Murhalesken muistelmat Äänikirja

3.5/5

Kirjoittaja: Anneli Auer

Äänikirja

Johdanto

Anneli Auerin kirjoittama ja itse äänittämä Murhalesken muistelmat on elämänkerrallinen kuvaus Aurein elämästä, hänen miehensä murhasta ja hänen omasta syyttämättömyydestänsä. Eränä joulukuisena yönä vuonna 2006 Auer soittaa hätäkeskukseen ja ilmoittaa hänen talossansa olevan tunkeilija joka yrittää tappaa hänen miehensä, Jukka S Lahtea. Poliisi saapuu nopeasti paikalle Ulvilassa sijaitsevassa omakotitalossa. Talosta löytyy neljän lapsen ja Auerin lisäksi hänen kuollut miehensä parin makuuhuoneesta ja rikkinäinen ikkuna.

 Tästä alkaa Auerin omia sanoja käyttäen; omituinen murhamysteeri. Aueria syytettiin lopulta miehensä murhasta ja vasta neljän pitkän oikeudenkäynnin jälkeen hänet todettiin syyttömäksi. Murhalesken muistelmat äänikirja on julkaistu vuonna 2016. Kestoltaan äänikirja on hieman yli 11 tuntia pitkä.

Kirjasta: Murhalesken muistelmat

Hovioikeudessa murhasyytteestä vapautunut Anneli Auer julkaisi Murhalesken muistelmat äänikirja, jotta hän voisi kertoa omin sanoin tarinaansa.  Kirjassaan Auer vakuuttaa syyttämättömyyttä mutta ei juurikaan valaise sitä asiaa, että hän on saanut myös vankeustuomion myös törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Kirjassa ei myöskään kovin paljon uutta hänen miehensä kuolemantapauksesta valaise. Koska asiaa käsiteltiin laajasti medioissa, on kirjassa uutta lähinnä Auerin omat väitteet ja kokemukset.

Murhalesken muistelmat äänikirja ilmainen Auer ilmaisee muun muassa huolensa siitä, kun hänet on kuvattu ilman meikkiä ja miten poliisit aikoinaan ihmettelivät omakotitalon sotkuisuutta. Auer kertoo myös, kuinka hän itsehuoltajana joutui opettelemaan tiskaamaan ja imuroimaan ja kuinka hän joutui etsiä miehiä jotka veivät hänen autonsa huoltoon. Teos herättää ihmetystä. 

Murhalesken muistelmat äänikirja on pullollaan Auerin väitteitä eri tapahtumista. Näihin lukijan tulee suhtautua niin, että ne ovat hänen omia kertomiansa ja henkilökohtaisia näkemyksiä. Kirjassa Auer arvostelee heitä poliiseja jotka epäilivät hänet syylliseksi, julmiksi ja koviksi. Kun taas joitakin miespoliiseja hän kuvaa ammattitaitoisiksi ja ihaniksi. On kovin kiusallista kuunnella Murhalesken muistelmat äänikirja ilmainen kuvaus rikostutkinnasta missä kirjailija samalla kuvaa omaa viehätysvoimaa.

Auer haki valtiolta kolmen miljoonan euron korvauksia kärsimyksistä vedoten muun muassa saamastaan julkisuudesta. Valtiokonttori myönsi yli 500 000 euroa korvauksia. Murhalesken muistelmat äänikirja ilmainen kuvaa paljon Auerin lapsia mutta kirjassa lapset ovat kuten koristeesineitä. Muun muassa Auer lopetti lasten psykoterapiakäynnit koska oli sitä mieltä, ettei lapset sellaista tarvitse.

Auer on tuomionsa kärsinyt ja myös toisesta rangaistuksestaan vapautunut. Rikoksesta epäilty on syytön niihin asioihin, joista hänellä ei ole langettavaa lainvoimaista tuomiota. Auerilla on nyt mahdollisuus jatkaa elämäänsä eteenpäin ja rakentaa uutta arkea. Se voi vaan olla hieman hankalaa, kun kerta toistensa jälkeen hän itse palaa sekä julkisuuteen että miehensä kuolemaan.

Kirjailijasta: Anneli Auer

Anneli Auer syntyi Kaarinassa vuonna 1965.  Perheeseen kuului hänen lisäksi äiti, isä ja pikkuveli. Perhe harrasti muun muassa purjehdusta. Koulussa Auer oli hyvä oppilas, erityisesti kielissä. Joidenkin mielestä Auer oli sulkeutunut. Hän oli hiljainen eikä hänellä ollut, kun yksi kaveri. Ylioppilaskirjoituksissa Auer kirjoitti viisi laudaturia. Lukion jälkeen Anneli etsi alaansa opiskelemalla muun muassa Turun yliopistossa. Lopulta hän aloitti opinnot Turun kauppakorkeakoulussa.

Auer valmistui ekonomiksi 1995 mutta ei löytänyt töitä. Hän osallistui Turun työvoimatoimiston kurssille jota veti sosiaalipsykologi Jukka S. Lahti. Auer sai töitä ja jakoi huoneen Lahden kanssa. Vaikka molemmat olivat tahoillaan liitoissa, pari rakastui ja kohta Auer oli raskaana. Pariskunta päätti jatkaa liitoissaan mutta päättyivät kuitenkin yhteen lapsen olleen puolivuotias. He saivat yhteensä neljä lasta, Auer oli kotiäitinä.

Kuuntele Ilmaiseksi: