Neropatin Päiväkirja Äänikirja

4.6/5

Kirjoittaja: Jeff Kinney

Äänikirja

Johdanto

Yhdysvaltalaisen Jeff Kinneyn kirjoittama Neropatin päiväkirja kirjasraja on saavuttanut maailmanlaajuisen huippusuosion lasten ja nuorten kesken. Kirjasarja onkin täydellinen lukuhaluttomille koululaisille hauskan sarjakuvamaisen rakenteen, lyhkäisten tekstien ja hauskuutensa vuoksi.  Neropatin päiväkirja Kylmää kyytiä on kirjasarjan 13 osa, se julkaistiin vuonna 2018 Suomessa. Suomennoksen on tehnyt Marja Helanen.  Kirjassa päähenkilön Greg Heffleyn koulu on suljettu lumimyrskyn vuoksi ja Gregin kotikatu muuttuu taistelutantereeksi. Kirjassa Greg ja hänen parhaansa ystävänsä Rowley käyvät lumista taistelua kadun muita lapsia vastaan.

Neropatin päiväkirja Kylmää kyytiä on ollut suosiossa lasten ja nuorten kesken, varsinkin koska se on todella hauska kertomus. Neropatin päiväkirja äänikirja ilmainen on äänittänyt Toni Kamula. Pituudeltaan Neropatin päiväkirja äänikirja on hieman alle kaksi tuntia.

Kirjasta: Neropatin Päiväkirja

Talvi saapuu Greg Heffleyn, päähenkilö, kaupunkiin. Luvassa on lumimyrsky, joten koulu suljetaan. Tämä tietysti antaa Gregille ja hänen parhaalle ystävälle Rowley Jeffersonille mahtavan tilaisuuden nauttia talvisiesta säästä. Mutta kuten Neropatin päiväkirja kirjasarjassa yleensäkin, mikään ei mene niin kuin oli ajateltu silloin kun oli ajatellut. Neropatin päiväkirja äänikirja ilmainen esittää talven monenlaisia aiheuttamia vaikeuksia yllätyshelteistä loskakeleihin.

Ensimmäistä kertaa kirjasarjan aikana Gregin kotikulmia ja naapuriston lapsia esitellään lukijoille. Gregin kotitalo sijaitsee nimittäin asuntoalueen mäessä. Luonnollisesti mäessä asuvat ovat riidoissa heidän kanssaan jotka asuvat mäen alla. Neropatin päiväkirja äänikirja selvittää kenellä on oikeus laskea mäkeä alas. Kahakasta syntyy jengejä ja jengien välille syntyy taas totisia lumisotia.

Jengit käyvät sotaa lumikenttien herruudesta, käyvät kunnon lumisotia ja rakentavat toinen tosiaan parempia lumilinnoja. Greg ja Rowley ovat tietysti tapahtumien keskipisteenä. He hankkivat liittolaisia, vastustavat pettureita ja kamppailee armottomasti muita jengejä vastaan. Kuka vie voiton kiihkeässä taistelussa? Ja kenelle käy huonosti? Kuuntelemalla Neropatin päiväkirja äänikirja saa selville, miten Neropatin käy.

Neropatin päiväkirja kirjasarja on ollut maailmanlaajuisesti suuri ilmiö vailla vertaa. Kirjasarjan ensimmäistä osaa julkaistiin jo vuonna 2007 ja vuonna 2021 siitä on jo julkaistu 16 osaa. Kirjasarjaa on käännetty 56 eri kielelle. Sarjan kirjoja on myyty yli 200 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Kun sarjasta julkaistaan uusi osa, se tavallisesti siirtyy välittömästi bestsellerlistojen kärkeen sekä Suomessa että maailmalla.

Neropatin päiväkirja tarjoaa vuodesta toiseen kelpoa viihdettä nuorille lukijoille. Kirjasarja sopi lukijalle, joka ei normaalisti ole kiinnostunut lukemisesta. Kirjojen koominen aihepiiri on sellainen, että useimmat nuoret löytävät Gregin elämästä aiheita mihin samastua. Lisäksi kirjojen rakenne on helposti lähestyttävä ja viihdyttävää ajanvietettä.

Kirjailijasta: Jeff Kinney

Jeff Kinney syntyi vuonna 1971 Marylandissa, Yhdysvalloissa. Kinney on kirjailija, sarjakuvantekijä ja pelisuunnittelija. Kinney on valmistunut College Parkista vuonna 1993. Kinneyn ensimmäinen sarjakuva jota julkaistiin, oli nimeltään Igdoof. Se julkaistiin College Parkin omassa sanomalehdessä Diamondback. Kinney unelmoi työstä sarjakuvien parissa mutta valmistuttuaan hän toimi lähinnä sanomalehtien ohjelmakehityksen ja verkkosuunnittelun parissa. Kinney kuitenkin katkoi sarjakuvien luomistaan työn ohessa. Näistä materiaaleista syntyi myöhemmin Neropatin päiväkirja. Kinney on saavuttanut suurta suosiota lapsilukijoiden kesken sekä kotimaassaan että maailmalla neropatin päiväkirjan kirjasarjan myötä.

Kinney on naimisissa ja hänellä on kaksi poikaa, hän asuu nykyään perheensä kanssa Massachusettsissa. Kirjoittamisen ohella hän pitää pientä kirjakauppaa Plainvillen nimisessä kaupungissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: