Mun huikea elämä Äänikirja

4.5/5

Kirjoittaja: Nelli Orell

Äänikirja

Johdanto

Mun huikea elämä on Nelli Orellin kirjoittama ja äänittämä teos on osa uudenlaista äänikirjasarjaa missä tutut ja suositut vaikuttajat kertovat itsestään kuten he kertoisivat ystävilleen. Kirjassa käsitellään muun muassa mitä kommelluksia omasta lapsuudesta ja nuoruudesta on jäänyt mieleen ja minkälaista on elää elämänsä valokeilassa ja miten siihen pisteeseen on päästy. Nelli Orell jakaa myös kuuntelijoilleen neuvoja, sellaisia mitä hän olisi nuorena itse kaivannut ja kertoo lisäksi hänelle itselleen tärkeistä asioista.

Sarjassa on julkaistu aiemmin myös Mun huikea elämä äänikirja Jenny Jägerfeldista ja Mun huikea elämä äänikirja ilmainen Pinja Sanaksenahosta.  Nelli Orell äänikirja on pituudeltaan 58 minuutta pitkä. Äänikirja julkaistiin vuonna 2021.

Kirjasta: Mun huikea elämä

Kirjassa Mun huikea elämä äänikirja kertoo Nellin matkasta somevaikuttajaksi, lapsuudestaan ja nuoruudestaan.

Nelli Orell äänikirja ilmainen alkaa kuin Orell kertoo hänen lempinimestään jota hänen ystävänänsä antoi hänelle. Hän kertoo salanimistä mitä hän ja ystävänsä kanssa käyttivät ja käyttävät edelleen heidän tutuista henkilöistä. Näitä salanimiä keksittiin, jotta ihmiset ei tunnistaisi kenestä tytöt keskenään puhuvat.

Lapsena Orellin toiveammatti oli astronautti mutta somevaikuttajan työ on nyt hänellä unelmien täyttymys. Orell kutsuu elämänsä hallitukseksi kaaokseksi. Kirja kertoo unelmistaan ja miten unelmien kohti aina kannattaa mennä. Ja miten kannattaa kehittää oma juttu ja usko siihen. Sitkeydellä pärjää Orell vakuuttaa.  Orellin hyvä neuvo on myös, että jokainen pitäisi yrittää parhaansa, se riittää.

Mun huikea elämä äänikirja kostuu monesta hyvästä neuvosta nuorille. Nelli Orell kertoo äänikirjassaan rehellisesti omasta tavasta kohdata ja ratkaista vastaan tulevia ongelmia. Ongelmat ei yleensä ei ole niin isoja, kun sinä kuvittelet niiden olevan Nelli Orell sanoo kirjassaan. Hän neuvoo nuoria keskustelemaan avoimesti ongelmistaan muille ihmiselle ja noudattaa sellaisia neuvoja jotka itse kokee järkevinä.

Orell kertoo hieman myös omasta koulupolustaan. Orell oli tunnollinen ja hän kertoo kirjassansa, että hän teki aina läksynsä, paitsi kerran, kun hän oli unohtanut ja tämä aiheutti hänessä kovasti stressiä.

Kirjassa Orell kertoo kirjoistansa Luovat kirjat ja miten paljon kirjat merkitsevät hänelle. Orell tuli aikoinaan tunnetuksi somessa tekemistään piirustusvideoistaan ja hän kuvaa itseänsä hyvin luovaksi ihmiseksi.

Orell kehoitta nuoria kuuntelijoita uskomaan itseänsä, mennä kohti omia ongelmia ja viedä itseänsä sellaisiin paikkoihin joka mahdollistaa sitä mitä haluat tehdä. Jos haluat esimerkiksi kohentaa kuntoaan kannattaa viedä itseänsä salille koska todennäköisesti siellä tulee treenattua.

Kirjailijasta: Nelli Orell

Nelli Orell syntyi vuona 2002 Helsingissä. Nykyään hän asuu ja työskentelee huoneistohotellissa Katajannokassa. Hän on koulutukseltaan valokuvaaja sekä pääsi ylioppilaaksi vuonna 2020. Orell on yksi Suomen suosituimmista videobloggaajista. Hän on vlogannut keväästä 2015 alkaen. Orell aloitti tubettamisen vaan 13-vuotiaana, tuolloin hänen videoitaan käsitteli lähinnä piirtämistä ja muita luovia videoita, nykyään skaala on laajempi.

 Orellilla on huikeita seuraajamääriä, Tiktokissa hänellä on lähes 200 000 ja Instagramissakin noin 113 000 seuraajaa. Orellin YouTube-kanavaa tilaa noin 114 000 ihmistä. Orell on aiemmin julkaissut kaksi kirjaa, Luova kirjani ja Luova kirjani 2. Orell tekee paljon kaupallisia yhteistyötä, hänellä on muun muassa oma vaatemallisto. Hän harrastaa liikunta ja kiinan kielen opiskelua.

Kuuntele Ilmaiseksi: