Myrskynvartija Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Kristina Ohlsson

Äänikirja

Johdanto

Ruotsalaisen suosikkikirjailija Kristina Ohlssonin kirja Myrskynvartija on ensimmäinen osa kirjasarjassa nimeltään Strindberg.  Myrskynvartija äänikirja kertoo finanssihaista August Strindbergistä joka muuttaa pienen idylliseen kylään Ruotsin länsirannikolla haaveena perustaa antiikkikaupan. Samana päivänä kuin August saapuu kyläkoulun opettaja Agnes katoaa jäljettömiin. Koko kylä on huolissaan ja Agnesta etsitään tarkoin ympäri vuorokauden.

Augustista alkaa tuntua että Agnesin katoaminen liittyy jotenkin häneen mutta miten ja miksi? Mihin Agnes on kadonnut? Kirja kertoo ihmisen sisällä piilevästä pahuudesta jota ei voi edes kuvitella. Augustin toiveet rauhallisesta elämästä jää nopeasti vain haaveeksi. Myrskynvartija äänikirja ilmainen on Aku Laitisen äänittämä. Kirjan pituus on 14 tunti ja 39 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Myrskynvartija

Myrskynvartija äänikirja esittelee alkuun päähahmonsa August Strindberg. August Strindberg ei ole sukua kirjailijan Strindbergiin, mutta kysymys esitetään hänelle usein. Sen sijaan hän on menestynyt finanssihai Tukholmasta joka on juuri eronnut ja joka on väsynyt suurkaupunkiin viilinään ja hän on päättänyt muuttaa Hovenäsetin kylään ja avata siellä pienen kaupan, haave joka hänellä on ollut jo pitkään.

Myrskynvartija äänikirja ilmainen kuvailee kuinka August saapuu kylään myrskyisenä yönä. Kohta paljastuu että kylän pidetty keski-ikäinen opettaja Agnes katosi samana yönä. Hän oli mennyt ulos katsomaan että perheen vene on kunnolla kiinnitetty eikä palaa koskaan. Agnesin mies ja poika ovat surun murtamana.

Poliisi etsii Agnesiä vuorokauden ympäri. Etsintöjä johtaa kokenut ja empaattinen poliisi Maria Martinsson joka on myös yksi kirjan päähenkilöistä. Maria on hyvä poliisi mutta hänellä on myös omia haasteita, kuten muun muassa aggressiivinen aviomies.

Myrskynvartija äänikirja kuvailee miten kylälaiset suhtautuvat alkuun skeptisesti kylän uuteen asukkaaseen. He pohtivat miksi menestykäs ja varakas henkilö kuten August tahtoo muuttaa pieneen kylään. He pohtivat myös tietääkö August mitä taloa hän on vuokrannut. August ei tiedä mutta pian hänestä alkaa tuntua että Agnes opettajan katoaminen liittyy häneen.

Pian hänelle selviää että 30 vuoden takaisen katoaminen ja murha liittyy häneen. Nimittäin naisen ruumis löydettiin hänen vuokraamasta talon pakkasesta. August kiinnostuu enemmän ja enemmän tapauksesta ja Agnesin katoamisesta, liittyvätkö tapahtumat yhteen?

Jotkut kylälaiset epäilevät että Agnes olisi liukastunut märkään kallioon ja pudonnut veteen kun muut taas epäilevät että Agnes katoaminen liittyy vahvasti vanhaan murhaan. Aikaa kuluu ja on yhä epätodennäköisempää että Agnes on elossa.

Myrskynvartija on mitä mainioin dekkari ja Strindberg ja Martinsson kiinnostava kaksikko. Myrskynvartija on älykäs dekkari.

Kirjailijasta: Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson syntyi vuonna 1979 Ruotsin Kristianstadissa. Ohlsson on tunnettu rikoskirjailija sekä entinen tutkija. Tutkijana Ohlsson oli erikoistunut Euroopan unionin sekä Lähi-idän ulkopolitikkaan. Hän on muun muassa työskennellyt analyytikkona sekä Ruotsin poliisihallinnossa sekä ETYJ-järjestön analyytikkona Wienissä. Vuodesta 2012 lähtien Ohlsson on toiminut kokopäiväisenä kirjailijana.

Ohlsson debytoi kirjailijana vuonna 2009 kirjallaan Nukketalo. Hänen älykkäät dekkarit ovat tehneet hänestä yhden Pohjoismaiden suosituimmaksi dekkarikirjailijaksi. Myrskynvartija kirja on ensimmäinen osa uutta kirjasarjaa joka heti ilmestyttyään tuli Ruotsin myydyin kirja. Kirja sijoittuu Hovenäsetin kylään, missä Ohlsson itse on viettänyt lapsuuden kesiään. Hän on kertonut julkisuudessa että on jo kauan halunnut sijoittavan kirjan ihanaan pieneen kylään.

Kuuntele Ilmaiseksi: