Oliivipuu Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Mervi Takatalo

Äänikirja

Johdanto

Huikean maailmanmenestyksen saavuttanut kirjailija Lucina Rileyn kirja Oliivipuu on rakkautarina jonka tapahtumat sijaitsevat Kreikan ihanalle saarelle Kyprokselle. Tarinassa puidaan myös perhesuhteita ja ystävyyssuhteita ja salaisuuksia jotka rikkovat ihmissuhteita. Hiukan magiaa tuo kirjaan myös legenda Pandoran talosta, legenda kertoo, että siellä ensimmäistä kertaa vierailevat kohtaavat ensirakkautensa. Kirjassa päähenkilönä toimivat kolmetoistavuotias Alex ja hänen äitinsä Helena.

Jo edesmennyt Riley kirjoitti Oliivipuun samanaikaisesti suurta suosiota saanut kirjasarja seitsemän sisarta kanssa. Oliivipuu julkaistiin englanniksi vuonna 2016. Suomeksi Oliivipuu julkaistiin vuonna 2021. Oliivipuu äänikirja on äänittänyt Mervi Takatalo. Kirjan suomennoksen on tehnyt Tuukka Pekkanen. Oliivipuu äänikirja ilmainen on pituudeltaan 16 tuntia ja 34 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Oliivipuu

Lucinda Rileyn teos Oliivipuu äänikirja kertoo miten päähenkilö Helena Cooke on perinyt maatilan kummisedältään, Pandoran. Helenan perhe ja heidän hyvät ystävät viettävät Kyproksella lomaa, joka kuitenkin muuttuu vaikeaksi, kun menneisyyden haamut tulevat piinaamaan heitä. Oliivipuu sisältää kaksi aikatasoa mutta molemmat kuitenkin nykyaikaa. Kirjassa liikutaan 2000-luvulla.

Oliivipuu äänikirja ilmainen kertomuksella on kaksi päähenkilöä, Helena ja Helenan poika Axel. Kirjan alussa Alex on kolmetoistavuotias, hän on sekä yliälykäs että yliherkkä. Valitettavasti hän on myös ylipainoinen ja joutuu elämässään taistelemaan aika paljon. Kirjassa esitellään Alexin tarinan hänen päiväkirjamerkintöjensä avulla.

Alex on hyvin ahdistunut koska hänelle ei ole kerrottu kuka hänen biologisen isänsä kertoo Oliivipuu äänikirja. Päiväkirjassaan Alex kirjoittaa paljon elämästä ja kuolemasta ja ihmettelee aikuisten salattuja suhteitaan. Alex on sekä terävä ja kypsä pohdinnoissaan. Siitä huolimatta hän on pienen oloinen vaikeissa tilanteissa, silloin hänelle tuo lohtua vanha pehmolelu.

Helenan ja Alexin perheenjäsenet sekä perheystävät ovat joukko rikkinäisiä ihmisiä. He kantavat syyllisyyden tunteita, tekevät virheitä, ovat riippuvaisia ja hyvin traumatisoituneita pinnan alla. Kirjassa paljastuu hiljalleen asioita porukan menneisyydestään joka tuovat varjoa henkilöiden elämään vielä tänä päivänäkin. Kuka rakastaa ketä ja ketkä ovat sukulaisia keskenään on kysymyksiä jota Riley tarinassaan tutkii. Koko tarinan ajan eksoottiset kauniit maisemat Kyproksella tarjoaa vastakohdan tunteelliseen myllerrykseen mihin Helena perheensä kanssa joutuu maatilallaan.

Pandoran maatilasta kertovan Legendan mukaan siellä ensimmäisen kerran vierailevat tapaavat ensirakkautensa, onko legendassa perää?

Oliivipuu on vangitseva monisyisen tarina perheestä ja heidän sisäisestä draamastaan jonka onnistuu yllättämään lukijansa monta kertaa ja pitämään jännityksessä. Voiko rikkinäisitä ihmisistä tulla kokonaisia, voiko rakkaus korjata vanhat traumat ja saako Alex koskaan tietää isänsä henkilöisyyden?

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Lucinda Riley oli Pohjois-irlantilainen kirjailija sekä näyttelijä. Riley syntyi vuonna 1966 ja kuoli syöpään vuonna 2021. Riley aloitti kirjailijauransa nuorena, hän oli vasta 22-vuotias ensimmäisen kirjansa valmistuttua. Näyttelemisen hän jätti taakseen myös nuorena, hän keskittyi täyspäiväisesti kirjoittamiseen. Hän tuli erityisen tunnetuksi Seitsemän sisarta kirjasarjastaan. Seitsemän sisarta sarjastaan tehdään myls tv-sarja. Muita Rileyn kirjoittamia kirjoja ovat muun muassa Vaarallinen kirje sekä Perhosten huone. Hänen teoksiaan on myyty maailmalla kymmeniä miljoonia kappaleita ja he ovat käännetty yli 40 kielelle.

Riley on tunnettu tarunomaisista kertomuksistaan jotka sisältävät luomavia luonnonkuvauksia jokaisesta maailmanosasto ja totuudenmukaisia henkilökuvauksia. Riley nautti matkustelemista mutta asui perheensä kanssa vakituisesti vuoroin Irlannissa ja Englannissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: