Morsianten laiva Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Jojo Moyes

Äänikirja

Johdanto

Rakastettu Jojo Moyes kirjoittaa Morsianten laiva kirjassaan tarinan vuodelta 1946. Morsianten laiva äänikirja kertoo miten iso valtamerilaiva HMS Victoria on menossa Australiasta Isoon-Britanniaan lastattuna sekä sodasta kotiin palaavilla merijalkaväen sotilailla sekä sota-ajan morsiamilla jotka ovat matkallaan lunastamaan lupauksiaan avioliitosta. Edessä oleva matka on pitkä ja soveliaisuussäännöistä huolimatta jännitteet laivalla on syvät.

Mukavassa seurassa vanhat lupaukset ja sitoumusten merkitys unohtuu ja haalistuu ja joillekin itse matka on loppujen lopuksi merkityksellisempi kuin matkan määränpää. Kirjassa saa tutustua muun muassa Francesiin joka on menneisyyden piinaama mutta löytää laivalta elämälleen ihan uuden suunnan. Morsianten laiva äänikirja ilmainen on äänittänyt Meri Takatalo. Äänikirjan pituus on 17 tuntia ja 23 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Heli Naski.

Kirjasta: Morsianten laiva

Jojo Moyesen kirja Morsianten laiva perustuu tositapahtumiin. Toisen maailmansodan aikana moni australialainen nainen meni naimisiin englantilaisen sotilaan kanssa, mutta he joutuivat useasti odottaa kuukausia ja jopa vuosia päästäkseen miehensä luo Englantiin. Sodan loputtuaan yritettiin keksiä nopea ratkaisu mutta koska sotamorsiamet eivät saatu mahtumaan tavallisiin vientialuksille jotkut saivat matkustaa valtamerilaivalla Victorialla.

Jotta ei tapahtuisi mitään kiellettyä, laivalle asetettiin tiukat soveliaisuussäännöt. Laivalla oli muun muassa vartijoita jotka kulkivat naisten hyttien edustalla öisin mutta he jotka halusivat, löysivät tavat kiertää sääntöjä. Jojo Moyesen isoäiti matkasi Englantiin vastaavalla tavalla. Morsianten laiva äänikirja alkaa vuonna 1946, juuri sodan loputtuaan.

Silloin nuoret naiset Australiassa alkoivat silloin täyttämään avioliittolupauksiaan, tehty sodan aikana. Iso merialus Victoria on täytetty 650 sotamorsiamella, matkallaan aviomiestensä luo sekä tuhannella kotiin palaavalla merijalkaväen sotilaalla. Morsianten laiva äänikirja ilmainen kuvaa laivan tiukkuja sääntöjä jotka muun muassa estävät sotilaiden astumistaan morsianten (ja toiste päin) asuintiloihin.

Ne 650 naista ovat jättäneet kaiken tutun taakseen matkustaakseen rakkauden perään uuteen maailmaan samalla peläten, että heidän aviomiehellensä on loukkaantunut, tai pahempaa, taistelussa taikka että mies ei enää tahdo häntä ja pyytää hänet palaamaan kotiin.  Morsianten laiva äänikirja kertoo miten naisten läsnäolo laivalla häiritsee laivalla vallitsevat erittäin tiukat rutiinit ja jopa laivalla oleva hierarkia. Kirjassa saa tutustua muun muassa laivan kapteeniin Highfieldiin.

Morsianten laivan tarina kertoo lähinnä kuitenkin neljästä naisesta joka jakaa matkalla hyttiä. Hytissä asuu nuori Jean joka ei sano ei juhlalle, nirppanokka Avice jota selvästi ärsyttää, ettei hän saa jakaa hyttiä naisilla samasta taustasta kuin hän itse. Hytissä asuu myös maalta oleva Margaret ja varovainen sairaanhoitaja Frances jolla on enemmän kuin yksi salaisuus. Matka merellä kestää kuusi viikkoa, sinä aikana vanhat lupaukset unohtuvat, uudet tunteet heräävät ja konflikteja syntyvät. 

Kirjailijasta: Jojo Moyes

Jojo Moyes syntyi vuonna 1969 Lontoossa, Englannissa. Nykyään hän asuu perheensä kanssa Essexissä. Moyes on toimittaja ja palkittu kirjailija. Hänen esikoisteos Sheltering rain julkaistiin vuonna 2002, jonka jälkeen Moyes on toiminut kokopäiväisenä kirjailijana. Tämän jälkeen Moyes on kirjoittanut yli 15 romaania. Hänen kirjojaan on käännetty 46 eri kielelle, myyty yli 38 miljoonaa kappaletta ja on ollut bestseller listojen ykkönen peräti 12 maassa. Hän kirjoittaa myös näytelmiä.

The Ship of Brides, Morsianten laiva, julkaistiin Englannissa vuonna 2005. Moyesin kirja Kerro minulle jotain hyvää on myynyt maailmanlaajuisesti yli 14 miljoonaa kappaletta ja sen pohjalta on tehty elokuva jonka pääosissa nähdään Sam Clafin ja Emilia Clarke.

Kuuntele Ilmaiseksi: