Miika Mehmet Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Miika Mehmet & Seppo Lampela

Äänikirja

Johdanto

Miika Mehmet: Väkivallan perintö julkaistiin vuonna 2020. Kirja on elämänkerta Miika Mehmetin elämästään. Miika mehmet äänikirja ilmainen kertomuksessa nuori mies joka haaveilee urastaan sotilaana mutta jääkin kiinni kaksi ecstasy tablettia taskussaan ja joutuu unohtamaan haaveet urasta armeijassa. Nuori Mehmet värvätään pahanmaineeseen rikosliigaan soturiksi. Mehmetin työ oli muun muassa velkojen perintää. Siitä työstä ei väkivaltaa ja kauhua puuttunut. Miika Mehmet: Väkivallan perintö on raju, raaka ja pelottavakin kuvas Suomen alamaailman toiminnasta ja siitä likaisesta työstä jota jonkun piti tehdä.

Miika Mehmet äänikirja on toisen kirjan kirjailijan Seppo Lampela äänittämä. Äänikirjan pituus on noin 7 ja puoli tuntia pitkä kuvaus brutaalista väkivallasta mutta myös väkivallan lopettamisesta.

Kirjasta: Miika Mehmet

Miika Mehmet: Väkivallan perintö on kirja julmasta väkivallan käytöstä mutta myös kirja siitä miten kauan jatkuneen väkivallan perinteen saa katkettua ja miten kokemuksiaan voi käyttää hyödyksi, auttaakseen muita samassa tilanteessa olevia.

Miika Mehmet äänikirja kertoo Miika Mehmetin isä Ali Mehmet olleen Kyproksen sisällissodassa tunnettu brutaalista väkivallan käytöstään. Kun sota loppui Ali Mehmet muutti vaimonsa kanssa Suomeen. Vaimo oli muuton aikana raskaana ja pariskunnalle syntyi vuonna 1979 pieni poika joka sai nimekseen Miika.

Miikan varttuessa hän harrasti itsepuolustusta ja oli siinä hyväkin. Pikkupoikana Miika Mehmet haaveili urasta sotilaana. Miika Mehmet sai Suomen kansalaisuuden ollessaan 17-vuotias. Tarkoitus oli mennä armeijaan ja luoda siellä myös uraa. Haaveet kaatuivat, kun 17-vuotiasta Mehmettiä tuomittiin huumeiden hallussapidosta.

Miika Mehmet äänikirja ilmainen kertovat kuinka haaveet ammattisotilaasta kariutui Mehmettiä värvättiin pahanmaineeseen Cannonball MC-moottoripyöräkerhoon missä Mehmet käytti väkivaltaa hoitaessaan hänelle annettuja tehtäviä, muun muassa kylvämään kipua ja kauhua.

Vuosina 1999–2006 Mehmet oli siviilissä hyvin pärjäävä vapaaottelija. Mehmet osallistui kahdeksan kertaa otteluihin joista hän voitti kolme. Hän hävisi muun muassa vuonna 2005 teknisellä tyrmäyksellä Michael Bispingille Cage Warriors 13: Strike Force 2 -tapahtumassa. Illan tullen Mehmet kuitenkin oli pelätty brutaali jengiläinen.

Miika Mehmet äänikirja kertoo kuinka Mehmet vuonna 2011 syyllistyi rahankuljetusauton ryöstöyritykseen, ja tästä hänelle tuomittiin pitkä vankeusrangaistus. Miika halusi muuttaa elämänsä suunnan ja onnistukin tekemään niin. Vankilasta vapauduttuaan Mehmet rakastui, sai lapsia ja on työskennellyt muun muassa Aggredi-hankkeessa. Hanke on Helsinkimissionin ja Kriminaalihuollon tukisäätiön yhteistyö jossa pyritään auttamaan väkivallantekijöitä jättämään väkivaltaisen elämänsä taakse.  Ja mitä parasta, Mehmedin isä Ali on aivan hullaantunut lapsenlapsiinsa ja hänenkin väkivaltainen taustansa on vaan muisto.

Kirjailijasta: Seppo Lampela ja Miika Mehmet

Seppo Lampela syntyi vuonna 1976 Helsingissä. Lampela on asunut koko elämänsä samassa kaupunginosassa Helsingissä. Lampelalla on kolme lasta josta jokainen on vieraillut hänen tekemänsä lauluissa. Lampela on Steen1 (nimi oli alun perin Steen Christensen) ja Kale sekä Liekehtivä sikiö-nimillä paremmin tunnettu rap-artisti ja -tuottaja sekä kirjailija.

Lampela on tunnettu siitä, että hän sanoituksissaan käsittelee yhteiskunnallisia kipukohtia ja ongelmia, varsinkin sellaiset jotka ilmentyvät lähiöissä. Lampela aloitti musiikin tekoa jo 1990 mutta suuren yleisön tietoisuuteen hän tuli vuonna 2004 kun hän julkaisi debyyttialbuminsa Salaliittoteoria. Vuodesta 2004 lähtien Lampela on julkaissut 10 albumia.

 Lampela on kirjoittanut romaanin Hullu klovni. Kirja julkaistiin vuonna 2008.

Kuuntele Ilmaiseksi: