Mun huikea elämä - Niko ja Santtu Äänikirja

4.7/5

Kirjoittaja: Santeri Hänninen & Niko Meuronen

Äänikirja

Johdanto

Mun huikea elämä on tubettajien Niko ja Santun eli Niko Meurasen ja Santeri Hännisen kirjoittama ja äänittämä teos. Kirja on osaa äänikirjasarjaa missä suositut tubettajat ja some vaikuttajat kertovat itsestään ja taustoistaan. Kirjasarjan tarkoituksena on tutustuttaa kuuntelijaa tubettajien kuten tutustuu ystäviin. Mun huikea elämä – Niko ja Santtu äänikirja sisältää muun muassa Nikon ja Santun kommelluksia lapsuudesta ja nuoruudesta sekä heidän mielipiteensä siitä millaista on elää valokeilassa sekä heidän tarinansa siitä, miten siihen pisteeseen on päästy.

Tämän lisäksi he neuvovat nuoria kuuntelijoilla sellaisilla neuvoilla mitä olisivat itse nuorena kaivanneet. Mun huikea elämä – Niko ja Santtu äänikirja ilmainen on pituudeltaan 1 tuntia ja 3 minuutta pitkä. Äänikirja julkaistiin vuonna 2022.

Kirjasta: Mun huikea elämä – Niko ja Santtu

Mun huikea elämä – Niko ja Santtu on kolmas itsenäinen osa äänikirjasarjaa jossa somesta tutut vaikuttajat ja tubettajat kertovat omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan nuorille kuuntelijoilleen ja fanilleen. Kohderyhmänä on kirjan kustantamon Otavan mukaan alakoululaiset. Sarjassa on julkaistu aiemmin myös Mun huikea elämä äänikirja Pinja Sanaksenahosta ja Nelli Orellista. 

Kirjassaan Mun huikea elämä – Niko ja Santtu äänikirja esittävät poikien kertomus siitä miten heistä tuli tubettajia. Santtu kertoo että olin aina, pienestä pitäen, haaveillut tulla tunnetuksi. Santtu kertoo myös että hänen lempipuuhansa pienenä oli pihaleikit. Hän kertoo lapsuudestaan parhaimmista kavereistaan ja luistelukoulusta. Jääkiekon pelaaminen oli myös Santulle tärkeä ja rakas harrastus.

Mun huikea elämä – Niko ja Santtu äänikirja ilmainen kertoo että Niko kokeili lapsena kaikkea eri harrastuksia ja hän löysi lopulta partion, mikä tuli hänelle tärkeä harrastus. Niko oli lapsena vilkas ja vastahakoinen tekeminen asioita mistä hän ei pitänyt. Pojat muistuttavat kuulijoitaan siitä että erilaisuus on rikkaus eikä tarvitse hävetä sitä ettei ole samanlainen kun kaikki muut vaan päinvastoin.

Molemmat pojat kertovat myös kuinka tärkeää on muista että jokainen meistä on hyvä juuri sellainen kun on. Vaikka ihailee muita ei tarvitse silti hävetä siitä kuka itse on. Niko kertoo ongelmistaan oppia lukemaan ja kirjoittamaan ja Santtu puolestaan kertoo ujoudestaan ja kuinka häntä hävetti pitää esitelmiä luokkakaverinsa edessä.

Mun huikea elämä – Niko ja Santtu äänikirja sisältää myös Nikon tarinan siitä kuinka häntä koulukiusattiin ja hän kertoo myös elämänsä käännekohdasta. Niko oli 14-vuotias ja sai kengät jonka alla oli rullat. Ollessaan minigolfaamassa Niko kaatui ja hänen ranteensa murtui. Hänen vanhempiensa ostivat hänelle videokameran jonka kautta Niko innostui kuvaamisesta. Kaksi poikaa jotka molemmat harrastivat kuvaamista ja YouTube videoita tapasivat ja päättivät tehdä videoita yhdessä. Näin syntyi heidän supersuosittu YouTube kanava Niko ja Santtu.

Kirjailijoista: Niko Meuronen ja Santeri Hänninen

Niko Meuronen syntyi vuonna 1999 Kuopiossa ja Santeri Hänninen kaksi vuotta aiemmin, vuonna 1997, myös hän Kuopiossa. Meuronen ja Hänninen ovat supersuosittuja tubettajia. Vuonna 2015 he perustivat yhteisen YouTube-kanavan jonka he nimesivät Niko ja Santuksi. Heidän kanavansa on yksi Suomen suosituimmasta ja heillä on yli 345 000 tilaajaa. He kuvaavat kanavalleen erilaisia videoita, vlogeja ja haasteita.

Meuronen ja Hänninen tutustuivat lanissa joka pidettiin Hännisen autotallissa Kuopiossa vuonna 2013. Tuolloin molemmilla oli omat YouTube-kanavat. Vuonna 2018 parivaljakko muuttivat saman katon alle Tampereelle, jotta voisivat keskittyä enemmän yhteisiin videoihin. Niko ja Santtu ovat julkaisseet myös kolme sinkkua ja tehneet yhdessä aiemmin kirja vitsipitsa.

Kuuntele Ilmaiseksi: