Mutta suurin niistä on raha Äänikirja

3.5/5

Kirjoittaja: Valtteri Mörttinen

Äänikirja

Johdanto

Valtteri Mörttisen teos Mutta suurin niistä on raha on kirjasarjan Rajakarin aloitusosa. Ailon Rajakari on räväkkä ja uudenlainen rikospoliisi Helsingissä. Rajakarille työ on pakkomieli. Mutta suurin niistä on raha äänikirja kertoo koronapandemian aikana tapahtuneesta satunnaista huumekauppiaan murhaa. Kirjassa myös taksiyrittäjä nimeltä Matti Virtanen ratkaisee omia taloudellisia vaikeuksia myymällä pientä erää heroiinia.

Virtanen sekoittuu lopulta kanainväliseenkin rikollisuuteen ja joutuu tekemisiin Rajakarin kanssa. Mutta suurin niistä on raha on kyyninen, jännittävä ja paljon mustaa huumoria sekä yhteiskuntakritiikkiä sisältävä karu kuvaus tämän päivän Suomesta. Mutta suurin niistä on raha äänikirja ilmainen on Jarmo Mäkisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 9 tuntia ja 23 minuuttia.

Kirjasta: Mutta suurin niistä on raha

Tietokirjailijan Valtteri Mörttisen esikoisromaani Mutta suurin niistä on raha -teos on ensimmäinen osa Rajakari -nimistä kirjasarjaa, jolle luonnollisesti on luvassa jatkoa. Ailo Rajakari on kirjasarjan päähenkilö. Kyseessä on työhönsä pakkomielteisesti suhtautuva ja persoonana räväkkä rikospoliisi Helsingin polisissa. Hän rakastaa laadukasta viskiä ja pikkusikareita ja hän on tottunut samaan mitä haluaa. Jotain traumaattista hänen menneisyydessään on mutta sitä aloitusosa ei vielä avaa. Mutta suurin niistä on raha äänikirja on moderni rikostarina joka sisältää rutkasti sekä huumoria että yhteiskuntakritiikkiä.

Mutta suurin niistä on raha äänikirja ilmainen alkaa kesken koronapandemian. Pandemia vie mennessään myös kirjassa esiintyvästä espoolaiselta taksiyrittäjä Matti Virtaselta tulot alkuvuodesta 2020. Kirjassa huumekauppiaille avautuu erittäin hyviä myyntimahdollisuuksia, kunhan keksillisyyttä löytyy. Hallituksen määräämät pandemiatoimet kuten Uudenmaan sulku ja kasvomaskit lisäävät hämäräbisneksiä joka puolella Helsingin kaupunkia. Kunhan myytävää löytyy, löytyy ostajiakin. Kirjassa kuvataan huumorin avulla uusia puolia sekä liikkumisrajoituksiin ja ravitolasulkuihin.

Mutta suurin niistä on raha äänikirja kuvailee jo heti kirjan alussa murhan. Nuori mies, maahanmuuttajataustalla, löytyy Kalasatamalta rakennuskuopasta ammuttuna. Hänen sormensa on katkottu ja vaikuttaa siltä, että hänen kädestään on varastettu kello. Asiaa tutkiva ryhmä, Rajakarin johdolla, epäilee heti, että tapaus liittyy huumekauppaan. Kun tutkinta ei mene eteenpäin, se halutaan arkistoida. Tähän Rajakari ei suostu.

Matti Virtanen saa käsiinsä erän heroiinia. Alkuun hän ei edes tiedä mistä huumeesta on kyse mutta kun tämä selviää ja sattumalta Virtanen oivaltaa mistä voisi löytyä huumeista kiinnostuneita, ja rahakkaita, asiakkaita. Hän ällistyy rahasummista mitä voi yhden päivän aikana tienata! Ei aikaakaan ennen, kun Virtanen on osaa huumeorganisaatiota.

Kohta Virtanen ja Rajakari törmäävät toisiinsa ja asiat eskaloivat vauhdilla. Mutta suurin niistä on raha on nopeatempoinen dekkari jonka seurassa aika ei taatusti tule pitkäksi.

Kirjailijasta: Valtteri Mörttinen

Valtteri Mörttinen syntyi vuonna 1989 Pirkanmaalla. Mörttinen on toimittaja ja tietokirjailija. Hän on koulutukseltaan journalisti. Hän on ollut toimittajana muun muassa Tampereen aamulehdessä. Mörttinen on myös kirjoittanut tietokirjan Näin talossa – tarinoita Tampere-talosta ja koripalloilijan Teemu Rannikon elämänkerran. Mutta suurin niistä on raha on hänen esikoisromaaninsa. Kirja on uudenlainen, moderni ja sisältää vauhdikkaan tarinan missä liikutaan alamaailman markkinoilla ja Helsingin rikospoliisin alueilla.

Kuuntele Ilmaiseksi: