria tyttöjä on kadonnut Lindin lailla ja ruumiitakin löytyy lisää.

Peilimies äänikirja kuvailee miten poliisit ovat riippuvaisia psykoottisen Martinin muistoista tapahtuneesta. Linna kääntyy siis hypnotisoijan Erik Maria Barkin puolen. Bark on tuttu Joona Linnasta kertovasta ensimmäisestä kirjasta Hypnotisoija. Linna ei ole varma haluaako Bark auttaa selvittämään Martinin muistoja.

Pian käy ilmi, että nuoriin tyttöihin on kohdistettu raakaa ja julmaa sadismia ja väkivaltaa. Heitä on raiskattu, teljetty häkkeihin ja lopulta paloitellaan ja murhataan. Tyttöjen kohtalot ovat hyvin kammottavia. Kirjassa Linna yrittää kuumeisesti päästä sarjamurhaajan kintereille ja samalla lukija saa seurata tyttärensä menettäneiden avioparin taistelua selvitä menetyksestään.

Kepler rakentaa poikkeuksellisen jännittävän juonen ja teksti on oivallisesti kirjoitettu. Kirja on mahdoton laskea pois ennen kuin murhaaja on selvitetty ja vangittu. Linna on erittäin mielenkiintoinen päähenkilö, hänen älykkyyteensä on pakko ihailla.

Kirjailijasta: Lars Kepler

Lars Kepler kirjailijanimen takana löytyy ruotsalaiset kirjailijat ja aviopari Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Alexandra Ahndoril syntyi Helsingborgissa vuonna 1966. Hän on kirjallisuustieteiden maisteri ja hän on aiemmin julkaissut omalla nimellään kolme romaania. Alexander Ahndoril syntyi puolestaan Upplands Väsbyssä vuonna 1967. Hän on kirjoittanut aiemmin sekä käsikirjoituksia että romaaneja.

Lars Keplerin nimellä pariskunta on jo julkaissut yhdeksän kirjaa rikostutkijasta Joona Linnasta. Sarjan aloitusosa Hypnotisoija julkaistiin vuonna 2009. Kotimaassaan Ruotsissa kirja oli huippumenestys ja myi jopa yli 400 000 kopiota. Tänä päivänä kirja on käännetty 35 kielelle. Kirjan kirjoittaja herätti suurta uteliaisuutta Ruotsin mediassa. Elokuussa 2009 iltalehti Aftonbladet paljasti kirjailijoiden henkilöisyyden.

Kuuntele Ilmaiseksi: