Noita Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Camilla Läckberg

Äänikirja

Johdanto

Noita on kymmenes osa Camilla Läckbergin kirjoittamasta Fjällbacka kirjasarjasta. Noita äänikirja kertoo tytöstä joka katoaa maatilalta lähellä Fjällbackaa. Tytön katoaminen herättää suurta hätä koska se muistuttaa kovasti kolmekymmenen vuoden jälkeisen katoamistapauksen jolloin samasta paikasta katosi neljävuotias tyttö, joka löytyi sitten kuolleena. Tapauksesta syytettiin kahta nuorta tyttöä ja sattumoisin molemmat ovat taas Fjällbackassa.

Poliisityön johtaa Patrik Hedström ja hän saa apua Erica Falckilta, kun hän etsii tapauksiin yhdistäviä tekijöitä. Falck kirjoittaa kirjaa vanhasta tapauksesta ja hän saa selville, että tapauksen taustalla olevat salaisuudet vievät jopa 1600-luvun noitarovioille. Noita äänikirja ilmainen on Elina Latvan äänittämä. Äänikirjan pituus on 25 tuntia ja 55 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Outi Menna.

Kirjasta: Noita

Noita äänikirja alkaa, kun Fjällbackan lähistöltä olevasta maatilalta katoaa pieni tyttö, nimeltään Linnea. Tapaus herättää alueella pelkoa ja huolta kun vanhan tapauksen muistot nousevat pintaan. Kolmekymmentä vuotta aiemmin katosi, samalta maatilalta, neljävuotias tyttö Stella jota myöhemmin löydettiin kuolleena. Sitten myös Linnea löydetään kuolleena ja jopa ruumiin löytäjä on sama kuin kolmekymmentä vuotta aiemmin.

Fjällbackan poliisiasemalla olevat poliisit, Patrik Hedströmin johdolla tutkii Linnean katoamistaan ja murhaa. He aloittavat myös tutkinnan missä he yrittävät löytää Linnean ja Stellan tapausten välillä yhdistäviä tekijöitä. Apua he saavat Patrikin vaimoltaan Erica Falckilta, joka on kirjoittamassa kirjaan Stellan tapauksesta.

Noita äänikirja ilmainen kuvailee kuinka Stellan murhasta syytettiin kahta teiniä, Marie ja Helen. He jopa tunnustivat tehneensä murhan mutta peruivat sittemmin tunnustuksensa. Helen jäi asumaan ja elämään hiljaisen elämän Fjällbackassa, kun Marie puolestaan lähti Hollywoodin missä hän on nyt maailmantunnettu elokuvatähti. 

Kun heitä aletaan tutkimaan tarkemmin huomataan, että Helen on namisissa ammattisotilaan kanssa, joka on hirvittävän autoritäärinen, ja heidän teini-ikäisen kanssa. Marie on ensimmäistä kertaa palannut Fjällbackaan missä hän kuvailee uutta elokuvaa, Marie näyttelee Ingrid Bergmania. Onko se sattumaa, että Linnean katoaminen tapahtuu juuri silloin kun Marie on palannut kaupunkiin?

Poliisi kuulustelee molempia naisia joidenkin alibit eivät tunnu täsmäämään. Toisaalta moni paikkakunnassa asuvaa osoittaa syyttävää sormea läheisen vastanottokeskuksen pakolaisiin.

Noita äänikirja kuvailee miten Erica Falck saa kirjansa taustatyötä tehdessään selville, että tapaukset liittyvät vanhaan kiroukseen. Kirous liittyy naiseen joka poltettiin noitana, noitaraviolla, 1600-luvulla. Yhdessä Erica ja Patrik yrittävät saada selkoa siitä, miten kaikki liittyvät yhteen ja miksi Linnea katosi juuri nyt. Mitä he saavat selville on järkyttävämpää kuin mitä he ikinä olisivat voineet aavistaa.

Kirjailijasta: Camilla Läckberg

Ruotsin dekkarikuningattareksi kutsuttu Camilla Läckberg syntyi vuonna 1974 Fjällbackassa, Ruotsissa. Tunnettu kirjailija, käsikirjoittaja ja sosiaalisen median superkäyttäjä on koulutukseltaan kauppatieteen maisteri. Läckberg on jo vuosia toiminut vapaana kirjailijana. 11 osaisen Fjällbacka rikoskirjasarjan lisäksi Läckberg on kirjoittanut muun muassa kaksiosainen Faye kirjasarjan, Super-Charlie lastenkirjasarjan sekä tv-sarjan Onnenlahden käsikirjoitus.

Läckberg on aloittanut yhdessä Henrik Fexeuksen kanssa kirjasarjan Mentalisti. Läckberg kirjoitti ensimmäisen kirjansa, ja Fjällbacka kirjasarjan aloitusosan Jääprinsessa vuonna 2007 ollessaan esikoisensa kanssa kotona. Hänellä on nykyään uusioperhe joka koostuu hänen neljästä lapsestaan ja hänen miehestään, perhettään hän kuvailee muun muassa Super-Charlie lastenkirjoissa. Perhe asuu Tukholmassa. Läckberg on naisille suunnatun lääkäriaseman Heddan perustaja.

Kuuntele Ilmaiseksi: