Minun tarinani Äänikirja

4.5/5

Kirjoittaja: Michelle Obama

Äänikirja

Johdanto

Minun tarinani on Yhdysvaltojen entisen ensimmäisen naisen Michelle Obaman intiimi, inspiroiva ja vaikuttava elämänkerta. Michelle Obama on tullut yksi modernin ajan ikonisimmista henkilöistä saavutuksensa ja vaikutusvaltansa johdosta. Hän sai ensimmäisenä afroamerikkalaisena Yhdysvaltain presidentin vaimona Valkoisen talon vielä tasapuoliseksi ja lämminhenkisemmäksi paikaksi ja hän on myös ottanut vahvasti kantaa ja puhunut naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta.

Minun tarinani äänikirja on lämminhenkinen ja kiehtova kertomus Michelle Obaman elämästään, hänen lapsuudestaan Chicagon eteläosassa, opiskelusta, äitiydestä ja tietysti hänen elämästään presidentin puolisona. Minun tarinani äänikirja ilmainen on äänittänyt Krista Putkonen-Örn. Äänikirjan pituus on kokonaisuudessaan 19 tuntia ja 36 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Ilkka Rekiaro.

Kirjasta: Minun tarinani

Minun tarinani on Michelle Obaman elämänkerta, jota julkaistiin vuonna 2018. Samana vuonna kirja oli Yhdysvallan myydyin eikä se ole mikään ihme. Minun tarinani äänikirja on mielenkiintoinen ja vahva kuvaus mustan naisen matka etelä-Chicagossa sijaitsevasta lapsuudenkodista, eliittikoulujen kautta Valkoisen taloon ja ensimmäisenä afroamerikkalaisena ensimmäiseksi naiseksi.

Michelle Robinson syntyi vuonna 1964 Chicagossa. Kirjassaan Obama kertoo, miten mustia kohdeltiin hänen asuinalueellansa. Tuohon aikaan mustien ihmisoikeusliike oli vahvoillaan, joten Obaman kirja on myös yhteiskunnallisen muutoksesta kuvaava ja kertova teos. Obama kuvaa miten kunnon koulutuksen saaminen oli haasteellista ja miten köyhyys vaikuttivat ihmisiin. Kirjassa kuvataan jonkun verran myös Yhdysvallat maana silloin, nyt ja pohditaan tulevaisuutta, varsinkin afroamerikkalaisen näkökulmasta.

Minun tarinani äänikirja ilmainen kuvaa nimeensäkin mukaisesti kuitenkin enemmän Michelle Obamana omaa elämää ja kehitystään. Kirja on maanläheinen ja lämmin ja tuo lukijalle sen Michellen mitä on median kautta tutuksi tullut. Obama kertoo perheensä olleen naapuruston köyhempiin. Hänen vanhempansa tekivät kovasti töitä ja säästivät kuitenkin kaiken mitä pystyivät, jotta heidän lapsensa pääsisivät opiskelemaan. Lapsena Obama haaveili urasta lastenlääkärinä.

Minun tarinani äänikirja kuvaa miten Obama sai vanhemmiltaan tiukan työmoraalin. Hänen äitinsä hoiti lapsia ja kotia ja hänen isänsä työskenteli vesilaitoksessa eikä jäänyt koskaan sairaslomalle, vaikka sairasti SM-tautia.

Työläisperheestä lähtöisin oleva Michelle Obama pääsi kovalla työllä ja päättäväisyydellä opiskelemaan eliittikouluihin. Obama opiskeli Harvardissa laki ja meni myöhemmin töihin lakifirmaan. Tämän jälkeen Obama pääsi johtavaan asemaan hyväntekeväisyysorganisaatiossa ja sen jälkeen yliopistosairaalaan.

Ollessaan lakifirmassa töissä Michelle sai ohjattavakseen nuoren Barack Obaman. Barack oli hyvin älykäs, jatkuvasti lukeva ja myöhästyvä ylioptimisti ja hänen kanssaan Michelle kävi pitkiä keskusteluja joka lopulta, johti tiiviiseen seurusteluun.

Seurustelu johtaa avioliittoon ja kahteen kauniiseen tyttäreen ja Obaman poliittinen ura vie koko perheen asumaan Valkoisen taloon.

Kirjailijasta: Michelle Obama

Michelle LaVaughn Robinson Obama syntyi vuonna 1964 Chicagossa. Obama on Yhdysvaltain 44. presidentin Barack Obaman vaimo. Pariskunta menivät naimisiin vuonna 1992 ja heillä on kaksi tytärtä. Malia syntyi vuonna 1998 ja Natasha syntyi vuonna 2001. Michelle on opiskellut Princetonin yliopistossa sosiologiaa ja Harvardin yliopistossa lakia. 

Yhdysvaltalain ensimmäisenä naisena Obama kampanjoi muun muassa lasten ja naisten oikeuksista sekä liikalihavuutta vastaan. Hän perusti myös Valkoisen taloon luomupuutarhan. Michelle Obamasta tuli myös tyyli-ikoni ja hänet tunnettaan empaattisena ja lämpimänä ihmisenä. Obaman kirjoittama Minun tarinani on myynyt yli 14 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti ja se on käännetty 23 eri kielelle. Michelle Obamasta on myös olemassa dokumenttisarja Netflixissä missä hän kertoo elämästään.

Kuuntele Ilmaiseksi: