Myrskypilvet Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Laila Hirvisaari

Äänikirja

Johdanto

Laila Hirvisaaren Sonja-kirjasarjan kolmas osa Myrskypilvet vuodelta 1995 kertoo Venäjän keisarillisen suuruudenajan viimeisestä hetkistä ja vaikuttaa myös elämään Suomessa. Sonja-kirjasarja kertoo Sonja Orbeliani nimisestä naisesta joka Myrskypilvet äänikirja tarinassa on palannut Pietariin, hänen rakastamansa kaupunkiin, missä hän toimii keisarinna Aleksandran hovinaisena.

Mutta kun Venäjä ajautuu sotaan Japanin kanssa kaikki asiat muuttuvat. Sodassa taistelee muun muassa mies josta on tullut Sonjalle erittäin tärkeä. Kun kaikki muuttuu ja heidän kaikkiensa tuntema tuttu ja turvallinen rikkoontuu, Sonja astuu kuvioihin rohkaisemaan ja auttamaan kansaihmisiään. Mutta sydämessään hän kantaa salaisuutta jota hän ei voi kertoa kenellekään.

Myrskypilvet äänikirja ilmainen on äänittänyt Eija Ahvo. Äänikirjalla on pituutta noin 14,5 tuntia.

Kirjasta: Myrskypilvet

Leila Hirvisaaren Sonja sarja kertoo naisesta nimeltään Sonja Orbeliani. Ensimmäisessä kirjassa Sonja käsitellään Sonjan lapsuutta ja nuoruutta Venäjällä. Seuraava kirja Valkoakaasiat hyppää hieman ajassa eteenpäin ja Sonjasta on tullut Ksenian hovineito ja hän liikkuu paljon keisariperheen kanssa muun muassa lomamatkoilla. Myrskypilvet äänikirja liikkuu noin 10 vuotta ajassa eteenpäin ja Sonjasta on tullut keisarinnan Aleksandran hovineiti. Sarjasta löytyy vielä neljäs osa nimeltään Satakielimetsä sekä viides osa Viktoria. Kirjat pitäisi lukea järjestyksessä, jotta pysyy tarinan käänteissä mukana. Kirja on kirjeromaani.

Myrskypilvet äänikirja ilmainen kertoo, kuinka moni Sonjalle läheinen ihminen on lähiaikoina kuollut. Sonja palaa Pietariin keisarinnan hovinaiseksi, vaikka hänen oma surutyönsä on vielä kesken. Elämä palatsissa ja työ puolittain keisarinnan hovissa ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista ja kun sota Japania vastaan alkaa, kaikki muuttuu.

Sonjan miessuhteet ovat mielenkiintoista, jos joksikin sekavaakin. Myrskypilvet kertoo miten Sonja huomaa ikävöivänsä viisi eri miestä, josta jokainen on rintamalla. Miehet ovat Gustaf Mannerheim, Kreivi Boris, Mihail, Ruhtinas Aleksander sekä Ruhtinas Kostja. Kaikki Sonjalle niin tärkeitä ja rakkaita. Kirjassa Sonja myös hylkää kosinnan. Pietarissa Sonja puolestaan alkaa organisoimaan naisten osuutta sodassa.  

Myrskypilvet äänikirja sisältää paljon historiaa ja kirjassa käsitellään Venäjän levottomuuksia. Tämä on tärkeää koska se pohjaa sitä, miten kaikki sitten myöhemmin murtuu. Historian osuudet kirjassa on sekä puuduttavaa että sydäntä särkevää ja erittäin mielenkiitoista jos historian tapahtumat kiinnostavat.

Kirja on suhteellisen raskasta luettavaa koska ajat ovat synkät mitä tekee myös tarinasta synkän, se ei kuitenkaan missään nimessä tee kirjasta huonon vaan antaa tarinalle syvyyttä ja totuudentuntua. Sonja on kirjasarja joka on täydellinen sellaiselle lukijalle tai kuuntelijalle joka on kiinnostunut Venäjän historiasta mutta haluaa myös romantiikkaa ja ihmissuhteita.

Kirjailijasta: Leila Hirvisaari

Leila Hirvisaari syntyi Viipurissa vuonna 1983 ja kuoli Helsingissä vuonna 2021. Hän oli tunnettu ja useasti palkittu kirjailija. Hirvisaari kirjoitti pitkän uransa aikana monta romaanisarjaa kuten muun muassa Laatokka, Sonja ja Kannas. Tämän lisäksi Hirvisaari kirjoitti myös tv-sarjojen käsikirjoituksia ja näytelmiä. Hirvisaaren kirjojen tapahtumapaikat ovat muun muassa Venäjä, Rooma, Intia ja Suomen Karjala.  Hirvisaarta on sanottu yhdeksi tärkeimmäksi historiallisista tapahtuneista naiskirjailija.

Hirvisaaren esikoisteos ilmestyi vuonna 1972, Lehmusten kaupunki. Hänen viimeinen kirja julkaistiin vuonna 2004, Kotimaa. Hirvisaari kirjoitti tuotteliaan uransa aikana yli 40 kirjaa jota on myyty yhteensä yli 4 miljoonaa kappaletta. Suuren suosionsa huolimatta, Hirvisaarta ei nähty juurikaan julkisuudessa. Jos hänet haastateltiin hän puhui ainoastaan työstään, ei koskaan omasta yksityiselämästään.

Kuuntele Ilmaiseksi: