Näkymätön tyttö Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Lisa Jewell

Äänikirja

Johdanto

Näkymätön tyttö on koskettava psykologinen jännäri jonka kirjailijana toimii tunnettu Lisa Jewell. Tarinassa teinityttö Saffyre Maddox katoaa ystävänpäivänä ja kaikki katseet kääntyvät hyypiöön nimeltä Owen Pick. Owen Pickin on jurri syytetty seksuaalisesta häirinnästä ja siitä johtuen hän myös menetti työnsä. Owen on hyvin onneton ja kokee ettei kukaan näe eikä ymmärrä häntä. Siinä mielentilassa hän tekee virheen jolla on erittäin vakavia seurauksia.

Näkymätön tyttö äänikirja on koskettava tarina ennakkoluulojen voimasta ja sen tuhoisista vaikutuksistaan ja kärsimyksestä mitä ennakkoluulot voivat aiheuttaa. Näkymätön tyttö äänikirja ilmainen on äänittänyt Krista Putkonen-Örn. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja 37 minuuttia pitkä. Kirjan on kääntänyt Karoliina Timonen.

Kirjasta: Näkymätön tyttö

Näkymätön tyttö äänikirja on kertomus nuoresta tytöstä nimeltään Saffyre Maddoxista, hänen katoamisestaan ja se joka syyllistyy hänen sieppaukseen. Kirjassa on oikeastaan neljä päähenkilöä. Ensimmäinen niistä on Saffyre, hän tosin katoaa kirjan alussa.

Saffyrelle on tapahtunut jotain kamalaa ja traumaattista hänen ollen kymmenenvuotias. Tämän vuoksi hän on käynyt terapiassa. Nyt hän on seitsemäntoistavuotias, kun hänen terapiansa yllättäen loppuu. Tämän vuoksi Saffyre tuntee itseänsä hylätyksi. Hän kaipaa psykologinsa luomaa turvallisuuden ja tuttuuden tunnetta. Hän alkaa varjostamaan entistä psykologiansa ja huomaa kohta tietävänsä enemmän psykologistaan, kun olisi halunnut.

Näkymätön tyttö äänikirja ilmainen kuvaa miten myös psykologin vaimo Cate tarkkailee miestään. Cate epäilee miehen olevan uskoton. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hän epäilee miehensä uskovuutta ja nyt hän näkee miehessään taas merkkejä salailusta.

Samalla kadulla asuva kolmekymppinen Owen Pick on menettämässä kaiken. Nuoret naiset kutsuvat hänet karmeaksi hyypiöksi ja nyt hänet syytetään seksuaalisesta häirinnästä. Owen Pick menettää syytteiden takia työnsä ja kokee olevansa maailmassa aivan yksin, ilman ymmärrystä ja toisen ihmisten välittämistä. Pick ei ole koskaan ollut kovin menestynyt naissuhteissaan. Epätoivoissaan Owen Pick päättyy Internetin incel-foorumien vaaralliseen ja synkkään todellisuuteen. Kun Saffyre katoaa ystävänpäivänä, epäilykset kohdistuvat kummalliseen naapuriin.

Näkymätön tyttö äänikirja kuvaa näennäistä kunnollisuutta, ennakkoluuloja ja kulissien ylläpitämistä täydellisestä perhe-elämästä jossa kuitenkin piilee synkkiä salaisuuksia ja tuhoisuutta. Kirjassa esitellään petoja pukeutuneita ihmisten vaatteissa.

Koskettavassa psykologisessa jännityskirjassa saa seurata tarinan etenemistä psykologin vaimon Caten näkökulmasta. Kirjassa käsitellään myös, kuinka ennakkoluulot voivat vaikuttaa tapahtumien kulkuun tuhoavalla tavalla ja miten kokonaiset elämät voivat rikkoontua yhden virheen takia. Kirja on jännittävä ensimmäisestä sivusta lähtien. Kuka on alueella tapahtuvien ahdisteluiden sekä Saffyren katoamisen takana?

Kirjailijasta: Lisa Jewell

Lisa Jewell syntyi vuonna 1968 Lontoossa, Englannissa. Nuorempana hän työskenteli muotimaailmassa, vaikka olikin kiinnostunut kirjoittamisesta. Viiden vuoden jälkeen Jewell joutui jättämään työt muotimaailmassa ja rupesi työskentelemään vastaanottovirkailijana. Hän tylsistyi tähän nopeasti ja meni iltakouluun parantamaan kirjoittamistaan.

Lyötyään vetoa ystävien kanssa siitä pystyisikö hän kirjoittaa tietyn ajan sisällä romaanin kolme ensimmäistä kappaletta syntyi hänen esikoisromaaninsa Ralphs party joka julkaistiin vuonna 1999. Siitä päivästä lähtien Jewell on kirjoittanut. Nykyään hänet sanotaan psykologisten trillereiden mestariksi ja häntä on erityisesti kiitelty hänen kirjojensa samastuttavista henkilöhahmoista ja uhan tunteen luomisestaan. Hänen kirjojaan on myyty yli 5 miljoonaa kappaletta yhteensä ja ne ovat käännetty 28 kielelle. Jewell asuu perheensä kanssa Lontoossa.

Kuuntele Ilmaiseksi: