Omena ei kauas putoa Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Liane Moriarty

Äänikirja

Johdanto

Menestyskirjailijan Liane Moriartyn kirja Omena ei kauas putoa on tarina kipeistä perhesalaisuuksista, onnettomuudesta ja kulissien ylläpitämisestä hinnalla millä hyvänsä. Omena ei kauas putoa äänikirja on jännittävä psykologinen ihmissuhdetrilleri Delaneyn perheestä. Perhe joka rakastaa toisiansa, paitsi suurimman osan ajasta. Perheen vanhemmat Stan ja Joy ovat maineikkaan tennisakatemian omistajia jolla on neljä jo aikuista lasta jotka jokainen on menestynyt, ainakin tavallaan.

Stan ja Joy odottavat tulevia kultaisia vuosia mutta koko perheen elämä mullistuu kun heidän taloonsa ilmestyy nuori tyttö. Omena ei kauas putoa äänikirja ilmainen on Sanna Majurin äänittämä. Äänikirjan pituus on 17 tuntia ja 44 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Helene Bützow.

Kirjasta: Omena ei kauas putoa

Kirjailija Liane Moriartyn kirja Omena ei kauas putoa kertoo yhden epäonnellisen tennisperheen kuvioista missä salaisuudet, mustasukkaisuus ja katkeruus on pääroolissa. Omena ei kauas putoa äänikirja kuvailee miten seitsemänkymppiset Joy ja Stan juuri ovat myyneet tennisakatemiansa ja yrittävät nyt elää kultaisia rauhallisia eläkevuosia, tämä onkin heistä todella tylsää.

Omena ei kauas putoa äänikirja ilmainen kuvailee miten Joy oli nuorena ollut lupaava tennistähti mutta avioiduttuaan Stanin kanssa hän siirtyi valmentamaan. Yhdessä he perustivat yrityksensä, Tennisakatemian jossa heidän kaikki neljä lasta Amy, Troy, Logan ja Brooke harjoittelivat aikoinaan. Nyt heidän lapsensa ovat aikuisia ja menestyneitä, jollain tapaa.

Stan ja Joyn elämä muuttuu eräänä iltana kun heidän ovensa taakse ilmestyy nuori nainen Savannah joka kertoo pakenevansa ilkeätä ja vaarallista poikaystävänsä. Pari ottavat Savannahn heidän luokseen asumaan. Varsinkin Joy on tästä onnellinen ja varsinkin kuin Savannah tekee heillä ruokaa.

Stan ja Joyn lapset kuitenkin epäilevät että Savannahlla ei ole puhtaita jauhoha pussissaan joten he alkavat tutkimaan hänen taustojaan. Mustasukkaisuutta on selkeästi ilmassa kun Joy kehuu tyttöä sellaisella tavalla mitä hän ei ole koskaan omia lapsia kehunut. Asia ei parane siitä että Joy ostaa Savannahlle vaatteita ja koruja. Lopulta Savannah muuttaa pois. Tarina ei suinkaan lopu siihen koska pian Joy katoaa.

Omena ei kauas putoa äänikirja kuivailee miten perheen äidin puhelin löytyy sängyn alta eikä sieltäkään saa johtolankaa mihin Joy olisi voinut mennä. Lopulta hänestä tehdään katoamisilmoitus ja lopulta Stan epäillään vaimonsa murhasta.

Omena ei kauas putoa on herkullinen kuvaus yhdestä perheestä ja heidän välisistä suhteistaan. Kirjassa kuvataan tapahtumia ja henkilöitä viihdyttävästi. Kauniiden kulissien takana piilee menneisyyden haamuja miltei jokaisella perheen jäsenellä ja jokainen tuntuu olevan onneton.

Kirjailijasta: Liane Moriarty

Liane Moriarty syntyi vuonna 1966 Australiassa. Moriarty on yksi kotimaansa menestyneimpiä kirjailijoita. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti jopa yli 20 miljoonaa teosta. Ennen uraansa kirjailijana Moriarty työskenteli mainos- ja markkinointialalla sekä copywriterina. Hänen debyyttikirjansa Viimeinen vuosikirja julkaistiin vuonna 2006 mutta hänen kirjansa Hyvä aviomies vuodelta 2013 katsotaan olevan hänen läpimurtokirjansa.

Hänen kirjaansa pohjautuva tv-sarja Big Little Lies teki hänestä maailmanlaajuisesti tunnetun. Omena ei kauas putoa on Moriartyn kahdeksas romaani jotta on suomennettu. Moriartyn kirjat ovat trillerimaisia, mustalla huumorilla ja itseironialla kirjoitettuja tarinoita. Monesta hänen kirjoistaan on tehty tai on tekevillään elokuvia tai tv-sarjoja. Moriarty asuu perheineen Sydneyssä missä hän kirjoittaa täysipäiväisesti.

Kuuntele Ilmaiseksi: