Oikeus ja kohtuus Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Jeffrey Archer

Äänikirja

Johdanto

Jeffrey Archerin uuden kirjasarjan ensimmäinen osa; Oikeus ja kohtuus on täällä. Oikeus ja kohtuus äänikirja kertoo rikospoliisin William Warwickin kohtalostaan ja työstään. Tässä ensimmäisessä osassa lukija saa tutustua henkilöön Warwickin sekä hänen taustoihinsa ja ensimmäiseen rikostapaukseen. Kirjan alussa nuori Warwick liittyy Lontoon poliisivoimiin missä hän kerää kokemusta poliisintyöstä. Warwick kuitenkin on erittäin älykäs ja työstään innostunut eikä aikaakaan ennen, kun hän saa paikan taide- ja antiikkiyksikössä missä hänen ensimmäinen iso rikostutkintansa liittyy mittaamattoman arvokkaaseen ja varastetun Rembrandt maalaukseen. Maalaus pitäisi heti palauttaa takaisin paikoilleen.

Oikeus ja kohtuus äänikirja ilmainen on Lari Halmen lukema. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 53 minuuttia. Kirjan on kääntänyt Suvi Koskiniemi.

Kirjasta: Oikeus ja kohtuus

Oikeus ja kohtuus kertoo nuoresta, kokemattomasta, hyvin älykkäästä ja ennen kaikkea työstään innostuneesta William Warwickistä. Oikeus ja kohtuus äänikirja alkaa Warwickin taustojen kerronalla. Käy ilmi, että hänen isänsä asianajoneuvos Sir Julian Warwick olisi halunnut, että hänen poikansa lukee Oxfordin yliopistossa lakia.

William itse on pikkupojasta asti tahtonut poliisiksi. Voimakastahtoinen isä ehdottaa kompromissia ja näin ollen William opiskelee kolme vuotta ensin taidehistoria jonka jälkeen hän aloittaa opinnot poliisikoulussa. Isä myöntyy ja on tyytyväinen siihen, että ainakin hänen tyttärensä, Grace, on lakimies.

Oikeus ja kohtuus äänikirja ilmainen kertoo miten William suunta poliisikoulun tutkinto kädessään, Lontoon Metropolitan Forceen töihin.  Siellä hän saa työparikseen ja mentorikseen konstaapeli Fred Yates. Yates on nähnyt paljon elämää ja tullut myös koulituksi. Yates opettaa Williamia paljon. William onnistuu tekemään yksi hyvä huomautus jonka jälkeen hänelle tarjotaankin rikoskonstaapelin paikka Scotland Yardissa taide- ja antiikkiyksikössä.

Oikeus ja kohtuus äänikirjan tarinan mukaan William saa aluksi helppoja tehtäviä, sellaisia joka ei häneltä niin paljon vaadi mutta silti opettaa hänelle paljon. Hän muun muassa selvittää miksi kirjoihin väärennetään kuuluisten kirjailijoiden signeerauksia.

Kohta William pääsee tositoimeen, kun hänen tehtäväkseen tulee löytämään Rembrandtin Kankaantekijöiden killan päälliköt maalauksen jota varastettiin seitsemän vuotta sitten Fitzmolean-museosta.  Tämän tehtävän ratkominen on sekä vaikeata että vaatii sekä sinnikkyyttä että taitoja, jota Williamilla onneksi on. Tapauksen tutkimisen aikana William kohtaa henkilöitä jotka muuttavat hänen elämänsä kokonaan.

William rakastuu syvästi museotyöntekijään Bethiin, nainen jolla on salaisuus. Hän tapaa myös kiinnostavan taidekeräilijän Faulknerin ja tämän asianajajansa. Oikeus ja kohtuus on hyvin kirjoitettu dekkari mistä ei puutu yllättäviä käänteitä. Ei voi, kun odottaa sarjan seuraavaa osaa!

Kirjailijasta: Jeffrey Archer

Jeffrey Archer syntyi vuonna 1940 Isossa-Britanniassa. Archer on kirjailija ja entinen poliitikko. Archerille on myönnetty elinikäinen päärinarvo pitkästä työstään poliitikon työstään. Archer toimi parlamentin jäsenenä vuosina 1969–1974 ja tämän jälkeen muun muassa Konservatiivipuolueen varapuheenjohtajana. Archer lopetti poliittisen uransa vuonna 2002 skandaalin jälkeen jonka takia hän sai vankilatuomion. Archer osti seksiä prostituoidulta vuonna 1987. Vuonna 1999 paljastui että Archer oli oikeudenkäynnissä valehdellut alibistansa jota hän sai tuomion väärästä valasta.

Kirjailijana Archer on saavuttanut suurta suosiota, hänen kirjojansa myydään melkein sadassa eri maassa. Hän on kirjoittanut romaaneja, novelleja, näytelmiä ja lastenkirjoja. Hänen esikoiskirjansa Miljoonan dollarin petos julkaistiin vuonna 1976. Yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan on Kane ja Abel vuodelta 1980.

Kuuntele Ilmaiseksi: