Mies joka kuoli kahdesti Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Richard Osman

Äänikirja

Johdanto

Koomikkona ja juontajana tunnettu brittiläinen Richard Osmanin kirjoittama kirjasarja Torstain murhakerhon odotettu toinen osa Mies joka kuoli kahdesti on vihdoin saatavana suomeksi. Mies joka kuoli kahdesti äänikirja kertoo tarinan, miten Elisabeth saa kirjeen mieheltä jolla hänellä oli pitkä yhteinen menneisyys. Mies on mokannut ja tarvitsee nyt kipeästi Elizabethin apua. Kun tarinaan lisätään väkivaltainen gangsteri, hengenvaaraa ja varastettuja timantteja on viihtyvyys taattu. Kun ruumiita alkaa tupsahtaa eteen enemmänkin Torstain murhakerho joutuu antamaan parastaan päästäkseen murhamiehen jäljille ja pysyä itse hengissä.

Mies joka kuoli kahdesti äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 26 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Antti Saarilahti.

Kirjasta: Mies joka kuoli kahdesti

Mies joka kuoli kahdesti on yhtä hauska ja hyvän olon dekkari, kun mitä kuvitella voi. Koomikkona tunnettu kirjailija Richard Osman on iskenyt kultasuoneen kirjoittaessa kirjoja missä eläkeikäinen nelikkö ryhtyy salapoliiseiksi ja nimeävät kerhonsa Torstain murhakerhoksi. Kirjan tapahtumat ovat Kentissä sijaitsevassa Cooper’s Chaasen, varakkaiden senioreiden asuinalue.  Kirjasarjan toisessa osassa seikkailevat edelleen Elizabeth, Joyce, Ibrahim ja Ron. On taas torstai, antakoon ilon alkaa…

Mies joka kuoli kahdesti äänikirja alkaa, kun Elizabeth yllättäen saa kirjeen mieheltään joka hän on tuntenut jo vuosikymmeniä.  Elizabeth teki pitkän työuran salaisena agenttina ja mies on tuttu sekä hänen työelämästään, kun että myös yksityiselämästään. Mies kertoo tehneensä valtavan virheen ja olevansa pulassa. Mies pyytää Elizabethia auttaman ja hän vuorostaan kertoo tilanteesta muille kerhon jäsenille.

Mies joka kuoli kahdesti äänikirja ilmainen kuvaa, miten Torstain murhakerho alkavat ratkomaan hyvin vaarallista tapausta. Tapaukseen liittyy alamaailma vahvasti, huumeita, rahanpesua, kadonneita timantteja sekä jenkkimafiaa. Kaiken lisäksi paljastuu samalla myös salaisen palvelun sisäistä kähmintää. Kun ruumiita tulee useampi kerhon jäsenet tekevät kaikkensa, jotta tekijää saadaan kiinni. Ja 20 miljoonan punnan arvoinen kadossa oleva timanttipussukka olisi myös kiva löytää.  Kyseessä on hengenvaarallinen tehtävä, tällä vihollisella ei ole mitään ongelmaa raivata eläkeläiset pois tieltään.

Mies joka kuoli kahdesti äänikirja kuvaa tapauksen lisäksi myös kerhon jäsenten elämäntilannetta. Elizabethin aviomiehen dementia pahenee mutta joskus hänellä on selkeitä hetkiä jolloin hän pelaa shakkia ja naureskelee. Joyce haaveilee koirasta ja perustaa Instagram tilin nimimerkillä joy69. Hän on iloinen suuresta huomiosta minkä hänen tilinsä saa. Ibrahim joutuu poikajoukon pahoinpitelemäksi ja kaipaa muiden apua elämäilon palauttamiseksi. Tähän tarjoaa hyvä apua Ronin lapsenlapsi Kendrick.

Kirjailijasta: Richard Osman

Richard Osman syntyi vuonna 1970 Billericayssa Iso-Britanniassa. Osman on opiskellut politiikkaa ja sosiologiaa.  Osman on supersuosittu koomikko ja televisio juontaja, tuottaja sekä kirjailija. Osman on tullut erityisen tunnettu visailu- ja kilpailuohjelmistaan. Hän on myös kaksi metriä pitkä ja herättää huomiota missä hän ikinä liikkuukin. Hänen isoveljensä Mat Osman toimii basistina ja kitaristin Suede yhtyessä.

Hyvän mielen dekkarisarjan aloittava Torstain murhakerho vuodelta 2020 on hänen ensimmäinen ja toistaiseksi se on myös hänen paras romaaninsa. Kirjasarjan toinen osa Mies joka kuoli kahdesti, julkaistiin vuonna 2021. Osman on kertonut kirjasarjan olevan neljän kirjan pituinen. Steven Spielbergin omistama elokuvayhtiö on ostanut suosittujen kirjojen elokuvaoikeudet.

Kuuntele Ilmaiseksi: