Parisuhteen tunnelukot Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Kimmo Takanen

Äänikirja

Johdanto

Parisuhteen tunnelukot: Avaimia toimivaan rakkauteen on Tunne lukkosi: Vapaudu tunteiden vallasta kirjailijan Kimmo Takasen kirjailija. Takanen on skeemataerapian edelläkävijä Suomessa. Hän toimii kirjoittamisen ohella terapeuttina ja kouluttajana sekä ylläpitää suosittua nettisivustoa. Parisuhteen tunnelukot: Avaimia toimivaan rakkauteen teos saa lukija tiedostamaan mitkä tunnelukot ohjaavat toimintaamme parisuhteessa. Kirja sisältää myös käytännön ohjeita ja erilaisia harjoituksia, jota pariskunnat voivat yhdessä tehdä, jotta tunnelukot saadaan murrettua.

Kirjan avulla on mahdollista löytää avaimet onnelliseen ja terveeseen suhteeseen. Parisuhteen tunnelukot äänikirja julkistettiin vuonna 2019. Lukijana toimii Timo Välisaari. Parisuhteen tunnelukot äänikirja ilmainen on pituudeltaan noin 10 tuntia ja 40 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Parisuhteen tunnelukot

Kimmo Takasen teos tunnelukoista jatkuu nyt Parisuhteen tunnelukot äänikirja ilmainen käsitellen juuri parisuhdetta. Onko sinun parisuhteessasi jatkuvasti samanlaisia toistuvia riitoja? Takasen mukaan toistuvat riidat sekä ne tunteet ja toimintatavat voivat olla merkki siitä, että sinun parisuhteessasi on tunnelukkoja.

Tunnelukot ovat jo meidän lapsuudessamme opittuja tapoja toimia. Kun tunnelukko aktivoituu aikuisena, käytämme edelleen samanlaisia selviytymiskeinoja, joita jo lapsuudessamme käytimme tilanteissa, kun kohtasimme epämukavia, ristiriitaisia tai hankalia tilanteita. Ja ne toimintamallit mitä me käytimme lapsuudessamme ei enää toimi, kun kyseessä on kaksi aikuista ihmistä ja heidän välisensä suhde.

Parisuhteen tunnelukot äänikirja kertoo lapsuudessamme kehittyneet tunnelukot toimivat aikuisiällään meistä vastaan. Tunnelukot saavat meidät käyttäytymään niin että se sabotoi omamme ja parisuhteemme onnen. Me emme osaa kertoa tarpeeksi selkeästi partnerillemme omista tunteistamme eikä tarpeistamme joka johtaa siihen, että meille jää kokemus, että emme saa tarpeeksi hyväksyntää, läheisyyttä tai arvostusta omasta parisuhteestamme.

Parisuhteen tunnelukot teos pureutuu parisuhteen ongelmakohtiin ja tarjoaa ongelmiin ratkaisu tunnelukkotyöskentelyn mukaan. Kirjassa kuvataan 18 tunnelukkoa. Jokaisen tunnelukon kohdalla Takanen kuvaa tunnelukkoa, hän kertoo miten ne ovat aikoinaan muodostunut ja ohjaa lukijan ymmärtämään tunnelukon merkityksen ja miten se säteilee parisuhteeseemme.

Parisuhteen tunnelukot äänikirja esittelee esimerkkien avulla hyvin konkreettisesti millaista haitallista köyttäytymistä ja millaisia tuntemuksia tunnelukot aiheuttavat. Sen lisäksi kirjassa on työmenetelmiä, testejä ja harjoituksia jotka auttavat pariskunnat ratkomaan ongelmiensa murtamalla omia ja toisen tunnelukkoja.

Kirjassa on tarkat kuvaukset kaikkien 18 tunnelukon piirteistä. Tunnelukot ovat alistuminen. epäonnistuminen, estyneisyys, hyväksynnän halu, kaltoinkohtelu, kietoutuminen, oikeutus, pessimistisyys, rankaisevuus, riippuvuus, riittämätön itsekontrolli, suojattomuus, tunnevaje, uhrautuminen, ulkopuolisuus, vaativuus ja vajavuus. Tämä kirja on hyvä kaikille jotka haluavat parantaa omaa parisuhdetta mutta varsinkin heille jotka kokevat jäävänsä paitsi omassa parisuhteessa.

Kirjailijasta: Kimmo Takanen

Kimmo Takanen syntyi Oulussa vuonna 1976. Hän on koulutukseltaan tekniikan lisensiaatti.  Takanen kohtasi vaikeassa elämäntilanteessa kirjan skeematerapiasta, joka hänen omien sanojensa mukaan muutti koko hänen elämänsä. Nykyään Takanen toimii tietokirjailijana sekä kouluttajana. Takanen ylläpitää myös suosittua nettisivustoa missä käsitellään samanlaisia asioita, kun hänen kirjoissaan. Takasen erikoisosaamiseen kuuluu skeematerapian lisäksi myös kognitiivinen terapia sekä mindfulness.

Kimmo Takanen on kirjoittanut suuren suosion saavuttaneen teoksen Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta vuonna 2011. Kirjasta on jo muodostunut suomalaisten itseapu klassikko teoksi. Takanen on sen lisäksi kirjoittanut myös Päästä irti. Vapaudu läsnäoloon vuonna 2013, Tunne sydämesi: Matka uuteen rakkauteen vuonna 2015, Murra tunnelukkosi. Työstä tunteet, toimi toisin vuonna 2017 ja Päästä irti: Vapaudu tunnelukoista vuonna 2018.

Kuuntele Ilmaiseksi: