Pahasti tehty Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Seppo Jokinen

Äänikirja

Johdanto

Seppo Jokisen kirjoittama Pahasti tehty äänikirja on 27 osa kirjasarjassa Koskinen. Tällä kertaa komisario Koskinen Tampereen rikospoliisilla saa tehtäväkseen selvittää henkirikosta joka aluksi vaikuttaa olevan arvoitus. Alkuun kun ei löydy epäiltyä eikä motiivia, kunnes yllättävä nimi nousee esille tutkinnassa. Epäilty on Koskisen vanha tuttu ja nimi herättää hänessä ristiriitaisa tunteita, Koskinen kokee saavansa nyt takaisin laiminlyönneistä ja virheistä jota hän teki vuosia sitten.

Tästä johtuen Koskinen ja hänen ryhmänsä pistävät kaikki peliin, jotta vanhat vääryydet saadaan korjattua, vaikka hinta voi olla kovempi kuin kukaan heistä osaa ennakoida. Pahasti tehty äänikirja on Jukka Pitkäsen äänittämä. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 16 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Pahasti tehty

Rikoskomisario Sakari Koskinen on Seppo Jokisen kirjoittaman Koskinen kirjasarjan partainen päähenkilö. Koskinen kirjasarja on hyvin kattava ja se on itse asiassa parhaana pidetty yhtäjaksoinen dekkarisarja pohjoismaissa. Sarjassa voi seurata Sakari Koskisen kokonaista työuraa, ensimmäisistä poliisi vuosista kokeneeseen konkariin. Pahasti tehty äänikirja on 27 kirja sarjassa.

Koskinen lähenee jo eläkeikää. Hänellä on takana pitkä poliisiura Tampereen polisilla, omalla synnyinseudulla. Komisario syntyi ja varttui kaupunginosassa Hervannassa mutta asuu nykyään keskustassa, Rautatiellä ja hänen työpaikkansa on Sorin poliisilaitos. Komisarion perheeseen kuulu aikuinen poika ja hänen poikansa. Koskinen nauttii kalastamisesta ja ylläpitää kuntonsa juoksemalla ja pyöräilemällä kun aikataulut sen sallivat.

Uusi Komisario Koskinen dekkari ilmestyy usein miten keväällä ja on varmasti moni dekkarilukijan kohokohta. Pahasti tehty äänikirja ilmainen kertoo henkirikoksesta joka vaikuttaa alkuun todella mystiseltä. Komisario Koskinen ja hänen työryhmänsä ei tunnu alkuun löytävän epäiltyä eikä motiivia. Tämä kaikki muuttuu kun hyvin tuttu, mutta tässä yhteydessä kuitenkin yllättävä, nimi nousee esiin tutkinnassa.

Koskinen on kuin halolla lyöty. Hän kokee että hän joutuu nyt maksaa kovankin hinnan niistä virheistä ja asioista mitä hän teki vuosia aiemmin. Tämä nimi nostaa esille syviä tunteita.  Koskinen ja muu työryhmä päättävät yhdessä että nyt on korkea aika yrittää kaikkensa jotta voisivat hyvittää menneisyydessä tapahtuneita virheitä.

Pahasti tehty äänikirja kuvailee miten Koskinen joutuu tässä tapauksessa pistää peliin hänen pitkää uraa poliisina ja hänen maineensa ja jopa läheistä ihmissuhdetta. Mutta Koskinen on päättänyt tehdä mitä tehdä pitää. Hänen työtään ei helpota lainkaan miesjoukko joka häiritsee ja häiriköi Tamperetta öisin.

Tuttuun tapaan Koskinen kirja sijaitsee Tampereelle ja luvassa on sekä jännitystä että menneisyyden kohtaamista. Kirja ei tuota pettymystä, herkkua on siis luvassa Koskisen ihailijoille!

Kirjailijasta: Seppo Jokinen

Tamperelainen kirjailija Seppo Jokinen syntyi vuonna 1949. Jokinen on kirjailijan lisäksi myös osakeomistaja Crime Time nimisessä pienkustantamossa. Sen kaksitoista omistajaa ovat kaikki suomalaisia dekkarikirjailijoita. Crime Time perustettiin vuonna 2010. Ennen vapaaksi kirjailijaksi ryhtymistään vuonna 2006 Jokinen asui Australiassa muutaman vuoden ja teki kunnioittavan 30 vuoden uran tietotekniikan parissa Tampereen kaupungissa.

Jokinen on tullut tunnetuksi kirjasarjan Koskisen tekijänä, ja hän on julkaissut uuden romaanin miltei vuosittain jo melkein 30 vuoden ajan. Koskisesta kertova sarja on yksi parhaimmista pohjoismaissa kirjoitettu yhtäjaksoisin dekkarisarja. Jokista on palkittu useasti kirjoistaan vuonna 2002 hän muun muassa vuonna vastaanotti Vuoden johtolanka palkinnon.

Kuuntele Ilmaiseksi: