Numeroruuhka Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Eve Hietamies

Äänikirja

Johdanto

Eve Hietamiehen kirja Numeroruuhka on kirjasarjan Yösyötön neljäs osa. Numeroruuhka äänikirja kertoo kuinka yksinhuoltaja isän Antin poika Paavo on jo alittanut neljännen luokan. Kirjassa kuvataan yksinhuoltajan isän arkea koskettavalla mutta humoristisella tavalla. Tarinassa Antti joutuu jatkuvasti avaamaan Wilma sovellusta ja lukea viestejä koskien Paavon koulunkäyntiä kun Paavo itse välittää vaan niistä viesteistä mistä Antti suuttuu ja kieltää häneltä pleikkairin pelaamiset ystäviensä kanssa.

Kaiken lisäksi kaikki neljäsluokkalaiset ovat saaneet pormestarilta kustun itsenäisyysjuhliin joka aiheuttaa sekä Antille että Paavolle stressiä. Anttia huolettaa lisäksi työpaikallaan tulevia YT-neuvotteluja. Numeroruuhka äänikirja ilmainen on Antti Virmavirran äänittämä. Äänikirjan pituus on 14 tuntia ja 14 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Numeroruuhka

Eve Hietamiehen kirjasarja Yösyöttö sai alkuunsa vuonna 2010 kun Hietamies oli muskarissa pienen poikansa kanssa, naistäytteiseen ryhmään saapui lapsensa kanssa yksi mies joka äkkiä poistui paikalta kun naiset alkoivat imettämään vauvojaan. Tästä Hietamies alkoi leikkiä ajatuksella kirjoittaa kirjan yksinhuoltaja isästä ja pienestä vauvasta. Syntyi kirja Yösyöttö jossa Antti jäi vastasyntyneen Paavo poikansa kanssa yksin.

Kirjasarjan toisessa osassa Tarhapäivä Antti on hetkellisesti kahden pienen lapsen yksinhuoltaja kun hän hoitaa sairastuneen ystävänsä lasta Paavon lisäksi. Kirjasarjan kolmas osa Hammaskeiju kuvailee Paavon koulun alkua ja Numeroruuhka äänikirja kertoo Paavon ja Antin elämästään kun Paavo käy neljättä luokkaa.

Numeroruuhka äänikirja ilmainen kuvailee miten Antti yrittää navigoida elämässään eteenpäin kun työpaikallaan käydään YT-neuvottelua ja kukaan ei tiedä kuka joutuu lähtemään ja kuka saa jäädä. Samalla Antti kohtaa haasteitaan myös parisuhteessaan. Antti ei tunnu ymmärtävän miksi Enni haluaa jatkuvasti hänen sanovan että rakastaa. Samalla Antti mietti naisten ja miesten seksihalujen eroja ja aprikoi onko väärin toivoa saavansa seksiä joka viikonloppu.

Paavon elämässään taas ystävät ja playstation on kaikista tärkeimmät asiat. Antti ja Paavo käyvät jatkuvaa keskustelua Wilma-viestien sisällöstä, pleikkarin pelaamisesta, syömisestä ja kaikesta muustakin joka 10-vuotiaan elämässä aiheuttaa isälle päänvaivaa.

Numeroruuhka äänikirja kuvailee miten poikien elämään saapuu lisää stressiä kun saapuu kutsu pormestarilta neljäsluokkalaisten hienoihin itsenäisyyspäivien juhlaan. Paavoa stressaa tanssiaskeleiden oppiminen ja Anttia taas stressaa puvun hankkimiset Paavolle ja kohta heitä molempia alkaa stressaamaan se tosiasia ettei Paavo pysty enää välttämään tyttöbakteerit. Sehän on aika vaikeaa tanssiessa.

Lämminhenkinen, hauska ja koskettava tarina isästä ja pojasta joka pojan kehityksen myötä joutuvat löytämään uuden tavan toimia ja yhteisen sävelen löytäminen ei ole niin yksinkertaista.

Kirjailijasta: Eve Hietamies

Eve Hietamies syntyi vuonna 1964 Lappeenrannassa. Hänen äitinsä oli jo edesmennyt kirjailija Laila Hietamies ja hänen isänsä viihdealan monitoimipersoona Heikki Hietamies. Yhdessä isänsä kanssa hän on kirjoittanut käsikirjoituksia, ja äitinsä kanssa Hietamies on kirjoittanut draamasarjan Kirje isältä. Hietamies on koulutukseltaan toimittaja. Kokopäiväiseksi kirjailijaksi hän ryhtyi vasta sen jälkeen kun hän sai potkut YT-neuvottelujen tuloksensa vuonna 2020.

Hietamiehen esikoiskirja julkaistiin vuonna 1986. Kirja oli nimeltään Huomenna on paremmin. Tämän jälkeen hän on kirjoittanut noin kymmenen romaania. Tämän lisäksi Hietamies on kirjoittanut usea tv-sarjan käsikirjoitusta. Hietamiehen kirjojen päähenkilö on usein nuori kaupunkilainen ja kirjat käsittelee heidän elämänvaiheitaan ja ihmissuhteitaan. Hietamies asuu Helsingissä perheensä kanssa.

Kuuntele Ilmaiseksi: