Mieli hoidossa Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Anna-Mari Nurminen

Äänikirja

Johdanto

Psykologin ja psykoterapeutin Anna-Mari Nurmisen esikoiskirja Mieli hoidossa on käytännönläheinen teos missä kuvataan suomalaisten onnistuneista psykoterapiakokemuksista. Nykyään ihmiset hakautuvat aiemmin helpommin psykoterapiaan saadakseen apua omiin henkilökohtaisiin haasteisiin. Mieli hoidossa äänikirja sisältää haastatteluita ihmisiltä jonka psykoterapian kautta ovat onnistuneet tekemään mielensisäistä muutosta. Haastateltavat kertovat mitä mielensisäinen muutos ovat tarkoittaneet heidän elämässään ja miten muutos on näkynyt heidän jokapäiväisessä elämässään.  Henkilöt kertovat kirjassa avoimesti mihin ongelmiin he hakivat apua.

Kirjassa myös psykoterapeutit kertovat psykoterapian toteutuksesta ja onnistumisesta. Kirjassa esitellään kokemuksia eri psykoterapiamuodoista. Kirja soveltuu kaikille aiheista kiinnostuneille. Mieli hoidossa äänikirja ilmainen on Maija Langin äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 12 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Mieli hoidossa

Mieli hoidossa äänikirja on Anna-Mari Nurmisen esikoiskirjansa vuodelta 2022. Kirja on jaettu kahteen osioon, Psykoterapiassa ja Psykoterapeutit ja onnistunut psykoterapia. Ensimmäinen osa koostuu psykoterapiassa olleiden henkilöiden tarinoistaan. Tarinoita on yhteensä 13 kappaletta. Jokaisen kappaleen jälkeen seuraa kappale missä käydään läpi eri asioita liittyen äskeiseen tarinaan.

 Mieli hoidossa äänikirja ilmainen esittää muun muassa Emilian tarinan. Emilia oli 25-vuotias, kun hän haki apua. Psykoterapiassa Emilia kertoi olleensa aina hyvä tyttö. Kantaen vastuutta perheestänsä, varsinkin pikkusisaristaan, sekä perheen kodista jo pienenä.  Siitä sai huomiota ja se tuntui hänelle luontevalle.

Kun Emilia oli juuri täyttänyt 18 ja muuttanut yhteen poikaystävänsä kanssa heidän asuintalossa oli tulipalo jonka Emilia koki omaksi viakseen, vaikka syy ei ollut lainkaan hänen. Kun poikaystävän kanssa tuli ero ja unelma opinnoista kariutui Emilialla, puhkesi masennus. Emilia kertoo, että on aina tuntenut itseänsä näkemättömäksi ja vasta terapian avulla hän tuli näkyviin ja rakentaa nykyään tulevaisuutta hänelle itselleen eikä hänellä ole kiire löytämään rinnallensa kumppania.

Mieli hoidossa äänikirja kertoo myös Helmin tarinan. Helmi kasvoi alkoholistiperheessä missä oli ennen kaikkea tärkeätä ylläpitää kulisseja eikä antaa isän alkoholismin näkyä. Näin olleen Helmi suoritti kaiken aikaa, hän oli täyden kympin tyttö ja hymypatsaan saaja. Täydellisyyttä hipovaa nuori nainen. Yliopistolla Helmi ei tuntunut löytävänsä omaa paikkansa ja hän aikoi saamaan ahdistuskohtauksia. Hän hakeutui lyhytterapiajaksoon ja sai sen kautta oivalluksia ja ymmärrystä omaa itseänsä kohtaan.

Mieli hoidossa toinen osa sisältää enemmän tietoa, kun osa yksi. Toisessa osassa kerrotaan muun muassa mikä psykoterapia on ja mitä erilaisia hoitomuotoja on olemassa. Kirjan toinen osa esittelee myös muutamia psykoterapeutteja jotka kertovat omasta työstään, työmenetelmistään ja omista ajatuksistaan.

Kirjailijasta: Anna-Mari Nurminen

Anna-Mari Nurminen syntyi vuonna 1979 Suomessa. Nykyään Jyväskylässä asuva Nurminen on koulutukseltaan sekä psykologi että kognitiivinen psykoterapeutti. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus sekä aikuisten että nuorten kanssa työskentelystä perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa ja kuntoutuksen parissa. Mieli hoidossa on Nurmisen ensimmäinen kirja. Nykyään Nurminen toimii yksityissektorilla, hän pitää sekä yksityistä vastaanottoa sekä työskentelee Mehiläisellä. Nurminen on sanonut työtapojansa olevan sellaisia, että yhteistyö potilaan kanssa on tasavertainen ja aktiivinen.

Nurminen on työskennellyt potilaiden kanssa jonka ongelmat ovat olleet uneen liittyviä, terveyteen ja sairastumiseen liittyviä haasteista, ahdistuneisuus, mielialaongelmia, stressihäiriöt ja myös ihmissuhdeasiat ja identiteettiin liittyviä ongelmia. Hänellä on myös kokemus sukupuolen moninaisuudesta ja seksuaalisuudesta.

Kuuntele Ilmaiseksi: