Nuku hyvin Äänikirja

3.9/5

Äänikirja

Johdanto

Nuku hyvin: Iloisia iltasatuja pienille on kustannusyhtiön Otavan satukokoelma vuodesta 2021. Nuku hyvin äänikirja on Annu Valosen äänittämä. Kokoelman äänikirjan pituus on kokonaisuudessaan 2 tuntia ja 44 minuuttia. Satukokoelma sisältää 19 uutta suomalaista satua. Kirjan saduilla on kaikilla eri kirjoittaja. Kirjan värikkäät ja kekseliäät kuvat ovat tehneet Emmi Jormalainen, Nadja Sarell ja Jonna Markkula.

Nuku hyvin äänikirja ilmainen sisältää kertomuksia jota naurattaa, lohduttaa ja rauhoittaa pientä kuuntelijaa. Saduissa liikutan ja seikkaillaan kaupungissa, metsässä ja milloin missäkin. Hurmaavissa saduissa tutustutaan lapsiin, heidän vanhempiinsa ja monenlaisiin eläimiin sekä hauskoihin ja ihmeellisiin otuksiin. Kirjassa on muun muassa norsuiksi muuttuneita lapsia ja mörköjä jotka eivät mahdu sängyn alle.

Kirjasta: Nuku hyvin

Nuku hyvin äänikirja on 19 uuden suomalaisen sadun satukirja. Kirjan ensimmäinen satu on Tuula Kallioniemen kirjoittama Prinsessa Hilirimpiksen kuulohäiriö. Sadussa prinsessa saa korviinsa jotakin eikä hän kuule oikein mitään mitä hänelle sanotaan. Voi miten hassuja asioita voikaan tapahtua, kun luule kuulevansa jotain mitä ei kuulekaan.

Seuraavaksi Nuku hyvin äänikirja ilmainen esittää kaksi satua liittyen yöhön, ensimmäinen satu on nimeltään Yö karkkimaassa ja se on Leila Saarivirran kirjoittama. Toinen satu on Juuli Niemen kirjoittama Uskollinen kuu.

Nadja Sumasen kirjoittama Tarina tuolista kertoo tulista ja sen havainnoista perheestä jonka olohuoneessa tuoli asuu. Seuraavassa sadussa Linnanmäen mäellä tutustutaan perheeseen joka viettää päivän Linnanmäellä. Sadun on kirjoittanut Riikka Ala-Harju.

Nuku hyvin äänikirja esittää myös Aki Ollikaisen tarinan Piirinmestarikuukkeli missä Malla niminen tyttö on hiihtämässä isän ja pikkuveljensä kanssa. Pieni mies on Laura Lehtolan kirjoittama tarina hyvin pienestä miehestä joka edelleen asuu vanhempiensa kanssa, vaikka onkin jo aikuinen. Aamukoi nimisessä tarinassa tavataan metsässä asuvia pieniä hahmoja. Helena Wariksen kirjoittaman sadun päähahmo on nimeltään Hämäräinen. Jyri Paretskoi puolestaan esittää tarinansa peikoista nimeltään Kääkkä ja Ryökäle.

Hannele Lampelan kertomus Miksi möröt eivät mahdu sängyn alle on täydellinen satu niille jotka pelkäävät illan tullen sängyn alla vaanivia mörköjä. Mila Teräs esittää tarinan raidallisesta sukasta joka jatkuvasti hukkaa parinsa. Tarinaan Sukan suuri helpotus saa omankin mielikuvituksen laukkaamaan ja naurattamaan. Nuku hyvin kirjan seuraavissa tarinoissa tavataan hauskoja olentoja. Jukka Itkonen kirjoittaa tarinan nimeltään Pikku Pihla, kenkä ja Ruben Kengätön, kun taas Anne Rimpelän sadussa lukija saa tutustua Niilo Nenäkarvaan.

Seuraavaksi saduksi on luvassa Siri Kolun Papu Pavlova ja ihmeellinen hummeli, Kreetta Onkelin Lompsija sekä Noora Kunnaksen Tapio, kaupungin kuuluisin linssilude. Pata nimisessä sadussa noita kaksoset keittelevät läksyksi saanutta liemiä. Sadun on kirjoittanut Sari Luhtanen. Kirjan lopussa vuorossa on Magdalena Hain kirjoittama Punajukka ja kolme kiukkuista mummoa. Nuku hyvin kirja päättyy satuun nimeltään Elena, Fantti ja Antti. Sadussa lapset muuttuvat, syötyään elefantin muotoisia vitamiinia, elefanteiksi. Isällä tulee huoli mitä ihmettä hän syöttää norsulapsilleen. Sadun on kirjoittanut Veera Salmi.

Kuuntele Ilmaiseksi: