Nalle Puh Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Disney

Äänikirja

Johdanto

Nalle Puh on englantilaisen kirjailijan A. A. Milnen kehittämä hahmo. Milne kirjoitti ainoastaan kaksi kirjaa hahmosta: Nalle Puh vuonna 1926 ja Nalle Puh rakentaa talon vuonna 1928. Tämän lisäksi Nalle Puh esiintyy Milnen kahdessa runokirjassa. Milnen kuoleman jälkeen Walt Disney Company osti hänen Nalle Puh -hahmo ja muiden tarinoissa esiintyvien hahmojen tekijänoikeudet. Nalle Puh on tullut hyvin tunnetuksi Disneyn piirroselokuvista, sarjoistaan ja kirjoistaan.

Nalle Puh on hyvin pieni, kiltti ja yksinkertainen karhu. Hänellä on aina nälkä. Puhin paras ystävä on pieni pelokas possu nimeltään Nasu. Tarinoissa seikkaileva Kani on puolestaan tarkka ja tylsä tosikko kun Ihaa on hyvin allapäin oleva Aasi joka jatkuvasti kadottaa häntänsä. Kenguru on lempeä äiti pikkuiselle Ruu lapselleen. Pöllö on viisas tietäjä jolta aina saa vastauksen kiperiin kysymyksiin. Tikru on vauhdikas nopea tiikeri. Joskus tarinoissa seikkailee 8-vuotias poika nimetä Risto Reipas.

Kirjasta: Nalle Puh

Nalle Puh. Pieni karhu, suuri sydän

Nalle Puh äänikirja sisältää kolme tarinaa Nalle puhista, se pieni karhu jolla on suuri sydän. Kokoelmassa Nalle Puh ja hänen ystäviään Puolen hehtaarin metsässä oppivat, että auttamalla tosia tulee itsellekin hyvä mieli. Vaikka Nalle Puhilla on hyvin pienet aivot, keksii hän kuitenkin usein parhaimmat ideat. Kirjassa Nalle Puh keksii leikin missä ystävykset auttavat toisiansa joka päivä. Leikistä tulee kaikkien Puolen hehtaarin metsän asukkaiden suosikki. Tarinoissa Pöllö saa apua, kun hän kadottaa silmälasiansa ja pieni kengurunpoikainen Ruu on flunssassa mutta piristyy kun ystävykset saapuvat auttamaan häntä. Apua saa myös pieni ja suloinen eksynyt oleva sorsanpoikanen.

Nalle Puh äänikirja ilmainen on äänittänyt Jarmo Koski. Äänikirjan kokonaispituus on noin 40 minuuttia. Kirja kuuluu Disney klassikko sarjaan. Kirja julkaistiin Suomessa vuonna 2021. Suomennoksen on tehnyt Jenna Repola.

Nalle Puh. Kuka valvoo öisin?

Nalle Puh äänikirja sadussa Puh ja hänen ystävänsä ovat yöllisellä luontoretkellä ja pohtivat keitä Puolen hehtaarin metsässä liikkuu öisin. Tarina alkaa, kun pieni kengurupoikanen Ruu valvoo nähtyään tulikärpästen hehku ulkona. On lämmin kesäyön ja pikku Ruu saa ylipuhuttua äitinsä mukaan ulos katsomaan taianomaisia hyönteisiä. Ulkona Ruu ja hänen äitinsä kuulevat hassua yölaulua. Pöllö lentää paikalle ja näyttää kenguruille mistä laulu on peräisin. Kohta mukaan liittyvät myös Nasu, sitten Kani ja lopuksi hyvin väsynyt Nalle Puh. Yhdessä kaverukset tutustuvat ihmeellisiin yön eläimiin.

Nalle Puh äänikirja ilmainen on äänittänyt Seela Sella. Lyhyt äänikirja on vain 12 minuuttia pitkä. Kirja on osa kirjasarjaa Disney klassikot. Kirja julkaistiin Suomessa vuonna 2019 ja sen on suomentanut Kirsi Fugazzotto.

Nalle Puh ja hunajapuu

Nalle Puh äänikirja on hauska kertomus pienestä Nalle Puh karhusta joka on hyvin perso hunajalle.  Koska Nalle Puh rakastaa hunajaa niin paljon hän keksii koko ajan uusia keinoja saada makeata herkkua lisää. Nalle Puh ja hunajapuu tarinassa Puh miettii ja saakin oivan idean, miten saada kerättyä ison määrän hunajaa. Puh lähtee hakuretkelle leijuen isoon hunajapuuhun Risto Reippaan ilmapallolla ajatuksella, että mehiläiset uskoisivat, että hän on pelkkä pikkuruinen harmiton sadepilvi.

Nalle Puh äänikirja ilmainen on äänittänyt Niina Lahtinen. Kirja julkaistiin Suomessa vuonna 2019 ja kuuluu kirjasarjaan Disney klassikot. Äänikirjan pituus on 16 minuuttia pitkä.

Kirjailijasta: Antti Heikkinen

Antti Heikkinen syntyi vuonna 1985 Nilsiässä. Heikkinen on kirjailija ja toimittaja. Hänen esikoisromaaninsa Pihkatappi julkaistiin vuonna 2003.  Heikkinen toimi toimittajana Pitäjäläinen-paikallislehdessä, kunnes vuonna 2017 ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi.

Heikkinen tuskaili vuosikausia, miten hän saa Einarin elämään kirjan sivuilla. Einari-elämäkerran tekeminen oli Heikkiselle hankalin kirjaprojekti tähän mennessä syystä, että Einari Vidgren ei juurikaan puhut itsestään tai tunteistaan julkisuudessa. Heikkinen kertoo kirjoittavansa neljästä viiteen käsikirjoitusta alkuun mihin hän ei ollut tyytyväinen. Einari: Metsäkoneyhtiö Ponssen perustajan Einari Vidgrenin elämäkerta valmistui samana syksynä kuin Heikkisen kirjoittama elämäkerta laulaja Kari Tapiosta.

Antti Heikkinen on aiemmin kirjoittanut kiitetyt elämäkerrat Heikki Turusesta, Juice Leskisestä, Jaakko Teposta sekä Kalle Päätalosta.

Kuuntele Ilmaiseksi: