Noitanaisen ilosanoma Äänikirja

3.4/5

Kirjoittaja: Lenita Airisto

Äänikirja

Johdanto

Noitanaisen ilosanoma – Puolustaudu! Taistele! Voita! on Lenita Airiston kertomus hänen omista kokemuksistaan ja näkemyksistään maailmasta joka ei aina ole naisille reilu. Airiston viesti kaikille naisille onkin puolustaudu, taistele ja voita. Noitanaisen ilosanoma äänikirja koostuu Airiston omana kertomana hänen oman elämänsä taisteluista ja voitoista. Nämä kertomukset toimivat Airiston toivomuksena esimerkkinä naisille jotka tahtovat elää omassa ympäristössään ilman miesten (tai toisten naisten!) vähättelyä, mitätöintiä, irvailua ja valheita.

 Kirjassa Airisto kertoo myös niistä naisista jotka ovat inspiroineet häntä ja hänen elämänkokemuksensa siitä millaista on toimia naisena ei aloilla. Jos tahdot muutosta, sitä pitää raivata itse. Noitanaisen ilosanoma äänikirja ilmainen on Maria Kuusiluoman äänittämä. Äänikirjan pituus on 14 tuntia ja 47 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Noitanaisen ilosanoma

Noitanaisen ilosanoma äänikirja on Lenita Airiston muistelmateos. Airistolta on aiemmin julkaistu elämänkerta mutta tämä kirja on erilainen, tässä Airisto paljastaa sen mitä aiemmin jätti kertomatta. Kävi nimittäin niin että maailmalla syntynyt #meetoo-liike sai Airiston ajattelemaan hänen omaa pitkää uraa miesten maailmassa. Niinpä Airisto kysyi itseltään olisiko hänelle kerrottavaa. Ja olihan hänellä.

Noitanaisen ilosanoma äänikirja ilmainen mukaan Airisto päätti kertoa. Kirjassaan hän kertoo millaista häirintää ja kiusaamista hän on itse saanut kokea ja kirjassaan hän kertoo myös muun muassa hänen työtoveriensa saamasta huonosta kohtelusta. Kirjassaan Airisto kertoo hienovaraisesti hankalistakin tapauksista. Poikkeuksia on vain yksi.

Kirjassaan Airisto kertoo, että viihteen monitoimija Spede Pasanen vuonna 1991 yritti raiskata hänet toimistossaan. Airisto kertoo tapahtumasta tarkasti. Pasanen ja Airisto pitivät keskellä päivää palaveria yhteistä televisioesiintymisestä, kun Pasanen kävi yllättäen Airiston kimppuun. Airisto kertoo kirjassaan, että tilanne oli melko nopeasti ohi, kun Airisto sai torjuttua Pasasta potkimalla häntä haaroihin. Lopuksi Airisto totesi ”Etpäs onnistunut kusipää”.

Noitanaisen ilosanoma äänikirja kertoo Airiston järkyttyneen, kun kertoi tapahtumasta läheisille ystävilleen jotka ihmettelivät eniten sitä, ettei Airisto tiennyt, että Pasanen useinkin käyttäytyi Airiston kuvaamalla tavallaan.

Kirjassaan Airisto esittelee hänelle merkittäviä naisia maailmalta. Suomalaisia naisia kirjassa on mahtunut muutama muun muassa Ella Eronen, Armi Ratia ja Satu Tiivola. Sen lisäksi Airisto pohtii kirjassaan suomalaisten naisten aseman kehitystä hänen elämänsä aikana. Taistelu käy kiivaana kohti tasa-arvoa. Airisto on seurannut naisten nousua ja taistelua, ja ollut osanakin sitä. Airisto kertoo kehityksen antaneen hänen elämälleen merkityksen ja tarkoituksen.

Airisto yllyttää naisia pitämään yhtä ja siteeraa kirjassaan Yhdysvaltojen entinen ulkoministeriä Madeleine Albrightin sanomaa. Helvetissä in erityinen paikka naisille, jotka eivät auta toisiaan.

Kirjailijasta: Lenita Airisto

Lenita Airisto syntyi Helsingissä vuonna 1937. Airisto on tunnettu suomalainen tietokirjailija, luennoitsija, liike-elämän vaikuttaja ja yrittäjä sekä televisiotoimittaja. Airisto on pitkän uransa ansiosta valittu vuoden naiseksi ja hänelle on annettu Suomen Leijonan ritarikunnan kuuluva ensimmäisen luokan ritarimerkki. Koulutukseltaan Airisto on diplomiekonomi. Hän valmistui vuonna 1961 Svenska handelshögskolanista.

Hän on myös opiskellut tv-journalismia Yhdysvalloissa, Stanfordin yliopistossa. Hän tuli julkisuuteen, kun hänet valittiin vuonna 1954 Suomen Neidoksi. Julkisuudessa Airisto pysyi 30 vuotta tv-toimittajana ja juontajana. Airistoa nähtiin muun muassa Jatkoaika, Laiva on lastattu ja Tuulimylly tv-ohjelmissa. Tämän lisäksi Airisto on toiminut yrittäjänä yli 40 vuotta muun muassa Airisto Oy:n nimisen yrityksensä kautta. Yritys suunnitteli, tuotti ja toteutti suomalaisia tuotteita vientiä varten. 

Kuuntele Ilmaiseksi: