Mitä ikinä haluat Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Merit Riihonen

Äänikirja

Johdanto

Mitä ikinä haluat on Merit Riihosen kiinnostava esikoisromaani. Mitä ikinä haluat äänikirja kertoo nuoresta Karrista. Karrin suurin unelma on käydä musiikkiopiston kitaratunneilla mutta se tuntuu mahdottomalta haaveelta. Karrin äiti on yksinhuoltaja, joka enemmin viettää aikansa kapakoissa, kun töissä ja äidin miesystävätkin vaihtelevat tiuhaan tahtiin. Sitten äidin uusin miesystävä tutustuttaa Karrin omaan siskoonsa.

Tuija on varakas nainen, joka kaiken lisäksi tuntuu ymmärtävän Karrin suurta intohimoa musiikkiin. Kun Tuija lupaa maksaa Karrille kitaratunteja Karrin elämä muuttuu kertoheitolla. Kaikella on silti hintansa ja ihmismielellä kääntöpuoli. Mitä ikinä haluat äänikirja ilmainen on Valtteri Turusen äänittämä. Äänikirjan pituus on 9 tuntia ja 56 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Mikä ikinä haluat

Merit Riihosen esikoiskirja Mitä ikinä haluat kertoo 15-vuotiasta Karrista. Rovaniemeläinen Karri tahtoisi vaan soittaa kitaraa, mutta musiikkiopiston tarjoama kitaratunnit ovat liian kalliita. Karrin yksihuoltajaäiti ilmoittaa, ettei hänellä ole varaa maksaa tunnit, joten Karrin lahjakkuus valuu hukkaan koulun bändin kokoonpanossa.

Mitä ikinä haluat äänikirja kuvaa miten Karrin äiti viettää suurimman osan ajastaan kaupungin kuppiloissa. Rahaa menee alkoholiin eikä Karrin äiti tunnu olevan kovin kiinnostunut työelämästä. Häntä kiinnostaa enemmän miehet, joka vaihtuvatkin nopealla tempolla.

Karrin elämä muuttuu, kun hänen äitinsä uusin poikaystävä tuo siskona Tuijan kylään. Mitä ikinä haluat äänikirja ilmainen kuvailee Tuijaa rikkaaksi ja älykkääksi naiseksi, ja ensimmäinen aikuinen joka tuntuu näkevän ja ymmärtävän Karrin palaava halu tehdä musiikkia. Tuija lupaa yllättäen maksaa Karrin soittotunnit. Karrin on onnesta soikeana. Sen lisäksi Tuija ostaa Karrille uuden mahtavan kitaran ja vie hänet katsomaan keikkaa Helsinkiin asti.

Mitä ikinä haluat äänikirja kertoo miten Karri kuitenkin joutuu huomaamaan, ettei mikään elämässä ole ilmaista. Tuija opettaa, että elämässä pitää tehdä vaihtokauppaa ja näin Karri joutuu Tuijan hyväksikäyttämäksi. Kahdessa aikakaudessa liikkuva romaani kuvaa miten yläkoulussa oleva Karri huomaa olevansa Tuijan otteessa kiinni. Hän rimpuilee mutta ei pääse Tuijan otteesta irti. Tuija väittää, että Karri haluaa häntä, vaikka näin ei todellisuudessa ole. Tuijan silmissä erektio on kuitenkin varma merkki.

Karri elää toisaalta ihan tavallisen teinin elämää, liikkuu ystäviensä kanssa kaupungilla ja ihastuu samanikäiseen Amaliin. Toisaalta Karri kärsii tilanteesta Tuijan kanssa, äitinsä alkoholismista, ystävänsä mielenterveysongelmista sekä oman seksuaalisuutensa kanssa. Ja lopulta selviää, ettei Karri ole ainut Tuijan uhri.

Mitä ikinä haluat on vahva kertomus seksuaalisesta hyväksikäytöstä, nuoruudesta ja sen aiheuttamasta kasvukivusta.

Kirjailijasta: Merit Riihonen

Merit Riihonen on syntynyt Tampereella. Riihonen on koulutukseltaan filosofian maisteri ja kirjailija. Hänen esikoikirjansa Mitä ikinä haluat julkaistiin vuonna 2022. Riihonen on kertonut, että kirjan kirjoittamista oli pitkä projekti, hän aloitti kirjan kirjoittamista jo vuosia sitten. Vapaa-ajallaan Riihonen harrastaa joogaa, video- ja pöytäroolipelejä sekä piirtämistä.

Kuuntele Ilmaiseksi: