Musta Raivo Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Linda Rantanen

Äänikirja

Johdanto

True Crime genren sopiva Musta Raivo on Linda Rantasen esikoisteos. Teoksessa Rantanen kertoo Suomessa tapahtuvasta neljästä surmasta, jossa tekijänä yksi tai useampi on ollut surman hetkellä alaikäinen. Kirjassa esitellään Vallilassa vuonna 2020 tapahtunutta ryöstää missä 16-vuotiaat pojat puukottivat uhrinsa hengiltä, Kotkassa tapahtunutta puukotusta vuonna 2009 missä mustasukkainen nuori puukotta kaverinsa hengiltä, Muhoksessa perhekodissa ohjaajan surmaan johtanut pahoinpitely sekä Porissa vuonna 2018 missä 15-vuotias tyttö yhdessä vanhemman miehen kanssa surmasi liikuntakyvyttömän naisen riidan lopuksi.

Kirjassa pohditaan myös taustat ja ennaltaehkäiseviä keinoja ja ääneen pääsevät myös viranomaisia sekä omaisia. Musta Raivo äänikirja on Linda Rantasen itse äänittämä. Musta Raivo äänikirja ilmainen julkaistiin vuonna 2021 ja se on kestoltaan yli 5 tuntia.

Kirjasta: Musta raivo

Linda Rantasen esikoisteos Musta Raivo kertoo tarinamuodossa neljän alaikäisen tekemää henkirikosta Suomessa. Musta Raivo äänikirja on kaikille lukijoille, jotka ovat kiinnostuneita true crime genrestä sekä tositarinoista. Tarinoiden lisäksi teos sisältää esitutkinnasta sekä oikeudenkäynneistä kerättyä ainestoa, viranomaisten, asianosaisia ja omaisten haastatteluja sekä muun muassa joidenkin tapausten tuomittujenkin haastateltu tietoja. Musta Raivo teoksessa käsitellään lisäksi, miten nuoret ajautuvat surmaamaan ja mitä ennaltaehkäiseviä keinoja voi olla.

Musta Raivo kirjassa esitellään seuraavia tarinoita;

Vallilan puukotus vuonna 2020. Helsingin Vallilassa kaksi 16-vuotiasta poikaa ryöstivät ja puukottivat miehen kuoliaaksi.

Kotkan puukotus vuonna 2009. Mustasukkainen ja petetyksi 15-vuotias poika puukotti 17-vuotiaan kaverinsa kuoliaaksi. 15-vuotias poika asui isoäitinsä luona. Poika soitti isoäidilleen ja kertoi joutuneensa petetyksi, tyttöystävä oli ollut hänen kaverinsa kanssa. Poika puukotta yhdellä iskulla kaverina puistossa, palasi kotiin ja hetken päästä poliisit ryntäävät asuntoon.

Muhoksen perhekodissa sattunut ohjaajan surma vuonna 2015: Perhekodissa 16- ja 17-vuotiaat pojat tappoivat ohjaajan ja lähtivät pakoon. Tekoa on kuvailtu järkyttävän raa’aksi. Surma-aseina käytettiin muun muassa uuniritilä, imurinvarsi ja pöytälevy. Tilanne alkoi yöllä, kun yksin töissä ollut ohjaaja päälle käytiin 17-vuotian pojan toimesta. Ohjaaja pääsi pois tilanteesta mutta oven takana ollut 16-vuotias poika löi kuitenkin ohjaaja imurinputkella päähän. 17-vuotias muun muassa kuristi ohjaajaa ja potkaisi tätä päähän. Ohjaaja kuoli saamiensa vammoihin ja pojat karkasivat perhekodissa. Poliisi tavoitti heitä myöhemmin.

Liikuntarajoitteisen naisen surma Porissa vuonna 2018: Täysi-ikäinen mies ja 15-vuotias tyttö surmasivat riidan päätteeksi yhdessä naista, joka oli liikuntarajoitteinen.

Kirjan kirjoittaja Linda Rantanen on Iltalehden toimittaja, podcast-käsikirjoittaja sekä kirjailija. Musta Raivo äänikirja ilmainen on kirjailijan Linda Rantasen itse äännittämä. Musta Raivo äänikirja on kestoltaan vähän yli 5 tuntia pitkä.

Kirjailijasta: Linda Rantanen

Linda Rantanen esikoisteos Musta Raivo julkaistiin vuonna 2021. Päätoimena Rantanen on iltalehden toimittaja sekä podcast-kirjailija ja ylläpitäjä. Rantanen on koulutukseltaan mediapalvelujen toteuttaja. Hän on toiminut freelancerina ja kirjoittanut muun muassa Alibi ja Haaste lehteen. Rantaselle rikos on elämäntyö. Rantanen on kirjoittanut kirjan Rauman rikokset, jota myös julkaistiin vuonna 2021.

Yhdessä rikos- ja oikeustoimittaja Veera Miettisen kanssa Rantanen käsikirjoittaa ja pitää Selvittämättömät-podcastia. True Crime Podcastissa Selvityttämättömät käsittelee suomalaisia henkirikoksia ja katoamisia, jotta ei olla pystytty selvittämään. Podcastissa perehdytään salaperäisiin tapauksiin 1980-luvulta 2000-luvulle. Ohjelmassa haastatellaan tapauksi tutkineet poliiseja ja omaisia ja vanhoista tapauksista selviää usein uutta tietoa. Jaksot ilmestyvät joka toinen keksiviikko.

Kuuntele Ilmaiseksi: