Näkijä Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Enni Mustonen

Äänikirja

Johdanto

Näkijä on Enni Mustosen historiallisen Syrjästäkatsojan tarinoita kirjasarjan yhdeksäs osa. Näkijä äänikirja kertoo Kirstistä ja hänen tyttärestään Vienasta. Vuosi on 1953 ja Kirsti saapuu Los Angelesiin nähdäkseen tyttärensä joka työskentelee tähtien pukijana. Viena rakastaa työtään ja saa siitä jopa lohtua, kun omat murheet uhkaavat käydä ylivoimaisiksi. Työ pukijana ei ole aina helppoa ja Viena todistaa tähtien syttymistä sekä sammumista elokuvastudion pukuhuoneissa.

Vienasta tulee miss Monroen pukija ja sen mukanaan asiat mutkistuvat entisestään. Voiko rakkaus pelastaa? Kirja vie lukijan elokuvien kotikaupungin loisteliaisiin lavasteisiin missä menneisyys kohtaa tulevaisuuden. Näkijä äänikirja ilmainen on Erja Manton äänittämä. Äänikirjan pituus on 21 tuntia ja 14 minuuttia.

Kirjasta: Näkijä

Enni Mustosen kirjasarjan Syrjästäkatsojan tarinoita yhdeksäs osa Näkijä jatkaa siitä mistä kahdeksas osa Puvustaja jää, eli Vienan aikuistumisestaan ja elämästään. Syrjästäkatsojan tarinoita on sarja joka kertoo kolmen sukupolven voimakkaista ja rohkeista naisista. Sarjan alussa päähenkilönä on Ida, tämän jälkeen Idan tytär Kirsti ja sitten vuorostaan Kirstin tytär Viena.

Näkijä äänikirja kertoo Vienan nyt olevan noin 30-vuotias ja työskentelee puvustustyössä sekä Hollywoodissa, että Suomessa. Kirjassa isoäiti on jo 80-vuotias ja äiti Kirsti pitää edelleen perheensä tomerassa otteessa.

Näkijä äänikirja ilmainen kertoo, että John, Suomessa Vienan naapurina asunut viulisti, ja Vienan tiet kohtaavat jälleen mutta tällä kertaa vuonna 1953 Hollywoodissa mihin myös Vienan äiti Kirsti saapuu, tytärtään katsomaan. Kun Vienan sydän taas uhkaa särkyä hän heittäytyy työhönsä elokuvastudion puvustajana.

Viena rakastaa työtään ja hän tapaa siellä 1950-luvun isompia elokuvatähtiä kuten Lauren Bacall, Elvis ja jopa Marilyn Monroe. Puvustamossa Viena saa tutustua hauraisiin ja hauskoihin tähtiin, pukeutuneena ainoastaan alusvaatteisiin. Lopulta Marilyn Monroe valitsee Vienan omaksi luottopukijaksi. Näin ollen Marilynin rankat elämänvaiheet vaikuttavat myös Vienan elämään.

Näkijä äänikirja kertoo, että Viena matkustaa myös Suomeen, missä hän toimii Tuntemattoman sotilaan elokuvan puvustajana. Viena saa näin osallistua sekä Suomen että Hollywoodin elokuvateollisuuteen ja hän näkee harmikseen kuinka huono naisten asema on ja miten kaupallisuus vaikuttaa myös naisiin itse.

Viena ei kirjan kertojana kuitenkaan jää vatvomaan asioita, hän kuvaa mitä näkee ja jatkaa siitä eteenpäin. Hän ei juurikaan tunteile ja muun muassa mitä tapahtuu Vienan sänkykamarissa jää sinne. Kaikki kirjan hempeät hetket ohitetaan ja tapahtumista kerrotaan vaan lyhyesti ja ohimennen. Kirjassa sopii erimielisyyksistä äitinsä kanssa ja kuuntelee mummonsa viisauksia. Kirjasarjasta on tulossa vielä yksi osa, jossa Viena jatkaa syrjästäkatsojana.

Kirjailijasta: Enni Mustonen

Kirsti Manninen, kirjailijanimeltään Enni Mustonen, syntyi vuonna 1952 Seinäjoella. Manninen on palkittu kirjailija ja käsikirjoittaja ja hän julkaisee kirjojaan sekä omalla että Enni Mustonen nimellään. Hän on julkaissut noin kaksisataa kirjaa. Hänen laaja tuotanto koostuu historiallisten romaanien lisäksi muun muassa historiikeista, naisviihteestä, dekkareista, näytelmistä, käsikirjoituksista, lastenkirjoista sekä kirjallisuustutkimuksista.

Manninen on opiskellut Helsingin yliopistossa kirjallisuutta, suomen kieltä ja historiaa sekä kasvatus ja tiedotusoppia. Hän on filosofian tohtori. Mannisen esikoiskirja, Enni Mustonen nimellä, Maitotyttö julkaistiin vuonna 1984. Tämän jälkeen Manninen on kirjoittanut useampi kirjasarja kuten Koskivuori, Järjen ja tunteen tarinoita, Pohjatuulen tarinoita ja Syrjäkatsojan tarinoita. Mannisen isä Pekka Aukia oli kirjailija ja myös hänen tyttärensä Katri Manninen on kirjailija.

Kuuntele Ilmaiseksi: