Orkideatarha Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Lucinda Riley

Äänikirja

Johdanto

Lucina Rileyn kirja Orkideatarha kertoo pianistista Julia Forresterista. Hän elää onnelista elämää ja nauttii työstään siihen asti että hän kohtaa elämässään musertavan menetyksen. Orkideatarha äänikirja kuvailee miten Julia suuressa surussaan hakeutuu lapsuudenmaisemiinsa Wharton Park sukukartanoon jossa Orkideatarhassa hänen isoisänsä Billy työskenteli. Kartanossa Julia kohtaa kartanon perijän Kit Crawfordin. Naiset löytävät remontin yhteydessä vanhan päiväkirjan joka palauttaa heidät toisen maailmansodan aikaan ja tapahtumiin jotka voivat muuttaa myös Julian ja Kitin elämän.

Haikea mutta suloinen tarina kertoo rakkaudesta, toivosta ja hetkistä joita meidän kaikkien kannattaa vaalia. Orkideatarha äänikirja ilmainen on Mervi Takatalon äänittämä. Äänikirjan pituus on 20 tuntia ja 46 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Tuukka Pekkanen.

Kirjasta: Orkideatarha

Orkideatarha äänikirja on taianomaisen kirjailija Lucinsa Rileyn tarina joka ulottuu toisesta maailmansodasta Thaimaassa tähän päivään Englannissa. Tarinassa Julia Forrester menettää miehensä ja pienen tyttärensä traagisesti. Taitava konserttipianisti Julia palaa surussaan lapsuudenmaisemiinsa Wharton Park nimiseen sukukartanoon yhdessä siskonsa kanssa.

Siskoset osallistuvat huutokauppaan missä jo ränsistynyt kartano aiotaan myydä. Sisarukset vierailevat myös mökissä kartanon tilalla missä he itse viettivät suuren osan lapsuudestaan. Orkideatarha äänikirja ilmainen kuvailee miten Julia vietti lapsuudessaan paljon aikaa isoisänsä Billin kanssa. Bill työskenteli Wharton Parkin kasvihuoneessa missä hän hoiti ja hoivasi, muun muassa soittaen radiosta musiikkia, varakkaan perheen orkideakokoelmaa.

Julia kohtaa kartanossa Kit Crawfordin, kartanon perijän. Kartanoa remontoidaan ja korjaustöiden yhteydessä löytyy vanha päiväkirja. Päiväkirjan tarina herättää Juliassa ja Kitissä mielenkiintoa. Mitä varakkaan Crawfordin perheessä tapahtui toisen maailmansodan aikaan? Päiväkirja on oletettavasti Julian isoisän kirjoittama ja siinä paljastuu uutta tietoa sekä Julian että Kitin sukuhistoriasta.

Orkideatarha äänikirja kuvailee vaiettua rakkaustarinaa joka voisi tuhota Wharton Parkin. Selvitäkseen tarinan perinpohjaisesti Julia ottaa yhteyttä isoäitiinsä joka kertoo hänelle totuuden 1940-luvun tapahtumista kun kartanon entinen perijä Harry menee naimisiin nuoren Olivian kanssa juuri ennen toisen maailmansodan alku. Pari erotetaan toisistaan ja heidän erottamisen seuraukset kantavat tähän päivään saakka, mullistaen myös Kitin ja Julian elämän.

Harri ja Olivian tarinaan liittyy myös Bill ja Linda niminen nainen. Mikään ei ole sitä miltä se vaikuttaa ja rakkauden toive ja halu voi johdattaa harhaan tai oikealla tielle. Crawfordin perheen salaisuudet nousevat pintaan ja heidän kertomansa valheet paljastuvat ja kaikki johtuen suuresta rakkaudesta, intohimosta ja sokaisevasta kauneudesta. Orkideatarha on kaunis, romanttinen tarina menneisyydestä, toivosta ja ohimenevistä hetkistä jolle jää ikimuistoiset jäljet sydämeen.

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Lucinda Riley syntyi Pohjois-Irlannissa vuonna 1966 ja menehtyi syöpään Lontoossa vuonna 2021. Riley oli jo nuorena kiinnostunut kirjoittamisesta ja hän teki muun muassa työtä näyttelijänä. Kun hän 22-vuotiaana sairastui ja joutui olla pitkään vuoteessa hän päätti hyödyntää ajan kirjoittamalla. Näin hänen esikoisteoksensa syntyi. Riley on tullut tunnetuksi kirjassarjastaan Seitsemän sisarta. Kirjasarja kertoo 7 naisesta jotka kaikki olivat saman varakkaan miehen adoptiolapsia.

Miehen kuoltuaan jokaiselle tyttärelle toimitetaan kirje, kirjeen vihjeiden perusteella naiset voivat etsiä omia juuriaan ja selvittää oman sukuhistoriansa. Kirjasarja on myyty miljoonia kappaleitta ja kirjat ovat käännetty yli 40 kielelle. Riley sai kirjasarjaan inspiraatiota tähtikuviosta. Riley on kirjoittanut myös teokset Perhosten huone ja Oliivipuu.

Kuuntele Ilmaiseksi: