Muukalaisen päiväkirjat Äänikirja

3.7/5

Kirjoittaja: Elly Griffiths

Äänikirja

Johdanto

Suositun kirjailijan Elly Griffithsin uusi jännityssarja Harbinder Kaur ensimmäinen osa Muukalaisen päiväkirjat on herkullinen murhamysteeri goottihengessä. Kirjassa Clare Cassidy on kauhutarinoiden mestarin, kirjailijan R. M. Hollandin, kotitalossa opettamassa kirjallisuutta.  Muukalaisen päiväkirjat äänikirja kertoo miten vanhat kauhutarinat muuttuvat julmaksi todellisuudeksi, kun Claren kollegaa murhataan. Murhaaja jättää viestin missä viitataan Hollandin kirjaan. Paikalle kutsutaan etsivä Harbinder Kaur joka uskoo, että murha liittyy kirjailijaan mutta ehkä myös Clareen. Clare on todella pelästynyt ja kirjoittaa asiasta päiväkirjaansa, johon joku alkaa kirjoittamaan vastauksia.

Muukalaisen päiväkirjat äänikirja ilmainen on äänittänyt Johanna Kokko. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 5 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Cristina Sandu.

Kirjasta: Muukalaisen päiväkirjat

Muukalaisen päiväkirjat äänikirja kertoo englanninkielisestä opettajasta toisella asteella, Clare Cassidystä. Clare työskentelee koulussa joka on aiemmin ollut kuuluisan kauhukirjoittajan R.M. Hollandin koti. Tämä asia innostuttua Clarea koska hän tutkii juuri tämän kirjailijan taustaa ja elämää. Clare on muun muassa erittäin kiinnostunut Hollandin vaimon ja mahdollisen tyttären Mariannan kohtalostaan. Clare on naimisissa Simonin kanssa ja niillä on teini-ikäinen tytär Georgie.

Kirjan alussa Claren kollega Ella löydetään kuolleena. Alkuun ei tunnu olevan minkään näköistä johtolankaa mutta Clare joutuu keskelle tutkintaa, muun muassa hänen läheisestä suhteestaan Ellan ja myöhemmin vielä enemmän, kun paljastuu ettei hän ole kertonut kaikki tietonsa Ellan ja koulun rehtorin Rickin suhteesta. Kuolleen Ellan vierestä löytyy viesti joka sisältää Hollandin kirjasta tunnettu lause.

Muukalaisen päiväkirjat äänikirja ilmainen kuvaa miten Claire kirjoittaa tuntemuksistaan päiväkirjaansa, niin kun hänellä yleensäkin on tapana. Kohta Claren päiväkirjaan alkaa ilmestymään vastauksia hänen kirjoituksiin. Clare on hyvin peloissaan ja rikostutkija Harbinder Kaur uskoo, että murhaajalla on pakkomieli juuri Clareen. Tämän jälkeen myös Rick löytyy kuolleena.

Muukalaisen päiväkirjat äänikirja kertoo miten seuraavaksi Claren mies Simon joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Tämän jälkeen Clare perheineen matkustavat Skotlantiin ajatuksena pysyä siellä, kunnes murhaajaa saadaan kiinni. Harbinder Kaur jää siksi aikaa asumaan Claren kotiin, jotta olisi paikalla, jos murhaaja ilmestyy paikalle.

Claren talossa Harbinder alkaa yhdistämään asioita ja yhtäkkiä hän ymmärtää kuka murhaaja on. Harbinderille tulee erittäin kova kiire saadakseen Claren yhteyttä ennen, kun on liian myöhäistä. Kun hän ei onnistu hän lähtee saman tien kohti Skotlantia peläten, että hän on liian myöhässä…

Muukalaisen päiväkirjat on mielenkiintoinen tarina ja nautinnollinen lukukokemus. Perinteinen dekkarikirja jossa on kaikki mausteet.

Kirjailijasta: Elly Griffiths

Domenica de Rosa, kirjailijanimeltään Elly Griffiths, syntyi vuonna 1963 Lontoossa. Griffiths on tunnettu brittiläinen rikoskirjailija. Hän on opiskellut englannin kieltä yliopistossa ja työskenteli vuosia kustannusalalla ennen siirtymistään vapaaksi kirjailjaksi.  Elly Griffiths on kirjoittanut aiemmin kaksi kirjasarjaa. Kirjasarja Ruth Gallowaysta kertoo oikeusantropologista Ruthista. Kirjasarja koostuu 15 kirjasta, ensimmäinen julkaistiin vuonna 2010.

Griffithsin toinen kirjasarja kertoo rikostutkijasta Edgar Stephenistä. Kirjat sijoittuvat Brightoniin 1950-luvulla. Kirjasarjassa on 6 kirjaa. Ensimmäinen kirja sarjassa julkaistiin vuonna 2014. Griffiths on kirjoittanut kolme kirjaa Harbinder Kaurista. Kirjasarjan ensimmäinen kirja Muukalaisen päiväkirjat voitti parhaan jännityskirjan Edgar palkinnon julkaisuvuotena. Geiffiths on myös kirjoittanut lastenkirjoja. Domenica de Rosa nimellä hän on myös kirjoittanut muutama romaani.

Kuuntele Ilmaiseksi: