Nolo elämäni Äänikirja

4.7/5

Kirjoittaja: Rachel Renée Russell

Äänikirja

Johdanto

Nolo elämäni: Olisinpa jäätanssija on kirjailijan Rachel Renée Russellin kirjoittama viidestoista osa supersuositussa kirjasarjassa Nolo elämäni. Russell saa apua kirjojen kuvittamisessa ja kirjoittamisessa omilta tyttäreltään Eriniltä ja Nikiltä. Sarja on ollut jo pidempään myyntilistojen kärjessä maailmanlaajuisesti. Nolo elämäni kirjasarja seuraa 14-vuotiasta Nikkiä hänen omien hauskojen päiväkirjamerkinnöidensä perusteella. Kirjasarja on meikattu vastine Neropatin päiväkirja kirjasarjalle. Nolo elämäni: Olisinpa jäätanssija Nikki yrittää tehdä vaikutuksen ihastuksen kohteeseensa voittamalla luistelukilpailun mutta se on hivenen hankalaa puuttuvilla luistelutaidoillaan.

Olisinpa jäätanssija, Nolo elämäni äänikirja on Anniina Piiparisen äänittämä. Äänikirja julkaistiin Suomessa vuonna 2021. Suomennoksen on tehnyt Jani Bohm. Nolo elämäni äänikirja ilmainen on pituudeltaan 3 tuntia ja 20 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Nolo elämäni

Nolo elämäni: Olisinpa jäätanssija on kirjoitettu hyvin päiväkirjamaisesti ruutuvihkoon. Kirjassa on myös hieno mustavalkoinen kuvitus. Nolo elämäni äänikirja on hyvin uskottava tyylilajilleen, päiväkirjassaan Nikki muun muassa piirtää ja kirjoittaa tietyt asiat isoilla kirjaimilla. Tämä tekee kirjasta helposti lähestyvän ja kiinnostavan.  

Kirjan alussa Nikki on vihainen siskolleen Briannalle. Brianna haluaa välttämättä hakea kylpyhuoneesta jonkun tavaran, vaikka Nikki on suihkussa. Hetken päästä Nikki kuule, kun Brianna puhuu Nikin henkilökohtaisia asioitaan puhelimessa. Ensin Nikki olettaa siskonsa yrittävän vaan saada hänet avaamaan oven kylpyhuoneeseen, joten hän antaa siskon puhua, kunnes hän ymmärtää, että Brianna tosin juttelee jonkun kanssa hänen puhelimessansa. Tilanne pahentaa tietenkin se, että puhelimessa sattuu olemaan Nikin ihastus Brandon.

Nolo elämäni äänikirja ilmainen kertoo, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Brandon soittaa Nikille. Ja vaikka Nikki seisoo läpimärkänä, shampoota hiuksissaan hän kokee omien sanojensa mukaan vuoristoratasyndrooman, kun Brandon pyytää Nikkiä ja hänen kahta kaveriansa Chloe ja Zoey tuleviin syntymäpäiväjuhliinsa. Puhelu loppu nololla sekaannuksella ja loppujen lopuksi Nikki ei edes tiedä onko hän menossa juhliin vai ei.

Nolo elämäni äänikirja jatkuu sillä, kun Brandon ilmoittaa haluavansa pelastaa löytöeläinkodin. Löytöeläinkoti on sulkemisvaarassa ja sen pelastamiseksi tarvitaan rahaa. Nikki on tietenkin valmis auttamaan Brandonia.

Tehdäkseen niin Nikki ilmoittautuu luistelukilpailuun. Kilpailun voittajalle on luvassa rahaa ja sillä rahalla Nikki voisi pelastaa löytöeläinkodin ja sillä tavalla saada Brandonin huomion kokonaan itsellensä.

Nikki yrittää valmistua luistelukilpailuun mutta inhottava MacKenzie sotkee tälläkin kertaa Nikin suunnitelmat. MacKenzie on tavallaan Nikin vihollinen, ilkeä tyttö joka aina pistää kapuloita Nikin rattaisiin. Pystyykö Nikki voittamaan kilpailun, auttamaan kodittomat eläimet ja päästä Brandonin suosioon?

Kirjailija: Rachel Renée Russellin

Rachel Renée Russell on syntynyt Michiganissa, Yhdysvalloissa. Hän on amerikkalainen lasten ja nuorten kirjojen kirjailija sekä asianajaja. Russellia tunnetaan parhaiten lastenkirjasarjastaan Nolo elämäni. Kirjasta on myös tehty spin-of sarja.  Russell sai idean Nolo elämäni sarjaan tyttäriltään Nikiltä ja Eriniltä. Kirjojen päähenkilö perustuu hänen tyttäriensä kokemuksesta koulusta ja koulumaailmasta.

 Ensimmäinen Nolo elämäni kirja julkaistiin vuonna 2009. Tämän jälkeen on julkaistu uusi kirja sarjasta noin joka toinen vuosi. Lähes kaikki Russellin kirjoittamat kirjat ovat olleet The New York Timesin bestsellereiden listalle, yhteensä hänen kirjoittamiaan kirjoja ovat olleet listalla 206 viikkoa. Russell toimii edelleen asianajaajana ja tarvitsee sen vuoksi molempien tyttäriensä apua kirjojen kirjoittamisessa ja kuvituksessa.

Kuuntele Ilmaiseksi: