Pariisin ompelijatar Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Natasha Lester

Äänikirja

Johdanto

Natasha Lesterin kirjoittama teos Pariisin ompelijatar kertoo nimensä mukaisesti pariisilaisesta ompelijattaresta Estella Bissettestä, joka joutuu toisen maailmansodan aikana maanpakoon. Estella lähtee Yhdysvaltoihin, Manhattanille. Hänellä on mukanansa vaan muutama kolikko, matkalaukku ja ompelukone. Hän haaveilee omasta ateljeesta.  Pariisin ompelijatar äänikirja kertoo miten 70 vuotta myöhemmin Fabienne Bissette matkustaa Australiasta New Yorkiin rakkaansa isoäitinsä Estellan elämäntyönnäyttelyyn. 

Fabiennelle paljastuu isoäidin, kuuluisan vaatesuunnittelijan, elämästä salaisuuksia, uhrauksia ja sydänsuruja. Pariisin ompelijatar kertoo lapsenlapsen ja isoäidin ystävyydestä mutta myös historiasta, sukupolvien eroista ja yhtenäisyyksistä sekä yhteiskuntaluokista. Pariisin ompelijatar äänikirja ilmainen on Usva Kärnän äänittämä. Äänikirjan pituus on 14 tuntia ja 15 minuuttia. Kirjan on suomentanut Cristina Sandu.

Kirjasta: Pariisin ompelijatar

Natasha Lesterin kirjoittama Pariisin ompelijatar kertoo nuoresta pariisilaisesta Estella Bissettestä joka haaveilee urasta muotialalla, hän on jopa suunnittelut kauniin mekon nimikkotuotteekseen. Sitten Estellan unelmat särkyvät, ainakin hetkellisesti, kun natsit valtaavat ranskan toisen maailmansodan aikaan. Estellan äiti lähettää tyttärensä viimeisellä laivalla kohti New Yorkia. Estellalla on mukanaan vaan hieman rahaa, yhden matkalaukun missä hänen nimikkomekkonsa on ja ompelukone.

Pariisin ompelijatar äänikirja ilmainen kuvailee kuinka nuori Estella saapuu Manhattanille ja pääsee kun pääsekin osallistumaan glamouriseen muotimaailmaan. Estella kuitenkin kaipaa kaiken minkä joutui jättämään taakseen ja varsinkin komeaa muukalaista jota hän kohtasi juuri ennen lähtöään.

Pariisin ompelijatar kertoo tarinaa kahdessa aikalinjassa. Toinen näistä kertoo Estellan lapsenlapsesta Fabienne joka matkustaa tunnetun vaatesuunnittelijan ja isosäitinsä luo osallistumaan isoäidin kunniaksi suunniteltuun näyttelyyn.

Pariisin ompelijatar äänikirja kertoo miten Fabienne on ollut isoäitinsä Estellan menneisyydestään täysin tietämätön. Juuri ennen hänen isänsä kuolemaa hän kuitenkin paljastaa Estellan menneisyydestään jotakin joka saa Fabiennen kiinnostumaan selvittämään enemmän Estellan taustasta.

Kun Fabienne saapuu Australiasta isoäitinsä luo New Yorkiin, isoäiti ei kuitenkaan ole halukas kertomaan Fabiennelle juuri mitään. Näin ollen Fabienne alkaa tutkimaan asioita itse. Fabienne saakin selville salaisuuden Estellasta joka vaikuttaa myös Fabienneen. Samaan aikaan Fabienne itse joutuu tekemään vaikeita päätöksiä elämästään ja myös hän tapaa ihanan muukalaisen.

Pariisin ompelijatar on ihana kirja, siinä on kaikkea mitä hyvältä romaanilta voi odottaa. Kirjassa on historiaa, muotia, rakkautta, perheen sisäistä ystävyyttä ja draamaa, salaisuuksia ja uhrauksia ja luonnollisesti siinä on myös sydänsuruja. Kirjassa käsitellään myös yhteiskunnallisia asioita kuten sukupolvien erovaisuuksia, luokkajakoa ja naisten asemasta, silloin ja nyt. Pariisin ompelijatar on mainio kuuntelukokemus ihanalla tarinalla.

Kirjailijasta: Natasha Lester

Natasha Lester syntyi vuonna 1973 Australiassa. Hän on opiskellut markkinointia ja viestintää yliopistossa ja oli muun muassa L’Oréalin markkinointijohtajana noin kymmenen vuotta ennen, kun hän päätti opiskella luovaa kirjoittamista yliopistolla. Hänen esikoisteoksensa oli novelli nimeltään What Is Left Over, After. Teos julkaistiin vuonna 2010. Tämän jälkeen Lesterin kirjoja on julkaistu 7 kappaletta, mistä romaanit nimeltään Pariisin ompelijatar, Ranskalainen valokuvaaja ja Diorin salaisuus on suomennettu.

Lester on kertonut haluavansa kirjoittaa historiallisia tarinoita vahvoista ja urheista naisista, jotka ovat toimineet uranuurtajina. Lester rakastaa Pariisia, vintagemuotia sekä kirjoja ja matkustamista, tämä näkyy vahvasti hänen tarinoissaan. Lesterin kirjat ovat yltyneet New York Times -bestsellereiksi. Lester asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa Perthissä, Australiassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: