Omaelämäkerta Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Mikko Kuustonen

Äänikirja

Johdanto

Mikko Kuustosen Omaelämäkerta on ainutlaatuinen kirja sisältäen sekä säveliä että sanoja, kertomuksia ja lauluja missä tiivistyy muusikon ja tv-persoonan Mikko Kuustosen elämäntarinan kaikissa keskeneräisyydessään kuten Kuustonen sen itse kirjassaan toteaa. Omanelämäkerta äänikirja sisältää sekä kirjan, albumillisen uusia sävelmiä sekä äänimaiseman. Kirjassa Kuustonen tekee tunteellisen matkan hänen omien kokemuksiin ja sielunmaisemaan.

Kirjassaan Kuustonen kertoo lapsuudestaan kaivoskylässä ja hänen matkastaan sieltä ihmisoikeusaktivistiksi muusikoksi ja mediapersoonaksi ja kuka hän on rooliensa takana. Kyseessä on paljas kirja, hauraasta ja vahvasta miehestä ja hänen mielenkiintoisesta elämästään, hänen elämästään lavoilla mutta myös kulissien takaa tapahtuvasta elämästään. Omaelämäkerta on Mikko Kuustosen itse äänittämä. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 5 minuuttia.

Kirjasta: Omaelämäkerta

Mikko Kuustosen kirjoitta Omaelämäkerta äänikirja kertoo Mikko Kuustosen elämästään ja musiikistaan ja sisältää myös uutta musiikkia albumin verran. Tarin alkaa alusta, elikkä Kuustosen syntymästään vuonna 1960 perheen kuudentena lapsena ja kuopuksena. Kuustonen varttui pienissä kaivoskylissä. Hänen lapsuutensa oli turvallinen ja lapsuudenkoti oli työläisperheelle ja aikakaudelle sopiva. Kuustonen kuvailee itseään haaveilevana lapsena. Nuorena Kuustonen viihtyi piirtäessään ja musiikkia kuunnellessaan.

Omaelämäkerta äänikirja ilmainen kertoo miten Kuustonen nuorena miehenä osti ensimmäisellä palkallaan bongorummut ja kun hän täytti viisitoista hänen sisaruksensa ostivat hänelle lahjaksi kitaran. Kun Kuustosen äidille todettiin syöpää, Kuustonen löysi lohtua uskonnosta ja näin ollen hän tuli uskoon. Äidin kuoltuaan Kuustonen jää asumaan kahden isänsä kanssa ja suorittaa lukion loppuun.

Vuonna 1979 Kuustonen muutti Helsinkiin missä hän aloitti Raamattuopistossa ja teki työkseen keikkaa bändinsä Pro Fiden kanssa, raamattuopiston oma yhtye ja kohta Kuustonen meni naimisiin Maritan kanssa, jonka hän tapasi koulussa. Vuonna 1984 Kuustosen esikoinen Iina syntyi ja vasta vuosi myöhemmin tytär Minka syntyi.

Omaelämäkerta äänikirja kertoo miten Kuustonen jäi Pro Fidesta pois vuonna 1987. Vaikka Kuustosen tarkoitus oli jatkaa musiikin tekoa yksinään eikä hän voinut aavistaa miten raskaasti hänen kollegansa kokivat hänen poisjäämisensä. Hieman myöhemmin Kuustonen perusti Q.Stone nimisen yhtyen. Yhtye teki keikkaa Suomen lisäksi myös Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa ja myöhemmin myös Afrikassa.

Kuustonen on tehnyt soolouraa 1990-luvulta lähtien, vaikka onkin tehnyt paljon yhteistyötä monien eri artistien kanssa. Tämän lisäksi Kuutosesta on tullut tuttu tv-persoona. Hän on muun muassa nähty juontajan SuomiLOVE ohjelmassa ja vakiopanelistina Hyvät ja huonot uutiset nimisessä tv-ohjelmassa. Tämän lisäksi Kuustonen on toiminut YK-lähettinä ja palkittu muun muassa Suomen positiivisempana henkilönä.

Kirjailijasta: Mikko Kuustonen

Mikko Kuustonen syntyi vuonna 1960 Leppävirrassa. Hän on palkittu ja tunnettu muusikko ja lauluntekijä sekä tuttu tv-persoona. Kuustosen Q.Stone nimisen yhtiön Heikki Silvennoisen kanssa oli hänen avaimensa suurelle yleisölle. Kuustonen on uransa aikana julkaissut 11 albumia josta kolme on ylittänyt kultalevyn rajan ja yksi ylitti platinalevyn rajan.

Kuustosella on oma tuotantoyhtiö nimeltään Medicine Man Productions Oy:n. Yrityksensä kautta Kuustonen on tehnyt muun muassa televisiodokumentteja. Kuustonen on tuttu näky myös televisiosta jossa hän on juontanut monia eri ohjelmia, sekä musiikki että keskusteluohjelmia. Hän on ensimmäisenä suomalaisena nimitetty YK:n rauhanlähettilääksi ja hän voitti vuonna 1999 Kirkon rauhanpalkinnon. Näyttelijät Iina ja Minka Kuustonen ovat hänen tyttäriään.

Kuuntele Ilmaiseksi: