Paranoidi optimisti Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Risto Siilasmaa & Catherine Fredman

Äänikirja

Johdanto

Paranoidi optimisti on sekä odotettu että ylistetty bisneskirja Nokian vaikeista vaiheista ja kertomus keinoista, joilla Nokia saatiin nostettua uuteen nousuun. Paranoidi optimisti äänikirja on kirjoittanut Nokian hallituksen puheenjohtaja sekä F-Securen yrityksen perustaja Risto Siilasmaa. Kirjan on ollut mukana kirjoittamassa Catherine Fredman. Paranoidi optimisti on hyvin mielenkiintoinen tarina, ei vaan Nokian yrityksestä vaan johtajuudesta ja johtamisen filosofiasta.

Kirja keskittyy Nokian kehitykseen lähtien vuodesta 2008 kun Siilasmaa aloitti työnsä Nokian halliuksessa. Kirjassa käsitellään myös Siilasmaan näkemystä muun muassa teknologiabisneksestä, että hänen ajatuksiaan johtamisesta. Paranoidi optimisti äänikirja ilmainen on Juha-Pekka Mikkolan äänittämä. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 55 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Markku Päkkilä. 

Kirjasta: Paranoidi optimisti

Paranoidi optimisti äänikirja sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kurkistamaan teknologiamaailmaan ja suomalaisen huippujohtajan mielimaisemiin. Kirjassa tutustutaan Siilasmaan tavoista tehdä asioita, hänen käyttämistään menetelmistään ja filosofiastaan johtamisen suhteen. Kirja on myös kokemusperäinen kertomus Nokia 2010-luvun historiasta. Hienoa on myös huomata kuinka Siilasmaa jakaa myös omia tunteitaan matkan varrelta.

Paranoidi optimisti äänikirja ilmainen on saanut nimensä juuri Siilasmaan johtamisen filosofiastaan, paranoidi optimismi. Se tarkoittaa Siilasmaan omien sanojensa mukaisesti, että hänen ajattelutapansa on sekoitus valppaudesta ja todellisuudentajusta ja hän miettii tulevaisuutta skenaarioiden avulla. Paranoidi ajattelu on siitä hyvä, että se herkistää vaistot, jota tasapainotetaan optimismilla, jotta johtaja voi myös kannustaa muita. Paranoidi ajattelu auttaa johtajaa miettimään tulevaisuuden skenaariot valmiiksi, jolloin huonot uutiset eivät ole niin järkyttäviä.

Kirjassa käydään tarkasti läpi, kuinka lähellä Nokia oli tuhoa ja kuinka yritystä onnistettiin kuitenkin nostamaan takaisin huipulle. Tämä on tarina, joka auttaa selviytymään murrosten ja kriisien keskellä ja omalla esimerkillään opastaa etsimään vaihtoehtoja toimintaan. Ennen kaikkea, kirja kehottaa lukijansa pysymään valppaana maailmassa, joka on jatkuvien muutosten kohteena.

Paranoidi optimisti äänikirja on rehellinen ja aito kuvaus myös Siilasmaan johtamisestaan. Hänen mukaansa hyvä yritysjohtajuus koostuu vastuuntunnosta elikkä siitä että hyvä johtaja välittää kaikesta mitä yrityksen sisällä tapahtuu, tosiasioiden tunnistamisesta ja vastaanottamisesta hyvässä hengessä, sinnikkyydestä, riskienhallinnasta, opinjanosta elikkä siitä että jokainen tapahtuma on tilanne mistä voi oppia ja kehittyä, herpaantumattomasta fokuksesta, katseesta tulevaisuuteen, hyvien tiimien rakentelustaan, kyvystä kysyä miksi ja ehkä tärkein, hyvä johtaja ei koskaan lakkaa unelmoimasta.

Siilasmaa kertoo, että tärkein syy, jonka takia hän päätti kirjoittaa kyseisen kirjan oli yksinkertaisesti se, että Nokian tarina ansaitsee tulla kirjoitetuksi. Ja hyvä että tuli kirjoitettu, kirja on hyvin mielenkiintoinen!

Kirjailijasta: Risto Siilasmaa ja Catherine Fredman

Risto Siilasmaa syntyi vuonna 1966 Helsingissä. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri. Opiskelun ohessa, vuonna 1988, hän perusti tietoturvayrityksen F-Securen ja oli myös yrityksen ensimmäinen toimitusjohtaja.  Nykyään Siilasmaa on F-Securen hallituksen jäsen sekä suurin osakeomistaja, hänen omistuksessansa on 37 prosenttia yrityksen osakkeista. Vuodesta 2008 alkaen Siilasmaa on ollut Nokian hallituksen jäsen ja vuodesta 2012 vuoteen 2020 hän toimi Nokian hallituksen puheenjohtaja. Siilasmaa on kutsuttu myös uusien aloittavien yritysten bisnesenkelinä. Teos Paranoidi optimisti on Siilasmaan ensimmäinen kirja.

Catherine Fredman on New Yorkilainen haamukirjoittaja. Hän on erikoistunut talous- ja yrityskirjojen kirjoittamiseen. Hän on aiemmin ollut mukana kirjoittamassa muun muassa yritysten Dellin ja Intelin toimitusjohtajien kirjat.

Kuuntele Ilmaiseksi: