Myrskyn sisar Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Lucinda Riley

Äänikirja

Johdanto

Myrskyn sisar on toinen osa kirjailijan Lucinda Rileyn kirjoittamassa suurta suosiota savuttaneessa kirjasarjassa nimeltään Seitsemän sisarta. Kirjasarjan kolme ensimmäisiä osaa voi lukea missä järjestyksessä tahansa johtuen siitä, että kirjojen tarinat alkavat samasta kohdasta. Kirjasarja Seitsemän sisarta kertoo seitsemän adoptoidun tytön elämästään heidän rakkansa kasvatti isänsä kuoleman jälkeen, kun jokainen sisko saa kirjekuoren sisältäen vihjeen hänen taustastaan ja lähtee etsimään omia juuriaan.

Varakas herrasmies nimeltään Papa Saltin nimittäin on adoptoinut tyttäriään jokaisesta maailmanosasta. Seitsemän sisarta äänikirja kertoo toisen vanhimman sisaren, Ally D’Apliesen tarinan. Myrskyn sisar äänikirja ilmainen on Usva Kärnän äänittämä. Äänikirjan pituus on 19 tuntia ja 31 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Hilkka Pekkanen.

Kirjasta: Myrskyn sisar

Suurta maailmanmenestystä saavuttanut Seitsemän sisarta kirjasarjan toinen osa Myrskyn sisar äänikirja kertoo Ally D’Apliesen, toiseksi vanhin siskon, tarinaan. Lucina Rileyn kirjoittamassa kirjassa tavataan vahvoja ja itsenäisiä naisia jotka sekä elävät nykyajassa ja jotka ovat osaa historiaa. Riley on itse kertonut, että osa naishahmoista joihin voi tutustua kirjasarjassa perustuu todellisiin henkilöihin historiasta. Tarinat vievät lukijan ympäri maailmaa.

Myrskyn sisar äänikirja ilmainen alkaa, kun Ally palaa kotiin, kauniiseen ja ylelliseen huvilaan Geneven rannalla. Siellä kuusi seitsemästä sisaresta kokoontuvat yhdessä suremaan heidän rakkansa kasvatti isänsä Papan kuolemaa. Kohta selviää, että Papalla on vielä yksi yllätys jokaiselle tyttärelleen. Jokainen saa vihjeen jonka kautta voivat lähtemään tutkimaan omia juuriaan ja sukunsa historiaa. Tästä lähtökohdasta myös Allyn tarina saa alkuunsa.

Kirjan alussa kerrotaan, että Ally on ammattilaispurjehtija ja hänellä on kohta alkamassa kisa. Ally on myös rakastumassa kilpaveneen kapteeniin. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Allylle selviää, että hänen kasvatti isänsä on menehtynyt. Papan jättämä kirje kuitenkin antaa Allylle voimia palata purjehtimaan rakkaansa Theon kanssa. Tapahtuu kuitenkin onneton sattuma ja kohta koko Allyn maailma on sirpaleina.

Silloin Ally tarttuu taas Papan jättämään kirjeeseen ja päättää lähtemään etsimään juuriaan. Allyn vihje paljastaa hänelle täysin uutta tietoa. Hänen oma historiansa ja sukujuurensa kuljettavat hänet Norjaan, vuonojen ja metsien luonnon kauneuteen Myrskyn sisar äänikirja kertoo. Norjassa hän saa tietää yli vuosisadan sitten eläneestä Anna Landvikista. Anna lauloi aikanaan Edward Griegerin oopperan ensi-illassa.

Pikkuhiljaa Allylle selviää enemmän ja enemmän Annan ja Edwardin tarinasta ja hänen omista juurista mutta tämä saa Allyn yhä enemmän pohtimaan omaa perhettään. Kuka Papa Salt oikein oli ja miksi sisarparven seitsemäs sisar on kadonnut?

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Lucinda Riley syntyi vuonna 1966 ja menehtyi vaikean sairauden uuvuttamana vuonna 2021 Pohjois-Irlannissa. Riley kirjoitti tarinoita koko elämänsä, hän on aiemmin julkaissut muun muassa kirjat Perhosten huone ja Vaarallinen kirje. Ennen varsinaista kirjailijauraa Riley oli muun muassa näyttelijä. Vasta Seitsemän sisar kirjasarjan myötä Rileystä tuli maailmalla tunnetuksi.

Hän on kertonut, että Seitsemän sisar kirjasarja idea syntyi eräänä tammikuisena yönä vuonna 2013, kun hän katseli tähtitaivasta ja näki tähtikuvion Seulas. Seulas on toiselta nimeltään seitsemän sisarta. Tähtikuvio on synnyttänyt erilaisia myyttejä monen maailman kansojen keskuudessa. Rileyn kirjoittamia kirjoja on myyty maailmalla yhteensä kymmeniä miljoonia ja teokset ovat käännetty yli 40 kielelle.

Kuuntele Ilmaiseksi: