Panssarisydän Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Jo Nesbø

Äänikirja

Johdanto

Panssarisydän niminen kirja on norjalaisen, huippusuosiota saavuttaneen, kirjailijan Jo Nesbøn kirjasarjan Harry Holen kahdeksas osa. Kirja on palkittu sekä Norjassa että Tanskassa ja se on ollut suurmenestys sekä Suomessa että Saksassa. Panssarisydän äänikirja kertoo Harry Holesta, omiensa ongelmien kanssa kamppaileva rikostutkija, ainut sarjamurhiin erikoistunut tutkija Oslon poliisilla.

Nyt hänen taitojansa tarvitaan kun olettavasti kaupungissa liikkuu uusi sarjamurhaaja. On vaan yksi ongelma. Harry Hole on paennut painajaisiaan toiselle puolelle maapalloa, oopiumluoliin Hongkongiin. Kotimatkallaan häntä epäillään huumeiden salakuljetuksesta samalla kun ihmisiä kuolee lisää sarjamurhaajan toimesta. Aika käy vähiin.  Panssarisydän äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen lukema. Kirjan pituus on 25 tuntia ja 37 minuuttia. Kirjan on suomentanut Outi Menna.

Kirjasta: Panssarisydän

Panssarisydän äänikirja on toiseksi viimeisin kirja Harry Holesta, jos kirjailijaa Jo Nesbøn sanoihin on uskomista. Kirja saa vauhdikkaan aloituksen kun kerrotaan että rikostutkija Hole, erikoistunut sarjamurhaajiin, on lähtenyt omia painajaisiaan ja traumojaan pakoon. Pakopaikka on ikävä kyllä oopiumluolat Hongkongissa missä Hole tietävästi lääkitsee itseänsä hoitaakseen edellisen kirjan Lumiukon herättämiä traumoja.

Panssarisydän äänikirja ilmainen kuvailee kuinka Oslossa alkaa tapahtumaan julmia murhia missä uhrisen kasvoja vammautetaan sisältä päin. Koska tekijäksi epäillään sarjamurhaajaa, Holea tahdotaan takaisin töihin. Hole itse on vastahakoinen alkuun mutta lopulta hänet saadaan ylipuhuttua palaamaan työpaikalle. Matkaan kuitenkin ilmenee mutkia.

Poliisissa käydään valtataistelua. Tämä johtuu siitä että Norjan ministeriö suunnittelee henkirikosten tutkintaa siirtämistään kokonaisuudessaan keskusrikospoliisille ja tätä johtaisi Mikael Bellman. Mikael Bellman on juuri palannut Europolista ja hänet pidetään aikamoisena ihmelapsena. Bellman taas ei välitä ollenkaan rikostutkijasta Holesta.

Kun Hole palaa Norjaan hänet pidätetään tullissa epäiltynä huumeiden salakuljetuksesta eikä hän tunnu itsensä tervetulleeksi takaisin töihin muutenkaan. Mutta koska lisää samankaltaisia julmia murhia tulee poliisin tietoisuuteen on erimielisyydet unohdettava ja kaikkien on keskittyvä sarjamurhaajaan kiinni ottamiseen ja alkuun selvittää mikä uhreja yhdistää.

Panssarisydän äänikirja kuvailee miten käydään taistelua siitä kuka kunnian saa kun tapaus ratkeaa ja kuka joutuu huonoon valoon kun tutkinta juurtaa paikoillaan. Kirjassa pelataan monella tasolla pelejä.

Panssarisydän on mutkikas kirja, pitkä ja täynnä yllätyksiä. Lukija kokee kirjan aikana monesti suuria yllätyksiä nopeassa ja moniulotteisessa tarinassa. Loppuratkaisukin on tietysti yllättävän vaikea ja itsestään selvä samalla. Vaikka sen tiedostaa ettei asiat ole siltä miltä näyttää, hämmästyttää kuinka taitava Nesbø on kertomaan tarinaa paljastamatta siitä kuitenkaan juuri mitään niin konkreettista että se veisi kohti ratkaisua.

Kirjailijasta: Jo Nesbø

Norjalainen Jo Nesbø syntyi Oslossa vuonna 1960.  Hän on suurta suosiota saavuttanut monesti palkittu kirjailija ja muusikko. Hän on aiemmin toiminut muun muassa pörssimeklarina. Tänä päivänä Nesbø on kiistämättä Norjan tunnetuin kirjailija ja ehkä jopa yksi maailman tunnetuimmista rikoskirjailijoista. Hänen kirjojaan on käännetty 50 kielelle ja myyty yli 30 miljoonaa.

Sarjamurhiin erikoistunut rikostutkija Harry Holesta kertova kirjasarja on ollut erityisen arvostettu ja palkittu sarja. Sarjan aloitusosa Lepakkomies julkaistiin vuonna 1997. Sarjan kirjat Suruton ja Punarinta on ollut sekä lukijoiden että kriitikoiden ylistämiä. Nesbø on rikostarinoiden lisäksi kirjoittanut myös novelleja, lyhytromaaneja ja lastenkirjoja. Vuodesta 1993 vuoteen 2006 hän on julkaissut myös kymmenen levyä.

Kuuntele Ilmaiseksi: