Mike Tyson Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Larry Sloman & Mike Tyson

Äänikirja

Johdanto

Larry Slomanin kirjoittama Mike Tyson Tyly totuus on elämänkerrallinen kirja Mike Tysonista, aikoinaan maailman nuorin nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestari, rikollinen, Broadwayn vetonaula, mietiskelijä ja herkkä poika. Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen kirja yksi urheilumaailman kiistellymmistä ja kirkkaista tähdistä. Mike Tyson äänikirja kuvaa miehen joka oli brutaalisen loistava nyrkkeilykehissä mutta sen ulkopuolella hänen holtiton käyttäytyminen oli huolestuttavaa. Hän juhli, tappeli ja joutui oikeuden eteen monia kertoja mutta vuonna 2003 hän teki myös vararikon.

Silti hän onnistui taitelemaan itsensä takaisin huipulle ja pystyy nyt kertomaan omilla jälkiviisailla sanoillaan koko elämäntarinansa, niin kun hän itse sen koki. Mike Tyson äänikirja ilmainen on äänittänyt Markus Niemi. Äänikirjan pituus on kokonaisuudessaan 24 tuntia ja 24 minuuttia pitkä. Suomennoksen on tehnyt Tarja Lipponen.

Kirjasta: Mike Tyson

Mike Tyson äänikirja alkaa alusta, hänen lapsuudestaan. Mike Tyson ja hänen sisaruksensa kasvoivat köyhissä oloissa, isä ei ollut kuviossa ja äiti oli alkoholisoitunut. Tyson aloitti jo nuorena tekemään pikkurikoksia, näpistelyjä ja asuntomurtoja, vanhempien poikien kanssa. Hän ei pärjää koulussa ja on oikeasti herkkä pelokas lapsi. Hän joutuu pidätetyksi, koulukoteihin ja sijaiskoteihin.

Erässä laitoksessa on töissä opinto-ohjaaja joka on entinen nyrkkeilijä. Hän aloittaa Tysonin kanssa nyrkkeilytreenit ja 13-vuotias Tyson on heti alussa niin taitava että opinto-ohjaaja vie Tysonin tapaamaan legendaarista nyrkkeilymanageria Cus D’Amatolle. Hän ottaa Tysonin siipiensä alle, muuttaa Tysonin asumaan hänen luo ja aloittaa tälle kurinalaisen harjoittelun. Tyson kehittyy todella hyväksi jonka takia Tysonin suuruudenhulluutensakin herää. Hän kokee olevansa sekä gladiaattori että jumala.

Mike Tyson äänikirja ilmainen kuvaa kuinka Tysonin D’Amaton kuoleman jälkeen on täysin hukassa elämässään mutta loistava nyrkkeilykehässä. 1986 Tyson voittaa titteliottelun joka tekee hänestä kaikkien aikojen nuorin raskaansarjan maailmanmestari. Tyson oli 20 vuotta vanha. Voiton jälkeen Tysonista tulee tähti, alkaa juhlimaan eikä pysty enää lopettamaan.

Vaikka Tyson edelleen menestyy nyrkkeilyssä, hän itse on turta, mikään ei oikeasti liikuta häntä taikka tunnu yhtään miltään. Hän on masentunut, avioliitto epäonnistuu, rahahuolet ja jatkuva juhlinta vie hänet yhä syvemmälle. Viimein tippa on, kun Tysonia tuomitaan raiskauksesta ja saa vankilatuomion.

Mike Tyson äänikirja kertoo miten Tyson vielä palaa kehään vankilatuomionsa jälkeen mutta sekin lysti loppuu lyhyen. Kun Tyson puree Evander Holyfieldin korvasta palan hän saa ottelukiellon. Tämän jälkeen Tysonin elämä luisuu taas raideiltaan ja jatkuu vielä pitkään. Hän on sekava ja häntä piinaa naiset, huumeet, rahahuolet ja tyttärensä kuolema.

Mike Tyson halusi olla kuuluisa, pahamaineinen ja pelätty ja kaiken tämän hän todella onnistui saaman mutta onnelliseksi se ei hänet tehnyt.

Kirjailijasta: Larry Sloman

Larry Sloman syntyi vuonna 1950 New Yorkissa, Yhdysvalloissa. Häntä kutsutaan yleisesti lempinimellään Ratso. Hän on kirjailija joka työssään on keskittynyt kirjoittamaan julkisuudesta tuttujen henkilöiden elämänkertoja. Hänen ensimmäinen kirjansa julkaistiin vuonna 1978, kirja kertoo Slomanin osallistumisestaan Bob Dylanin kiertueelle. Kirja on nimeltään On the Road with Bob Dylan.

Tämän jälkeen Sloman on päässyt New York Times bestseller listoille muun muassa teoksilla The Secret Life of Houdini, jonka Sloman kirjoitti yhdessä William Kalushin kanssa, Mysterious Stranger , yhteistyössä David Blainen kanssa ja Scar Tissue, Red Hot Chili Peppers -yhtyeen keulahahmon ja laulajan Anthony Kiedisin elämänkerta.Mike Tyson Tyly totuus vuodelta 2014 on Slomanin viimeisin kirja.

Kuuntele Ilmaiseksi: