Naiset joita ajattelen öisin Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Mia Kankimäki

Äänikirja

Johdanto

Mia Kankimäen kirjoittama Naiset joita ajattelen öisin, kuvailee miten ahdistunut ja hukassa oleva perheetön noin 40-vuotias kirjailija itse lähtee etsimään maailmalta etsimään ja kirjaamaan alas heidän naisten tarinat jotka eivät eläneet elämänsä siten kuten heiltä odotettiin. Naiset joita ajattelen öisin äänikirja kuvailee muun muassa Kankimäen matkaa rohkean Karen Blixtenin maisemiin Afrikan savanneille, matka vie myös Japaniin ja Italiaan.

Naiset joita ajattelen öisin, on kertomus naisista, rohkeista, inspiroivista, seikkailijoista ja taitelijoista jotka tekivät mitä tahtoivat ja sen vuoksi ovat ansainneet oman kirjan. Naiset joita ajattelen öisin äänikirja ilmainen, on Kati Tammisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 16 tuntia ja 21 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Naiset joita ajattelen öisin

Naiset joita ajattelen öisin äänikirja on kirjailijan Mia Kankimäen kirjoitettu tarina jossa hän jäljittää historiasta tuttuja naisia jotka elivät elämää kuten itse halusivat eikä siten miten heiltä odotettiin. Kankimäen idea on loistava, hän jäljitti naisten elettyä elämää ja kirjoitti heidän tarinansa ylös koska nämä naiset ovat saaneet kirjailijan mielestä aivan lian vähän tilaa historiankirjoissa, jos heidät edes niissä mainitaan.

Naiset joita ajattelen öisin äänikirja ilmainen esittää naisia jotka tarjoavat esikuvia, inspiroivat ja jotka olivat aikansa rohkeita edelläkävijöitä. Naiset ovat muun muassa taiteilijoita ja matkailijoita. Naisia, jotka ovat kirjailijan ja kirjan kertojan Kankimäen seurana, ja ajatuksissa kun hän valvoi öitä miettien omaa elämää. Nelikymppinen kirjailija oli perheetön ja sinkku ja ehkä hän koki jonkinlainen ikäkriisiä. Hän oli ahdistunut ja koki olevansa hukassa omassa elämässään.

Kirjailija päätti näin lähteä kymmenen naisen tarinan perään. Naisten elämäntarinat veivät hänet Keniaan, Tansaniaan, Italiaan, Japaniin ja Vihtiin tarkoituksena tutkia naisten tarinoita, ajatuksiaan ja maisemiaan. Naisten elämät olivat rajoja rikkovia, olleet usein lapsettomia ja heidän miessuhteitaan olivat usein epäsovinnaisia. Naiset matkustelivat ja monet jopa muuttivat täysin uuteen kulttuuriin ja moni heistä teki isoja elämänmuutoksia vanhemmalla iällä.

Naiset joita ajattelen öisin äänikirja on sekoitus romaanista tuttua fiktiota, päiväkirjaa ja matkakertomusta. Kirja on koukuttava ja päämääränä ollutta ajatusta nostaa esille naisia jota eivät ole saaneet tarpeeksi tilaa historiassa toteutuu täydellisesti. Kirjan naiset ovat muun muassa maailmanmatkaajat Karen Blixten, Isabella Bird ja Mary Kingsley ja taitelijat Lavinia Fontanan, Sofonisba Anguissolan ja Yayoi Kusaman. Nämä ovat naisia jotka onnistuivat uralla jota siihen aikaan ei naisille helposti suotu ja jotka elivät omilla ehdoillaan.

Kirjailijasta: Mia Kankimäki

Mia Kankimäki syntyi vuonna 1971 Helsingissä. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri, erikoistunut yleistä kirjallisuustieteisiin. Japanin kulttuurin kiinnostuksena johtuen Kankimäki on myös Sogetsu-ikebanakoulukunnan opettaja. Kankimäki on työskennellyt muun muassa eri kirjakustantamoiden kustannus- mainostoimittajana. Kankimäki debytoi kirjailijana vuonna 2013 esikoisromaanillaan Asioita jotka saavat sydämeni lyömään nopeammin. Kirja kertoo japanilaisesta hovinaisesta ja kirjailijasta Sei Shōnagonia. Kirja palkattiin muun muassa HelMet-kirjallisuuspalkinnolla.

Vuonna 2018 hänen toinen romaaninsa Naisia jotka ajattelen öisin julkaistiin. Kankimäki on palkittu myös muun muassa Otava Kirjasäätiön tietokirjapalkinnolla vuonna 2020 ja vuonna 2019 hän vastaanotti Lauri Jäntin tunnustuspalkinnon. Aiemmin Kankimäki on julkaissut yhdessä Mikko Aarnen kanssa aikuisille tarkoitettuja täytettäviä kirjoja, eli aikuisten ystävä kirjoja.

Kuuntele Ilmaiseksi: