Mies pimeästä Äänikirja

3.5/5

Kirjoittaja: David Lagercrantz

Äänikirja

Johdanto

Mies pimeästä on ensimmäinen osa uutta dekkarisarja kirjailijalta David Lagercrantzilta. Kirjasarja on sanottu olevan älykäs ja pimeä rikossarja. Mies pimeästä äänikirja kertoo psykologian professorista Hans Rekestä ja nuoren naispoliisin Micaela Vargas. Rekke on sivistynyt, nerokas ja poikkeuksellisella päättelykyvyllä varustettu biopolaarinen lääkeriippuvainen. Vargas taas on kunnianhimoinen, rationaalinen alemmuuskompleksista kärsivä poliisi. Yhdessä he päättävät ratkaista jalkapallotuomarin väkivaltaista kuolemaa Tukholmassa. Poliisilla on ilmeinen syyllinen tiedossa mutta hän ei tunnusta. Tällöin Rekke tulee kuvioihin. Tapaukseen tuntuu liittyvän sekä Talebanit että CIA.

Mies pimeästä äänikirja ilmainen on äänittänyt Krista Putkonen-Örn. Äänikirjan pituus on 13 tuntia ja 24 minuuttia pitkä. Kirjan suomennoksen on tehnyt Outi Menna.

Kirjasta: Mies pimeästä

Davis Lagercrantzin uusi romaani Mies pimeästä julkaistiin vuonna 2021. Kirjan tapahtumat saavat alkuunsa kesällä 2003 kun Tukholman ulkopuolella Vällingbyssä jalkapallotuomari tapetaan väkivaltaisesti. Villi jalkapalloisä Giuseppe Costa pidätetään murhasta.  Poliisi ovat varmoja, että heillä on oikea henkilö telkien takana, heillä on jopa vahva motiivi. Costa ei kuitenkaan tunnusta, vaan puhuu oman syyttömyyden puolesta. Poliisijohtaja päättää kutsua professori Hans Rekkeä paikalle. Rekke on maailmanjohtava asiantuntija kuulustelutekniikoissa.

Mies pimeästi äänikirja kertoo, ettei mikään mene suunnitellusti. Rekke vastaanottaa tutkintaryhmän isossa kauniissa talossaan Djurholmenilla. Siellä Rekke käyttäytyy sekä irrationaalisesti ja sekavasti. Ja lyhyessä hetkessä hän kaiken lisäksi kumoaa poliisien tekemä tutkimustyötä. Costa ei ole syyllinen jalkapallotuomarin murhaan.

Costa pääsetetään vapaaksi ja poliisilla ei ole mitään johtolankoja enää. Nuori naispoliisi Husbystä Micaela Vargas haluaa jatkaa selvittää tapausta, se ei anna hänelle mielenrauhaa. Vargas yrittää tavoittaa Rekkeä useasti, kuitenkin siinä onnistumatta. Vargas päättelee, että varakas ja menestynyt professori jonka ystävänpiiriin kuuluu hyvin varakkaat ja korkeassa asemassa olevia kuten Ruotsin ulkoministeri, ei ole kiinnostunut tekemään yhteistyötä hänen kaltaisensa nuoren ja kokemattoman polisin kanssa Mies pimeästä äänikirja ilmainen kertoo.

Dramaattisissa olosuhteissa Rekke ja Vargas kuitenkin tapaavat toistensa uudelleen. Tämä hyvin epäsuhteinen parivaljakko päättävät yhdessä ratkoa tapausta joka on paljon monimutkaisempi ja moniulotteisempi kuin kumpikaan heistä osasi odottaa. Tapauksen selvittely muuttuu enemmän ja enemmän arvoituksellisempi mitä syvemmälle tapaukseen parivaljakko pääsee.

Mies pimeästä äänikirja paljastaa jalkapallotuomarilla olleen yhteyksiä sekä CIA:n terroristi etsintöissä sekä talibanien sotaan. Kuka jalkapallotuomari oikein oli? Ja oliko hän loppujen lopuksi uhri tai tekijä?

Lagercrantzin uusi dekkarisarja on moderni salapoliisi tyylinen jännityskirjasarja. Oudon oloinen parivaljakko omilla haasteillaan tuo kiinnostavan lisän tarinaan. Ehdottomasti lukemisenarvoinen teos.

Kirjailijasta: David Lagercrantz

David Lagercrantz syntyi vuonna 1962 Solnassa, Ruotsissa. Hän on toimittaja ja kirjailija. Hän toimi iltapäivälehti Expressenin toimittajana vuoteen 1993 asti. Tämän jälkeen Lagercrantz on toiminut täyspäiväisenä kirjailijana. Hän on kirjoittanut yli 15 kirjaa, muun muassa romaaneja sekä Änglarna i Åmsele vuonna 1998. Kyseessä on reportaasikirja joka käsittelee Åmselen kolmoismurhaa ja jalkapalloilijan Zlatan Ibrahimovićin elämäkerta.

Elämäkerta ilmestyi Ruotsissa marraskuussa 2011 ja ennen joulua sitä oli jo myyty yli puoli miljoonaa kappaletta. Kirjan oikeudet myyty yli 20 maahan. Lagercrantz on myös kirjoittanut Stieg Larssonin Millennium kirjasarjan neljäs osa, tilaustyönä. Se mikään ei tapa niminen kirja julkaistiin samanaikaisesti 25 eri maassa vuonna 2015.

Kuuntele Ilmaiseksi: